Ο Trump παγώνει όλες τις εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις

Ο Trump παγώνει όλες τις εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις και κανονισμούς, με κύριο γνώμονα να τις επανεξετάσει, πάντως αυτή η κίνηση θεωρείται θετικό σημάδι για τους vapers και τον κλάδο ατμίσματος στις ΗΠΑ, διότι οι προηγούμενες εντολές που εκδόθηκαν υπό την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα ήταν κόλαφος και αντικειμενικά θα τις χαρακτήριζε κάποιος σαν επιθετικές ενάντια στο άτμισμα και μέχρι πριν λίγο καιρό επικρατούσε αβεβαιότητα και ένα γκρίζο τοπίο στο χώρο μας.

Ορισμένοι αντίπαλοί του, πιστεύουν πως είναι ένα επικοινωνιακό τέχνασμα, ούτως ώστε να προκαλέσει μεγάλο ντόρο, όμως όσοι τον γνωρίζουν καλά ξέρουν πως τούτο είναι κομμάτι της νοοτροπίας του και αυτές οι περίτεχνες ενέργειες της έκανε ανέκαθεν. Ο Reince Priebus, ο οποίος είναι επικεφαλής του προεδρικού υπαλληλικού προσωπικού, λέει ότι το πάγωμα των 60 ημερών ορίστηκε για να επιτρέψει στον Προέδρο της Δημοκρατίας Donald Trump να αναθεωρήσει οποιεσδήποτε νέους ή εκκρεμείς κανονισμούς. Ωστόσο, δεν πρέπει να αποκλειστεί η έκδοση νέας ανακοίνωσης για την επαναλειτουργία του κανονισμού κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο πρόεδρος δεν έχει το δικαίωμα να ακυρώσει τυχόν κανονισμούς που έχουν τεθεί ήδη σε ισχύ, αλλά μόνο εκείνους που δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί ή δεν βρίσκονται πλήρως σε δράση. Για παράδειγμα, ο ίδιος δεν ζήτησε να στείλει οποιαδήποτε ρύθμιση στο Federal Register πριν κάποιος δικός του διοριστεί σε αυτή τη θέση. Μολαταύτα οι κανονισμοί που έχουν ήδη αποσταλεί, αλλά δεν έχουν δημοσιευθεί, θα αποσυρθούν, συνάμα και εκείνοι που δημοσιεύθηκαν, αλλά δεν έχουν ακόμη ημερομηνία έναρξης της εφαρμογής τους.

Πρέπει να θεωρηθούν δεδομένες τυχόν αλλαγές στο vape.

Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο industry cigar blog μία ιστοσελίδα που σχετίζεται με τα πούρα, αναφέρει ορισμένα σημαντικά πράγματα, δηλαδή, «Για τους καπνιστές πούρων, δεν αναμένεται να ακολουθηθεί η ίδια υπάρχουσα κατάσταση που ήταν εναντίον μας, τουναντίον θα καλυτερέψουν οριστικά τα πράγματα και πρακτικά θα είναι μια μεγάλη νίκη για τον τομέα μας. Το ίδιο είναι πιθανό να ισχύσει και για τους χρήστες του ηλεκτρονικού τσιγάρου».

Εν τούτοις, οι περισσότεροι νόμοι προς το παρόν που ήδη βρίσκονται σε αναμονή 45 ημερών, δεν επηρεάζουν καθόλου το άτμισμα, οι οποίοι αφορούν τις κλιματολογικές αλλαγές και την ενεργειακή απόδοση, το οποίο ήταν το αγαπημένο θέμα πρώην Προέδρου Obama.

Ορισμένες κοινωνικές ομάδες που είχαν ευνοηθεί κατά το παρελθόν, πλέον μόνο ιδιαίτερα ενθουσιώδης δεν είναι, επειδή αυτή η δράση του Donald Trump φέρνει το τέλος των δαπανηρών ομοσπονδιακών κανονισμών. Η Εθνική Ένωση κατασκευαστών “National Association of Manufacturers (NAM)” δημοσίευσε την έκθεσή τους για το 2014 και εκτιμάται ότι οι ομοσπονδιακοί κανονισμοί κόστισαν στο κράτος 2 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2012. Προφανώς η προστασία του πλανήτη, οι κλιματολογικές συνθήκες και άλλα παρόμοια ζητήματα δεν είναι η ανησυχία του νέου Προέδρου και νέα πρότυπα σχετικά με τα φορητά κλιματιστικά,τα ψυγεία, τους καταψύκτες, εμπορικούς λέβητες, τα τροφοδοτικά αδιάλειπτης ισχύος κατά πάσα πιθανότητα θα θαφτούν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, παρόλο που θα μπορούσε να βοηθήσει αρκετούς ανθρώπους να εξοικονομήσουν αρκετά χρήματα στον οικογενειακό οικονομικό προϋπολογισμό τους.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ο Donald Trump δείχνει με σαφήνεια ποιος είναι το αφεντικό, τώρα. Βέβαια δεν γνωρίζουμε αν η εξωτερική πολιτική που θα ακολουθήσει θα είναι για καλό της ανθρωπότητας, διότι δεν πρέπει να λησμονούμε πως έχει στα χέρια του πυρηνικές κεφαλές, τις οποίες μπορεί να τις ενεργοποιήσει οπότε αυτός θελήσει.