Οι φινλανδοί vapers υπολογίζονται γύρω στους 50.000

Οι φινλανδοί vapers οι οποίοι υπολογίζονται γύρω στους 50.000, είδαν από την 1η Ιανουαρίου η τιμή των υγρών αναπλήρωσης να αυξάνεται κατακόρυφα, δεδομένου ότι πλέον υπόκεινται σε ένα ειδικό φόρο κατανάλωσης με συντελεστή 0,30 € / ml, που ισχύει τόσο για eLiquids με νικοτίνη, όσο και χωρίς. Για να κατανοήσετε το μέγεθος της κατάστασης θα το κάνω λιανά ούτως ώστε να το καταλάβει και ο πιο αδαής, ουσιαστικά η αύξηση ανέρχεται στα 3 ευρώ ανά 10 ml μίας φιάλης, οπότε πρακτικά σχεδόν διπλασιάζεται το φθηνότερο υγρό αναπλήρωσης που κυκλοφορεί στη χώρα.

Η νικοτίνη στα e-liquids εμφανίστηκε πρόσφατα στη φινλανδική αγορά.

Υγρά που περιέχουν νικοτίνη για χρήση στο άτμισμα εμφανίστηκαν στα φινλανδικά καταστήματα στις 15 Νοεμβρίου του 2016 . Πριν από τη συγκεκριμένη ημερομηνία, μόνο ο μη νικοτινούχος χυμός ήταν νόμιμος και οι πωλήσεις με περιεκτικότητα σε νικοτίνη ήταν ρητώς απαγορευμένη, κατά συνέπεια οι ντόπιοι ατμιστές για να προμηθευτούν τα τρέχοντα είδη, εξαναγκάζονταν να στραφούν στην αγορά του εξωτερικού από το διαδίκτυο. Ωστόσο, οι περιορισμοί των διασυνοριακών πωλήσεων θα απαγορευθεί αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου του 2017 και για να μην συγχέουμε τις πληροφορίες, στη σκανδιναβία όταν εννοούν ότι κάτι απαγορεύεται, οι πολίτες ακολουθούν πιστά το νόμο, πλην ελαχίστων περιπτώσεων που έχουν παραβατική συμπεριφορά και το μοντέλο νοοτροπίας δεν προσομοιάζετε σε καμία περίπτωση με το δικό μας στην Ελλάδα.

Η εισαγωγή αυτής της ουσίας στα e-υγρά στη φινλανδική αγορά είναι η συνέπεια επιβολής του νέου νόμου περί καπνού που εφαρμόστηκε στις 15 Αυγούστου, το 2016, για παράδειγμα, εξουσιοδοτεί στεγαστικές εταιρείες να απαγορεύσουν το κάπνισμα στα μπαλκόνια, η παρούσα πράξη συμπεριλαμβάνει επίσης και το vaping σε χώρους όπου το κάπνισμα απαγορεύεται.

Το ανόητο επιχείρημα που αφορά την θεωρία της πύλης εξακολουθεί να τονίζετε από τους επιτήδειους.

Η φορολόγηση των ηλεκτρονικών τσιγάρων έχει στόχο μόνο την αύξηση των φορολογικών εσόδων, τα οποία ανέρχονται περίπου σε μερικά εκατομμύρια ευρώ ετησίως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Υπουργείου Οικονομικών της εκάστοτε χώρας. Επιπλέον, στοχεύουν κυρίως στην αποθάρρυνση των χρηστών. Η Φινλανδή Υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων δήλωσε μεταξύ άλλων πως το τρέχον ζήτημα είναι μία σοβαρή απειλή για τη νεολαία και η ιδέα είναι να αποτρέψουμε το vaping από το να γίνει μια πύλη προς το κάπνισμα, αποτρέποντας κυρίως τους νέους από ετούτη την βλαβερή συνήθεια και των ομοειδών προϊόντων.

Δυστυχώς, σαν Στέλιος προσωπικά με λυπεί το γεγονός που εν έτει 2017 ορισμένοι υποτίθεται σοβαροί άνθρωποι σε τόσο μεγάλα αξιώματα επικαλούνται τέτοιες ανόητες δικαιολογίες ή αιτιολογίες για να πλήξουν το άτμισμα. Η θεωρία της πύλης έχει καταρριφθεί πανηγυρικά από τους πιο επιφανείς επιστήμονες με τεκμηριωμένα στοιχεία το 2016 και η δήθεν μετάβαση από το eCig προς το smoking δεν υφίσταται, διότι αν πληγεί ανεπανόρθωτα ο τομέας μας αναπόφευκτα ο κόσμος θα κάνει ένα τεράστιο πισωγύρισμα, επιστρέφοντας πάλι πίσω στο βούρκο χωρίς καμία σανίδα σωτηρίας για την υγεία του.

Όσο ο κόσμος σκύβει το κεφάλι, δίχως να αντιδρά, η εξέλιξη των πραγμάτων συνήθως έχει το ίδιο καταληκτικό αποτέλεσμα με παρόμοιες περιστάσεις του παρελθόντος που το φινάλε ήταν απογοητευτικό, νομίζω δεν αρμόζει αυτή η κατάσταση σε νοήμονες ανθρώπους. Η σκανδιναβία ανέκαθεν θεωρούνταν ως μία προοδευτική περιοχή που υπήρχε αρμονία μεταξύ αδυνάτων και δυνατών και κανένας δεν διανοούνταν πώς το κράτος θα στρεφόταν εναντίον του.