Η ατμιστική τεχνολογία δίνει ελπίδες στους ασθενείς άσθματος

Η ατμιστική τεχνολογία δίνει ελπίδες στους ασθενείς που πάσχουν από άσθμα ούτως ώστε να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης από ετούτη την ύπουλη αρρώστια.

Πρόσφατα ήρθε στο φως μία νέα μελέτη από μια ομάδα Γάλλων ιατρικών ερευνητών, οι οποίοι εξέτασαν τη χρήση σύγχρονων, υψηλής ισχύος ηλεκτρονικά τσιγάρα ως πιθανό τρόπο παροχής εισπνεόμενου φαρμάκου. Επί του παρόντος, τα ιατρικά συστήματα παροχής για αυτά τα φάρμακα είναι ακριβά και συχνά δύσκολο να χρησιμοποιηθούν, διότι εν έτει 2017 οι παρούσες συσκευές δεν ανταποκρίνονται στις υψηλές προσδοκίες της επιστημονικής κοινότητας, οπότε οι ειδικοί είναι εξαναγκασμένοι να βρουν άλλη εγκυρότερη δίοδο που θα τους εξασφαλίσει τα αυτονόητα, κάτι που δεν συνέβαινε έως τώρα.

Ωστόσο, οι ασθενείς που πάσχουν από ασθένειες συμπεριλαμβανομένου του άσθματος και της Χρόνιας Αναπνευστικής Πνευμονοπάθειας χρειάζονται ένα αξιόπιστο τρόπο που θα τους παραδίδει τον αναγκαίο φαρμακούχο ατμό στους πνεύμονές τους. Επί του παρόντος, μετά από διεξοδικές έρευνες οι επιστήμονες βλέπουν στο άτμισμα όλα εκείνα που δεν μπορούσαν να δουν στις υπόλοιπες μεθόδους. Δεν πρέπει να αγνοούμε ό,τι οι προαναφερθείσες αρρώστιες μελετούνται εδώ και δεκαετίες από τους εμπειρογνώμονες, όμως πρακτικά δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική πρόοδο στην εξεύρεση λύσεων για την αντιμετώπιση τους, έχει σπαταληθεί άπειρο χρήμα από τα ερευνητικά κέντρα, αλλά η κατάσταση από μεριά τους μοιάζει απολύτως στάσιμη.

Τυπικά η ατμιστική τεχνολογία είναι το μεταίχμιο της υπόθεσης. επειδή έχει κάνει σοβαρά άλματα προόδου σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα, θα σας αναφέρω ορισμένα απτά παραδείγματα, έτσι ώστε να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται, ένα mod το οποίο μπορεί να δουλέψει στα 40 βατ, σε συνδυασμό με ένα ατμοποιητή με διπλές αντιστάσεις είναι ικανό να προσφέρει τοσό πολύ ατμό που αναμφισβήτητα θα κάλυπτε και τον πιο απαιτητικό χρήστη.

Εμείς οι προχωρημένοι ατμιστές γνωρίζουμε από πρώτο χέρι κατά πόσο είναι εφικτό αυτά τα νούμερα που σας ανέφερα στο άνω παράδειγμα να κινητοποιήσουν γη και ουρανό, ως εκ τούτου, παρεπιπτόντως το γνωρίζει και η επιστημονική κοινότητα και πλέον είναι υποχρεωμένοι να στραφούν αποκλειστικά στο vaping.

Τι διαπίστωσαν οι ερευνητές;

Για τη μελέτη, οι επιστήμονες δοκίμασαν την ικανότητα ενός εμπορικού mod μαζί με ένα atomizer για να δημιουργήσουν σταγονίδια θειικής τερβουταλίνης, το οποίο είναι ένα βρογχοδιασταλτικό το οποίο ανοίγει τους αεραγωγούς στους πνεύμονες και καθιστά ευκολότερη την αναπνοή του πάσχοντα ασθενή. Βρήκαν ότι, σε υψηλά επίπεδα ισχύος, η συσκευή ήταν ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να παραδώσει ορθά το φάρμακο.

Επίσης, ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον στοιχείο που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι το e-cigarette παρέδωσε μια σταθερή συγκέντρωση φαρμάκου, χωρίς να παρατηρηθεί καμία απόκλιση στη ροή, και για να μην ξεχνιόμαστε ετούτο είναι το κορυφαίο επιχείρημα των επικριτών που κατηγορούν το vape, δηλαδή, ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν παραδίδουν συνεπής δόσεις νικοτίνης, παρ’ όλα αυτά αποδείχθηκε περίτρανα πόσο άδικο έχουν οι κακεντρεχείς άνθρωποι που βάλλονται ενάντια στο άτμισμα.

Οπότε, όπως λέει και μία Κινέζικη παροιμία, πριν μιλήσεις βούτα καλά τη γλώσσα σου στο μυαλό σου, διότι πιθανόν να εναντιώνεται άδικα σε κάτι που δεν αξίζει να το χτυπάς. Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ότι και οι πιο φανατικοί εχθροί του eCig αναθεωρούν τις απόψεις τους και προβαίνουν σε διόρθωση των δηλώσεών τους.