Η ατμιστική βιομηχανία ανθεί στη Μεγάλη Βρετανία

Η ατμιστική βιομηχανία ανθεί στη Μεγάλη Βρετανία, παρά την κακή δημοσιότητα. Παρ ‘όλη την παραπληροφόρηση γύρω από τα vaping προϊόντα, συνεχώς ανοίγουν καινούργια καταστήματα που σχετίζονται με το άτμισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, βάσει στοιχείων του αντίστοιχου εμπορικού επιμελητήριου, οι πληροφορίες λένε το εξής: υπάρχει ένα αξιοσημείωτο ποσοστό ανοίγματος eCig μαγαζιών που ανέρχεται σε 2 την ημέρα και το χαρακτηριστικό σημείο που τονίζουν οι οικονομικοί αναλυτές είναι ότι ο τζίρος αυτών των επιχειρήσεων γνωρίζει αυξανόμενη ανοδική πορεία, διότι καθημερινώς αρκετοί καπνιστές εγκαταλείπουν το κάπνισμα και εισέρχονται αυτόματα στον χώρο μας.

Προσωπικά πιστεύω πως τούτα τα στοιχεία αναμφισβήτητα δικαιώνουν το vape από τον κατατρεγμό που έχει υποστεί το τελευταίο διάστημα από τις αήθεις επιθέσεις των επιτήδειων, τελικά φαίνεται ότι δεν κατάφεραν να επιτύχουν τον δόλιο σκοπό τους και θεωρούνται ευχάριστα νέα για όλους εκείνους που πιστεύουν στο όφελος που λαμβάνεται με τη μετάβαση από το κάπνισμα στο άτμισμα. Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στην Daily Mail αυτή την εβδομάδα, μεταξύ των 1.700 vape καταστημάτων που υπάρχουν σήμερα στη χώρα, περίπου το 50% άνοιξε κατά το τελευταίο έτος.

Ο συγκεκριμένος αριθμός κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται κυρίως στην περίφημη μελέτη, η οποία κυκλοφόρησε από το Royal College of Physicians νωρίτερα το περασμένο έτος, η οποία διαπίστωσε πως το vape είναι τουλάχιστον 95% πιο ασφαλές από το κάπνισμα και ανάγκασε τις δημόσιες αρχές στην Μεγάλη Βρετανία να επικυρώσουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ως βοηθητικό εργαλείο διακοπής του καπνίσματος. Υπάρχουν σήμερα περίπου τρία εκατομμύρια vapers σε όλη τη Βρετανία, ένας αριθμός που οδήγησε την Μεγάλη Βρετανία στο χαμηλότερο νούμερο καπνιστών που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία.

Σύμφωνα πάλι με την Daily Mail, το 2016 άνοιξαν περίπου 800 ατμιστικά καταστήματα και τα περισσότερα εξ αυτών βρίσκονται σε κεντρικά σημεία και high-class περιοχές του Λονδίνου, στην Βόρεια Αγγλία και τη Σκωτία. Επιπλέον, ένα ζήτημα που αγνοεί ο περισσότερος κόσμος είναι ότι υπάρχουν vape μπαρ που απευθύνονται αποκλειστικά σε ατμιστές και γνωρίζουν απίστευτη δημοτικότητα, εν αντιθέσει με το smoke που απαγορεύεται δια ροπάλου από όλους τους δημόσιους χώρους που συναθροίζονται άνθρωποι.

Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους.

Δυστυχώς αυτά τα υπέροχα νέα που αφορούν το Ηνωμένο Βασίλειο έρχονται σε αντίθεση με εκείνα στις ΗΠΑ, όπου οι έμποροι λιανικής πώλησης αναγκάζονται να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους λόγω των παράλογων κανονισμών που επιβάλλονται από το FDA . Αρκετές Anti-vaping ακτιβιστικές οργανώσεις και πολλοί εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας προειδοποιούν ασύστολα για δήθεν αρνητικές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό χωρίς κάποια βάσιμα αποδεικτικά στοιχεία, ευτυχώς όμως υπάρχουν κάποιοι σώφρων επιστήμονες που αντικρούουν τα επιχειρήματά τους και μάλιστα τους αναγκάζουν να ανασκευάσουν τις δηλώσεις.

Αλλά από την άλλη πλευρά, η ελπίδα είναι υπέρ των ατμιστικών προϊόντων, επειδή συνοδεύονται από ακράδαντα αποδεικτικά στοιχεία που βλέπουν καθημερινώς το φως της δημοσιότητας από έγκυρες επιστημονικές ομάδες, οπότε το εγγύς μέλλον φαντάζει ευοίωνο για εμάς τους λάτρεις του eCig. Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός από μεριάς μας και είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε συνεχώς τα μάτια μας δεκατέσσερα, διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος της προπαγάνδας από όλο αυτό τον συρφετό που δημιουργούν οι γνωστοί άγνωστοι, είμαι πεπεισμένος πως δεν πρόκειται να τα καταφέρουν, αλλά για τον φόβο των ιουδαίων ας είμαστε σε επιφυλακή για παν ενδεχόμενο.