Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης πιέζει για νέες απότομες

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης πιέζει για νέες απότομες φορολογικές επιβαρύνσεις κατά του vaping, πρακτικά ο σκοπός του δεν είναι απλά να κερδίσει περισσότερα έσοδα για την πολιτεία που υπηρετεί, αλλά να εξοντώσει ολόκληρο τον κλάδο, γιατί τον θεωρεί υπαίτιο για όλα τα δεινά που συμβαίνουν στον μικρόκοσμο του.

Ο Andrew Cuomo, ο οποίος είναι κυβερνήτης της πολιτείας New York και είναι ένα από τα ηγετικά στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, έχοντας τεράστια εμπειρία στον πολιτικό χώρο, άλλωστε και ο πατέρας του ήταν ένας ταλαντούχος πολιτικός με εξαίσια καριέρα. Λοιπόν αυτός ο κύριος επιτέθηκε κατά των vapers την περασμένη τρίτη με πολύ χυδαία συμπεριφορά και προσωπικά θα την χαρακτήριζα ως αρκετά προκλητική, διότι δεν συνάδει με το βαρυσήμαντο πόστο που κατέχει, αν μη τι άλλο θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του.

Ο προαναφερόμενος πρότεινε πρότεινε βαρύ φόρο στα υγρά αναπλήρωσης και μια σειρά από νέες απαγορεύσεις σχετικά με το πού μπορούν οι χρήστες να ατμίσουν νόμιμα και κατ’ επέκταση αν θα τους επιτρέπεται να κάνουν χρήση των προϊόντων ατμού σε δημόσιους χώρους. Εάν εγκριθεί, αυτό το νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων θα είναι ένα σοβαρό πλήγμα για τους λάτρεις του vaping της Νέας Υόρκης, διότι ουσιαστικά θα υποχρεωθούν να αλλάξουν άρδην τις μέχρι τώρα συνήθειές τους και ίσως ορισμένοι να διακόψουν τελείως αυτήν τη συνήθεια, γιατί πολύ απλά θα νιώθουν σαν κατάδικοι που καταζητούνται για κάποιο βαρύ έγκλημα.

Η κεντρική πρόταση του σχεδίου Κουόμο είναι ένας φόρος των 10 σεντ ανά χιλιοστόλιτρο υγρού, άσχετα εάν περιέχει ή όχι νικοτίνη. Αυτή η επιπόλαια κατάσταση θα προσθέσει $ 3 σε ένα μπουκάλι 30ml, η οποία πωλείται συνήθως μέχρι τώρα για 15 δολάρια περίπου, έτσι όλη ετούτη περίσταση θα επιφέρει μια αρκετά σημαντική αύξηση των τιμών, αλλάζοντας οριστικά το τοπίο που ίσχυε μέχρι σήμερα. Ήδη ο Cuomo βρίσκεται σε δυσχερή θέση, γιατί προηγουμένως είχε καταφερθεί και κατά του καπνίσματος, το οποίο είχε πλήξει σοβαρά, όμως για κακή του τύχη από αυτήν την ενέργεια μειώθηκαν τα έσοδα της πολιτείας του κατά 100 εκατομμύρια δολάρια, όμως, τουλάχιστον καυχιέται περιχαρής για την πρόσφατη πτώση αριθμών στους καπνιστές.

Επιπλέον, ο Cuomo προτείνει την απαγόρευση του ατμίσματος όπου και το κάπνισμα απαγορεύεται σήμερα, αλλά δεν μένει εκεί, ζητάει περαιτέρω επέκταση, συμπεριλαμβάνοντας αυτή την φορά όλους τους χώρους εργασίας και τα περισσότερους εσωτερικούς δημόσιους χώρους. Οι νέοι νόμοι έχουν προστεθεί στην πολιτειακή ατζέντα, κι αν ετούτο περάσει θα τεθεί σε ισχύ 180 ημέρες αργότερα.

Η οικογενειακή του πολιτική ιστορία κρύβει πάρα πολλά.

Η αδελφή του κυβερνήτη, η οποία είναι μία εξέχουσα προσωπικότητα και διάσημη γιατρός, η Margaret Cuomo, το περασμένο έτος προκάλεσε την οργή των ατμιστών, όταν ψευδώς ισχυρίστηκε ότι το άτμισμα έχει συνδεθεί με μια σειρά από καρκίνους και είναι τουλάχιστον επιβλαβή όπως το κάπνισμα. Εδώ τίθεται το ερώτημα ποιος επηρεάζει ποιον, γιατί αν πραγματικά θέλουν το καλό των πολιτών που κατοικούν στην περιφέρειά τους, τουλάχιστον θα έπρεπε να δείχνουν αμερόληπτοι και έντιμοι απέναντι σε αυτούς, δηλαδή, να είχαν την ίδια αντιμετώπιση και για το αλκοόλ που έχει καταστρέψει αμέτρητες ζωές ανά την υφήλιο, τα μεταλλαγμένα τρόφιμα που είναι υπεύθυνα για ένα σωρό ασθένειες, ακόμη και σε μικρές ηλικίες.