Ο Εσθονικός ατμιστικός οργανισμός αναλαμβάνει δράση

Ο Εσθονικός ατμιστικός οργανισμός αναλαμβάνει δράση για να αντιμετωπίσει την κατάφωρη αδικία της κυβέρνησης που επέβαλε απαράδεκτα μέτρα εναντίον του vape.

Ο οργανισμός φέρει την ονομασία “Esigareti m üüjate and users Union NGO” υπό την προεδρία του Ingmar Kurg, αντιδρώντας έντονα στην πρόταση της κυβέρνησης που είναι κατά παράβαση των νομοθετικών βέλτιστων πρακτικών που έχουν στη δικαιοδοσία τους. Οι Vaping συνήγοροι τάσσονται υπέρ μιας ρύθμισης των ηλεκτρονικών τσιγάρων, αλλά αμφισβητούν τον τρόπο που η κυβέρνηση οριοθετεί τα πράγματα, με τούτη τη μεθοδολογία δεν πατάσσεις τις πιθανές πτυχές εισόδου των νέων ανθρώπων που σκοπεύουν να εισέλθουν στο άτμισμα, ούτε μειώνεις τις μελλοντικές βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό, διότι πολύ απλά δεν επικεντρώνονται οι ιθύνοντες δεν επικεντρώνονται στην ουσία και κατά συνέπεια συνθλίβουν ένα ολόκληρο κλάδο γιατί δεν γνωρίζουν πώς πρέπει να χειριστούν το θέμα.

 
Για έναν περίεργο λόγο η κυβέρνηση επικεντρώνεται στις δήθεν υπαρκτές δυνατότητες της θεωρίας της πύλης και πως το vaping κατευθύνει τους εφήβους στο κάπνισμα, χωρίς όμως να υπάρχει περαιτέρω επιστημονική στήριξη αυτής της θεωρίας, το συγκεκριμένο επιχείρημα έχει καταρριφθεί επανειλημμένες φορές στο παρελθόν και σχεδόν όλοι οι εμπειρογνώμονες που σχετίζονται με το αντικείμενο, αναφέρουν πως δεν έχει απολύτως καμία υπόσταση η συγκεκριμένη θεωρία, απλά την επικαλούνται ορισμένοι μπαταξήδες για να προκαλέσουν θόρυβο γύρω από το ζήτημα.

Εν τούτοις παρατηρείται ότι ένας τέτοιος κανονισμός θα καταστήσει τα εύφλεκτα τσιγάρα ευκολότερα προσβάσιμα από τα e-cigarettes, επίσης, ο Εσθονικός ατμιστικός οργανισμός θεωρεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο ως εργαλείο μείωσης βλαβών στην ανθρώπινη υγεία, από το μεγαλύτερο σύγχρονο καταστροφέα που ονομάζεται κάπνισμα. Μολαταύτα, δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί κανενός ανώτατου αξιωματούχου, ίσως γιατί έχουν μαύρα μεσάνυχτα και είναι οι πλέον ακατάλληλοι για να χειριστούν τόσο σοβαρά θέματα.

Ο Σύνδεσμος υποστηρίζει ότι ένα παραπλήσιο μνημόνιο που εκδόθηκε κατά το παρελθόν μέσω του υπουργείο υγείας, διαπιστώθηκε ότι οι δρακόντειοι περιορισμοί για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ήταν αναποτελεσματικοί και επί της ουσίας δεν είχε εξαλείψει το ατμιστικό φαινόμενο, τουναντίον, έγινε ισχυρότερο και οι ατμιστές το αγάπησαν ακόμη περισσότερο.

Δυστυχώς αυτή η μεθοδολογία βασίζεται στην τεχνική έκθεση του παγκόσμιου οργανισμού υγείας που διεξήχθη το 2009, σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο και δεν λαμβάνει υπόψη τα νέα ευρήματα που προέκυψαν τα τελευταία χρόνια αναφορικά με τις δυνατότητές μείωσης της βλάβης. Μεταξύ αυτών είναι και η έκθεση του 2015 από την Δημόσια Υγεία της Αγγλίας σε συνεργασία με το το Royal College of Physicians, η 2016 Cochrane review και, φυσικά η έκθεση του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα. Τέλος, οι επιστημονικές αναλύσεις με βάση το Ευρωβαρόμετρο για τα προϊόντα καπνού δείχνουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα έχουν βοηθήσει 6 εκατομμύρια Ευρωπαίους καπνιστές να σταματήσουν το κάπνισμα και άλλα 3 εκατομμύρια καπνιστές μείωσαν δραστικά από την βλαβερή συνήθεια.

Εσθονοί vapers ζητούν από την κυβέρνηση να αφαιρέσει αυτό το παρανοϊκό νομοσχέδιο και όλα τα σημεία που συνδέονται με το άτμισμα, προτείνοντας να ξεκινήσει εκ νέου μια ευρεία συζήτηση η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει και διεθνείς εμπειρογνώμονες, ούτως ώστε να είναι αμερόληπτες οι αποφάσεις και τα συμπεράσματα. Ο στόχος τους, είναι να ενθαρρύνουν την κυβέρνηση να ρυθμίσει τα eCigs με ένα νομοσχέδιο αφιερωμένο στα προϊόντα και όχι μια τροπολογία ενός αντικαπνιστικού κανονισμού, επειδή το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι τμήμα ενός οπλοστασίου εξάλειψης του καπνού και όχι απειλή για τον πληθυσμό. Σε μια παρόμοια κατάσταση, οι Σλοβένοι ατμιστές συγκάλεσαν σύσκεψη για να συζητήσουν το θέμα , στη διάρκεια της οποίας οι εμπειρογνώμονες ήταν ο Jacques Le Houezec και ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, οποίοι συναντήθηκαν με τους αρμόδιος αξιωματούχους για να εξετάσουν το ζήτημα αντικειμενικά και και βοήθησε να βγουν σημαντικά συμπεράσματα.