Ο FDA κάνει μικρές παραχωρήσεις προς τους πωλητές

Ο FDA κάνει μικρές παραχωρήσεις προς τους πωλητές προσπαθώντας με τούτη την κίνηση να καταλαγιάσει τα ήδη επιβαρυμένα πνεύματα που έχει προκαλέσει με την αναίτια και επιπόλαια συμπεριφορά του.

Αυτή την εβδομάδα η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έχει εκδώσει μία διευκρινιστική επεξήγηση σχετικά με τους κανονισμούς που αφορούν το άτμισμα, προσφέροντας μία μικρή ανακούφιση στα έγκατα του vaping, θεωρώντας έτσι ότι θα ηρεμήσει τους οργισμένους λιανοπωλητές και χονδρεμπόρους που τους έχει βάλει ανεπαίσθητα σε μεγάλες περιπέτειες, τόσο οικονομικές, όσο και γραφειοκρατικές διαδικασίες, ούτως ώστε να πάρουν εκ νέου άδεια για να συνεχίσουν να εξασκούν νόμιμα το επάγγελμά τους.

Ο οργανισμός φαίνεται να κάνει ένα μικρό βήμα πίσω όσον αφορά την παλιά ρητορική του, αναθεωρώντας την παλαιότερη σκληρή γραμμή για τον σαφή ορισμό των προϊόντων από τους κατασκευαστές, ουσιαστικά με τούτη την τακτική εξομοίωνε το άτμισμα και το κάπνισμα, βάζοντας δύο διαφορετικά είδη στο ίδιο καλάθι. Στο τελευταίο σχέδιο που κατέστρωσε ο FDA δίνει μία ξεκάθαρη καθοδήγηση, ξεμπλέκοντας τα ήδη μπερδεμένα πράγματα και αναφέρει ότι πέον δεν προτίθεται να εφαρμόσει τα παλιά λεγόμενά του. Τους προηγούμενους μήνες η κατάσταση είχε γίνει αφόρητη για τους καταστηματάρχες, οι οποίοι δεν άντεχαν την σκληρότατη φορολόγηση και κατά συνέπεια εξαναγκάζονταν να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους.

Παρεπιπτόντως, με την αλλαγή νοοτροπίας του FDA, θα επιτρέψει στα καταστήματα να ξανά προσελκύσουν νέους πελάτες, βέβαια όλα αυτά θα ισχύουν όσο δεν γίνονται τροποποιήσεις στα υγρά αναπλήρωσης και τις συσκευές. Για να καταλάβετε σε τι παιδαριώδες λάθη είχε προσχωρήσει οργανισμός σας λέω το εξής, δεν επιτρεπόταν η συναρμολόγηση των συνιστωσών ενός κιτ ή επίδειξη πώς να το χρησιμοποιήσει κάποιος χρήστης, όπως απαγορευόταν η αντικατάσταση εωός prebuilt coil με έναν παρόμοιο. Ωστόσο, η αλλαγή της σπείρας σε ένα rebuildable ατμοποιητή θα εξακολουθεί ναχαρακτηρίζεται ως κατασκευή, κάτι το οποίο δεν επιτρέπεται να να συμβεί από τον vaper.

Αυτό το γεγονός χαροποίησε τους απανταχού ατμιστές στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τέτοιου είδους χαλάρωση των σκληρών κανονισμούς από τον FDA είναι ευπρόσδεκτη, αλλά η συνεχιζόμενη απαγόρευση στις rebuildable συσκευές αυξάνει τις ήδη υπάρχουσες ανησυχίες για την ασφάλεια.

Κάποιοι λένε ότι οι τραυματισμοί του Andrew Hall από την έκρηξη του μηχανικού mod που κατείχε και συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα να το λάβει σοβαρά υπόψιν του ο οργανισμός ούτως ώστε να αποφευχθούν τέτοια δυσάρεστα παρόμοια περιστατικά στο μέλλον και να τους γίνει μάθημα, διότι εάν καταστήματα είχαν τη δυνατότητα να προσφέρουν στον vaper να φτιάξεις τις δικές του αντιστάσεις, δεν θα είχε συμβεί αυτό το τραγικό συμβάν

Ορισμένοι ειδικοί και εμπειρογνώμονες στον τομέα του ατμίσματος επισημαίνουν: διαφαίνεται στον ορίζοντα πως όλα ετούτα έχουν σχεδιαστεί σκόπιμα για να υπάρξει η μέγιστη δυνατή σύγχυση και επικινδυνότητα για το άτμισμα. Πρακτικά αποτρέπουν τους εργαζόμενους στα vape κατάστημα να δείχνουν στις χρήστες πώς να φτιάξουν τη δική τους αντίσταση, είναι κάτι που μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε πολλά άλλα ατυχήματα, ιδίως για τους νεοφερμένους στον τομέα μας. Οι κανονισμοί στην πραγματικότητα δεν κάνουν τίποτα για να προστατεύσουν τους πελάτες των επιχειρήσεων, δημιουργούν μόνο προβλήματα όπου εκεί δεν υπήρχαν, και δίνουν την ευκαιρία στους κινδυνολόγους να ζητούν ακόμα περισσότερη αυστηρότερη ρύθμιση, συν, ότι συκοφαντούν με παραπληροφόρηση το αντικείμενό μας στους καπνιστές που επιθυμούν να διακόψουν για πάντα το κάπνισμα.

Εάν ετούτο δε λέγεται τρέλα, πώς αλλιώς μπορούμε να το ονομάσουμε, υποτίθεται οι άνθρωποι που στελεχώνουν αυτό τον βαρυσήμαντο οργανισμό πλαισιώνεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες στον τομέα της υγείας.