Ονειροβατούμε ή κοιμόμαστε όρθιοι και πληρώνουμε ξενοδοχείο

Ονειροβατούμε ή κοιμόμαστε όρθιοι και πληρώνουμε ξενοδοχείο, είναι ένα ερώτημα που δεν βρίσκει απάντηση, όμως πέρα από την πλάκα σαν σώφρων άνθρωπος που είμαι δεν μπορώ να κρύψω την ανησυχία μου για τα τεκταινόμενα της εποχής που διανύουμε αναφορικά με το άτμισμα.

Πριν λίγο καιρό με πλησίασε ένας εκπρόσωπος μιας γνωστής μάρκας Snus, το συγκεκριμένο είδος είναι τελείως άγνωστο στη χώρα μας, αλλά στη βόρεια ευρώπη και κυρίως στη σκανδιναβία γνωρίζει τεράστια αποδοχή και έχει μία μακρόχρονη ιστορία και εκτενή παράδοση εδώ και λίγες εκατονταετίες. Ο προαναφερόμενος κύριος επέμενε για αρκετό χρονικό διάστημα να συζητήσουμε, αλλά επειδή προσωπικά αυτό το κομμάτι της υπόθεσης δεν με αγγίζει ούτε με αφορούσε, τον απέφευγα διακριτικά, αλλά επειδή κάποια στιγμή είχε γίνει αφόρητη η πίεση από μεριάς του και δεν ήθελα να φανώ αγενής, του είπα ας μιλήσουμε για να δούμε επιτέλους πού το πάει το πράγμα.

Πριν ξεκινήσω να σας αναφέρω διεξοδικά ορισμένα σημεία που τα θεωρώ απαραίτητα για το τρέχον ζήτημα, αρχικά οφείλω να ομολογήσω πως ο τύπος ήταν τσακάλι και ήξερε πολύ καλά πώς να χειριστεί το εμπόριο, άλλωστε αν δεν ήταν τόσο ικανός δεν θα τον επέλεγε η επιχείρησή του να αναλάβει ένα τόσο βαρυσήμαντο πόστο.

Σε πρώτη φάση με ρώτησε αν γνωρίζω τι είναι το Snus, του απάντησα ευθέως πως ξέρω και πριν μία οκταετία είχα κάνει χρήση του προϊόντος περιστασιακά για ένα χρόνο περίπου, και από την θυμάμαι το έκανα παραγγελία από το εξωτερικό και μου κόστιζε ένα κάρο χρήματα, όμως επειδή δεν με ικανοποιούσε σαν συνήθεια δεν έβρισκα λόγο για να το συνεχίσω και κατά συνέπεια το σταμάτησα.

Επειδή κατάλαβα πως οι προθέσεις του δεν ήταν αγνές και πως είχε κάποιο απώτερο σκοπό που ήταν θέμα χρόνου ούτως ώστε να το ανακαλύψω, οπότε του λέω ορθά κοφτά μπες στο ψητό και άσε την πλαγιά οδό, χαμογέλασε και μου είπε έχεις δίκιο, τότε μου λέει ας ξεκινήσω να σου πω αυτά που θέλω.

 

Διαβάστε εδώ τι είναι το Snus

 

Με ρώτησε ευθαρσώς, αν το είδος που υπηρετεί το πλασάρουν στην Ελληνική αγορά κατά πόσο θα γινόταν αποδεκτό από τον κόσμο και κατά συνέπεια από τους καπνιστές; Νομίζω ότι εγώ έχω πιο πολλές πιθανότητες να πάω στο φεγγάρι, παρά ετούτη η χαζομάρα να εδραιωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως βασικό εργαλείο υποκατάστατο του καπνίσματος και αντί για κάπνισμα να χρησιμοποιεί αυτή την ανόητη μπαρούφα που την επιλέγουν οι αργόσχολοι τεμπελχανάδες καθήμενοι κάτω από τον βαρύ ίσκιο και για να μην χάνεις το χρόνο σου άδικα αποσκοπώντας να με κάνεις πλασιέ αυτής της αηδίας σου ξεκαθαρίζω πως λάθος πόρτα χτύπησες.

Πριν κλείσω αυτό το άρθρο θα ήθελα να τονίσω πως το snus υπόκειται και κατατάσσεται στα προϊόντα καπνού και δυστυχώς, η Ευρωπαϊκή οδηγία το ταξινόμησε στα TPD, το οποίο ήταν ακόμη σκληρότερη για αυτό το είδος από ό, τι στα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Παρά τον μεγάλο αριθμό των καταναλωτών που εξέφρασαν τη γνώμη τους για το αντίθετο, η απαγόρευση τέθηκε σε εφαρμογή σε όλη την Ευρώπη με εξαίρεση τη Σουηδία, αλλά όπως διαφαίνεται στον ορίζοντα είναι μετρημένες οι μέρες που του απομένουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πιθανότατα να έχει άδοξο τέλος, επειδή οι φανατικοί χρήστες που το χρησιμοποιούν είναι ελάχιστοι και πρακτικά δεν υπάρχει κάποιο ουσιώδες κίνητρο για τον οποιονδήποτε να το υπερασπιστεί.