Ο γενικός σύμβουλος της Nicopure ανοίγει τα χαρτιά της

Ο γενικός σύμβουλος της Nicopure ανοίγει τα χαρτιά της και μιλάει εφ’ όλης της ύλης για τα δρώμενα του vape και ότι αφορά τον τομέα μας. Η συγκεκριμένη κυρία ονομάζεται Patricia Kovacevic και κατέχει ηγετικό ρόλο στην εταιρεία. Tο δυνατό της σημείο είναι η εξαιρετική γνώση των κανονιστικών πλαισίων σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ετούτο το σημείο είναι ιδιαίτερα σπουδαίο, διότι δίνει την ευχέρεια στην Nicopure να αποφύγει σημαντικά λάθη που ίσως να αποδειχθούν μοιραία στο απώτερο μέλλον.

Ας δούμε λοιπόν τι λέει η Patricia Kovacevic και σε ποια σημεία επικεντρώνεται: Το έτος 2016 σηματοδότησε τις πιο εύστοχες κανονιστικές εξελίξεις μέχρι σήμερα τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μόλις 10 ημέρες πριν από την αναθεωρημένη προθεσμία συμμόρφωσης της ΕΕ προς την Οδηγία για τα προϊόντα καπνού που αποτελούν ορόσημο για την πλειοψηφία των κατασκευαστριών εταιρειών, η οποία επιτεύχθηκε πέρα από τον Ατλαντικό, στην ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, στις 10 Μαΐου του προηγούμενου έτους η Food and Drug Administration, η Αμερικανική κυβερνητική υπηρεσία η οποία επιβλέπει, μεταξύ άλλων, τα προϊόντα καπνού και το άτμισμα, εξέδωσε μία ανακοίνωση που τάραξε τα ήρεμα νερά του χώρου μας, δηλαδή, ουσιαστικά θα επιτρέψει να κυκλοφορήσουν στην αγορά μόνο τα ατμιστικά είδη που δημιουργήθηκαν πριν από το 2009, όλα τα υπόλοιπα θα πρέπει να περάσουν μία δαπανηρή οικονομική διαδικασία ελέγχου και εξέτασης για το αν πληρούν τα κριτήρια που έθεσε ο οργανισμός.

Όμως το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι τα προϊόντα εκείνης της εποχής θεωρούνται παρωχημένα ή ξεπερασμένα και τυπικά δεν προσφέρουν τίποτα στο χρήστη, πρακτικά κανένας ατμιστής δεν θα αγόραζε αυτά τα αντικείμενα γιατί πολύ απλά δεν έχουν τη δύναμη να εξυπηρετήσουν τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο. Όλοι οι Aμερικανοί vapers αδημονούν να έρθει στην εξουσία o donald trump για να σταματήσει αυτή την παρωδία, αλλά όπως και να έχει, τούτη η προϋπόθεση δεν μπορεί να λάβει σάρκα και οστά γιατί θεωρείται παράλογη και καταστρέφει ένα ολόκληρο κλάδο, οι περισσότεροι ειδικοί επισημαίνουν πως είναι επιτακτική ανάγκη να ενώσουν τις δυνάμεις τους όλοι οι κατασκευαστές ούτως ώστε να έχουν μεγαλύτερη επιρροή στα κέντρα αποφάσεων.

 
Τα δύο ρυθμιστικά καθεστώτα της ΕΕ και των ΗΠΑ θα μπορούσαν κάλλιστα να θεωρηθούν αποκλίνουσες όσον αφορά τις επιπτώσεις στην βιομηχανία ατμίσματος. Ενώ γενικά η νομοθεσία χαρακτηρίζεται ως ανεπαρκής, χωρίς να καλύπτει καίρια σημεία που είναι απαραίτητα για να υπάρξουν ισορροπίες και ομαλότητα. Επιπλέον οι κανονισμοί της ΕΕ στα είδη TPD πάσχουν κυρίως από μη συνεκτική εφαρμογή μεταξύ των κρατών μελών, οι λόγοι που γιγαντώνουν το ζήτημα είναι οι περιορισμοί πωλήσεων και πρόσβασης προς τους καταναλωτές στο προϊόν σε ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ και οι αυστηρούς περιορισμοί στη διαφήμιση του προϊόντος.

Επίσης το 2016 στην ΗΠΑ σηματοδότησε την ανάπτυξη μιας νέας και εύστοχης εμπορικής ένωσης που φέρει την ονομασία Vapor Technology Association, η οποία καθιερώθηκε ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική φωνή της βιομηχανίας και έχει αυξηθεί σε μερικές εκατοντάδες μέλη μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο. Η ένωση λειτουργεί σαν καταλυτικός παράγοντας προστατεύοντας τα μέλη του χωρίς να κάνει διακρίσεις και κάτω από τη σκέπη του υπάρχει λιγότερος κίνδυνος να είναι ευάλωτοι σε άδικες επιθέσεις που προβαίνει η κυβέρνηση ή οποιαδήποτε άλλη οργάνωση που τους έχει βάλει στο στόχο, εν ολίγοις η οργάνωση και η συνένωση θα βοηθήσει να προχωρήσει το άτμισμα σε μία νέα εποχή.