Η παγκόσμια οικονομία χάνει πάνω από $ 1 τρισεκατομμύριο ετησίως

Η παγκόσμια οικονομία χάνει πάνω από $ 1 τρισεκατομμύριο ετησίως από το κάπνισμα. Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας δημοσίευσε πρόσφατα ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία που αποκαλύπτουν την συγκλονιστική αλήθεια για τις αρνητικές συνέπειες του καπνίσματος στην οικονομία του πλανήτη μας, και το σπουδαιότερο γεγονός είναι ότι έχει άμεσο αντίκτυπο στη δημόσια υγεία, δηλαδή, ο αριθμός των νεκρών που επέφερε η θανάσιμη μέγγενη αναμένεται να αυξηθεί κατά ένα τρίτο την επόμενη δεκαετία.

Την προπερασμένη Τρίτη στις 10 Ιανουαρίου, το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ κυκλοφόρησε μια μελέτη σε συνεργασία με τον Π.Ο.Υ, η οποία διαπίστωσε ότι το κάπνισμα κοστίζει στην παγκόσμια οικονομία πάνω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια ετησίως. Επιπλέον, η έκθεση κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι μέχρι το 2030 οι θάνατοι που σχετίζονται με το κάπνισμα θα αυξηθούν στα 6 με 8.000.000 ετησίως.

Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αμερικάνικη έκδοση της The Washington Post επισήμανε ότι οι οικονομικές απώλειες υπερβαίνουν τα έσοδα που λαμβάνονται από τους φόρους καπνού, η οποία μεταξύ των ετών 2013 και 2014 υπολογίστηκε σε $ 269 δισεκατομμύρια, εκ των οποίων λιγότερο από $ 1 δις επενδύθηκαν στον έλεγχο του καπνού. Αυτή η μελέτη επεσήμανε για άλλη μια φορά το μέγεθος της επιδημίας του καπνίσματος και πώς, αν δεν αντιμετωπιστεί ετούτο το ζήτημα με την δέουσα σοβαρότητα, πιθανότατα αυτή η κατάσταση θα κλιμακωθεί περαιτέρω, όχι μόνο από άποψη υγείας, αλλά και στον οικονομικό τομέα, έχοντας άμεσο αντίκτυπο στις κυβερνήσεις όλων των κρατών.

Η βιομηχανία καπνού παράγει και εμπορεύεται προϊόντα που σκοτώνουν εκατομμύρια ανθρώπους πρόωρα, ληστεύουν τα χρήματα των νοικοκυριών που θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν χρησιμοποιηθεί για τρόφιμα και την εκπαίδευση, επιπλέον επιβάλλουν τεράστιο κόστος στην υγειονομική περίθαλψη για τις οικογένειες, τις κοινότητες και τις χώρες, δήλωσε ο Oleg Chest, ο οποίος είναι Γενικός Διευθυντής μη μεταδοτικών ασθενειών και ψυχικής υγείας στον Π.Ο.Υ.

Τυπικά αποφεύγουν σκόπιμα την εύρεση μιας βιώσιμης λύσης.

Ωστόσο, πολλοί ειδικοί σε θέματα υγείας για την καταπολέμηση του καπνίσματος υποστηρίζουν ότι ο Π.Ο.Υ αρνείται πεισματικά να εξετάσει μια εναλλακτική λύση που έχει αποδειχθεί επιτυχής, η οποία ονομάζεται ηλεκτρονικό τσιγάρο, βοηθώντας εκατομμύρια ανθρώπους να σταματήσουν το κάπνισμα.

Πριν λίγο καιρό, μία περίφημη μελέτη που δημοσιεύθηκε από τον κρατικό οργανισμό της Δημόσια Υγείας στην Αγγλία (PHE ), διαπίστωσε ότι το άτμισμα είναι τουλάχιστον 95% πιο ασφαλές από το κάπνισμα και κατά συνέπεια το Ηνωμένο Βασίλειο ενέκρινε τα vaping προϊόντα ως συσκευές διακοπή του καπνίσματος. Μια κίνηση η οποία έχει βοηθήσει εκατομμύρια άτομα να εγκαταλείψουν αυτή τη βλαβερή συνήθεια και έχει οδηγήσει την χώρα στο χαμηλότερο αριθμό καπνιστών που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία.

Παρ’ όλα αυτά ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας όχι μόνο δεν αλλάζει την απαράδεκτη στάση του, αλλά συνεχίζει να δηλώνει ότι οι αρχές πρέπει να εφαρμόσουν αυστηρότερους κανονισμούς σε σχέση με τα ατμιστικά προϊόντα και οι νόμοι είναι απαραίτητο να εξομοιωθούν όπως συμβαίνει με τους εύφλεκτους ομολόγους του. Πρακτικά επιδιώκουν να υπάρξει κοινή γραμμή αντιμετώπισης δύο διαφορετικών ειδών, οπότε εάν αυτό δεν είναι θέατρο του παραλόγου πώς αλλιώς μπορούμε να το ονομάσουμε;

Αγαπητοί μου φίλοι, σίγουρα θα καταλάβατε ότι ορισμένα ανώτατα στελέχη πού βρίσκονται σε καίριες θέσεις που διοικούν την παγκόσμια κοινότητα διακατέχονται από το σύνδρομο που ονομάζεται υστερία και παραφροσύνη.