Η Ουαλία εμμένει στην σταθερή και πάγια θέση της

Η Ουαλία εμμένει στην σταθερή και πάγια θέση της για απαγόρευση των γεύσεων στα υγρά αναπλήρωσης, το οποίο είναι πρωταρχικό και κύριο μέλημα των δημοσίων αρχών, διότι έτσι πιστεύει πως θα αποφευχθεί η προσέλκυση νεαρών ατόμων από τα φανταχτερά και θεσπέσια e-liquids που κυκλοφορούν στην τοπική αγορά.

Ο οργανισμός δημόσιας υγείας της Ουαλίας (Public Health Wales) κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη δήλωση των θέσεων της, την περασμένη Πέμπτη, σκιαγραφώντας τις τελευταίες πολιτικές της πεποιθήσεις για τα ατμιστικά προϊόντα, προκαλώντας μία ανεξήγητη σύγχυση στο vaping κοινό στα καλά καθούμενα και εκεί που πραγματικά δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, και κατά συνέπεια ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους ντόπιους ατμιστές.

Ο λόγος που φαντάζει παράλογο το όλο γεγονός είναι η φαινομενικά αντιφατικές ανακοίνωσης που τροποποιούνται κάθε λίγο και λιγάκι, δηλαδή, πριν μερικούς μήνες ο οργανισμός δημόσιας υγείας της Ουαλίας έλεγε στον κόσμο που είναι εξαρτημένος από το κάπνισμα να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου, δίχως να εγκαταλείψουν τις προσπάθειές του, επειδή θα τους οδηγήσει στην επιτυχία, ενώ ταυτόχρονα προέτρεπε τους καπνιστές οι οποίοι δεν θέλουν να σταματήσουν το smoking να στραφούν εξ ολοκλήρου στο e-cigarette, ακόμη κι αν ετούτο συνέβαινε με το ζόρι έως ότου εξοικειωθούν με το αντικείμενο, με άλλα λόγια, τι κάνεις Γιάννη; Κουκιά σπέρνω.

Το όλο ζήτημα εγείρει αρκετές ανησυχίες επειδή προέρχεται από ένα αξιόπιστο οργανισμό, αυτές οι δηλώσεις αντί να βοηθήσουν τους απελπισμένους ανθρώπους που έχουν ταλαιπωρηθεί τα μάλα από τη μέγγενη του καπνίσματος, τους ωθεί όλο και περισσότερο σε ένα αδιέξοδο δίχως γυρισμό, θα περίμενε κανείς από δαύτους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα λεγόμενά τους, δίχως να προβαίνουν σε τέτοιες βαρύγδουπες δηλώσεις.

Η αρχική ανακοίνωση αναγνώρισε ότι το άτμισμα είναι πολύ πιο ασφαλές από το κάπνισμα και εξέφρασε προσεκτικά την ικανοποίησή του από τους υπερασπιστές, αλλά οι απόψεις τους άλλαξαν όταν έγινε προφανές πως οι γεύσεις στα υγρά αναπλήρωσης τους ενοχλούν. Ως συνήθως αυτό δικαιολογείται όταν κάποιος δεν έχει σώας τας φρένας και επικαλείται διάφορους προσχηματικούς λόγους για να αιτιολογήσει τις πράξεις του, εν τέλει κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα e-liquids θα μπορούσαν να προσελκύσουν τα παιδιά στο vaping και πιθανότατα μελλοντικά να τα στρέψει στο κάπνισμα.

Σας παραθέτω ολόκληρη στην ανακοίνωση που εκδόθηκε την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017 και λέει τα εξής:

H Δημόσια Υγεία της Ουαλίας σήμερα (26 Ιανουαρίου) δημοσίευσε την επικαιροποιημένη δήλωση των θέσεων της για την παροχή συμβουλών στο κοινό σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις του ηλεκτρονικού τσιγάρου στην υγεία.

Οι επικαιροποιημένες συμβουλές μας αναφέρουν ότι, τα παιδιά οι νέοι και οι ενήλικες καπνιστές θα πρέπει να αποφύγουν κατηγορηματικά τη χρήση του e-cigarette, διότι είναι πιθανό να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό και κατ επέκταση ετούτο το εργαλείο θεωρείται επιβλαβή.

Οι νυν καπνιστές που θέλουν να σταματήσουν το κάπνισμα τους προτείνουμε να μάθουν σχετικά με το εύρος των αξιόπιστων διαθέσιμων βοηθειών και να επιλέξουν την προσέγγιση που είναι καλύτερη για αυτούς. Αυτή η βοήθεια περιλαμβάνει την αποδεδειγμένες ιατρικές υπηρεσίες NHS οι οποίες είναι ικανές να εξολοθρεύσουν το smoke στην Ουαλία.

Επιπλέον, επειδή η κατάσταση κατάντησε κωμικοτραγική αναγκάστηκε ο Δρ Julie Bishop, διευθυντής βελτίωσης της υγείας για τη Δημόσια Υγείας Ουαλίας να δηλώσει:

Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά ασαφή και αντιφατικά μηνύματα γύρω από eCig. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει μια απλή απάντηση, -είναι πολύπλοκη, γιατί απευθύνεται σε διαφορετικές ομάδες του πληθυσμού.

Με απλά λόγια, αν δεν καπνίζεις ή δεν ατμίζεις δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα. Αλλά αν είσαι ένας αφοσιωμένος καπνιστής που είσαι απρόθυμος ή ανίκανος να σταματήσει το κάπνισμα, τότε η πλήρης μετάβαση στο eCig θα είναι ευεργετική για την υγεία σου.