Ένα ακόμη άτυχο περιστατικό που απασχόλησε αρνητικά

Ένα ακόμη άτυχο περιστατικό που απασχόλησε αρνητικά την κοινή γνώμη, πρόκειται για έναν ατμιστή από το Idaho που τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη του ecig.

Ο Andrew Hall, ένας τριαντάχρονος ατμιστής από το Pocitello του Αϊντάχο, υπέστη σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο την Κυριακή, όταν το ηλεκτρονικό τσιγάρο που είχε στην κατοχή του εξερράγη στο πρόσωπό του. Ο Hall μόλις είχε τοποθετήσει μια νέα μπαταρία στο υβριδικό μηχανικό mod του, όταν πάτησε το κουμπί πυροδότησης η μπαταρία προκάλεσε σοβαρή έκρηξη, δημιουργώντας στο συγκεκριμένο άτομο εγκαύματα δευτέρου βαθμού με πολλαπλά τραύματα, επιπλέον έχασε επτά δόντια. Το περιστατικό προσέλκυσε ευρεία κάλυψη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία δυστυχώς δεν κατάφεραν να επισημάνουν τη διαφορά μεταξύ μηχανικών mods και τα τρίτης ή τέταρτης γενιάς box mod που είναι τελείως διαφοροποιημένα από το πρώτο, όχι απλά στο μοντέρνο σχεδιασμό, αλλά και στις τεχνικές προδιαγραφές που δεν έχουν καμία σχέση αναμεταξύ τους.

Σύμφωνα με τα σχόλια των ΜΜΕ, ο Hall υπήρξε vaper για ένα χρόνο μέχρι εκείνη τη στιγμή και αυτή η πεπαλαιωμένη συσκευή ήταν η πρώτη και μάλλον η τελευταία που διέθετε. Προφανώς το τοπικό vape κατάστημα που αγόρασε το αντικείμενο δεν του εξήγησε τους βασικούς κανόνες ασφάλειας, προστασίας και συντήρησης, ως εκ τούτου και ο ίδιος δεν μπήκε στο τρυπάκι της αναζήτησης, ούτως ώστε να μάθει περισσότερα πράγματα για να προστατευτεί, ο συνδυασμός όλων αυτών των περιστάσεων εν τέλει τους στοίχισε πάρα πολύ ακριβά και έβαλε σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή του.

Πώς να προστατευτείτε.

Προσωπικά έχω την ανάγκη να πληροφορήσω όλους τους αναγνώστες που διαβάζουν τα άρθρα μου ορισμένα σημαντικά στοιχεία, με γνώμονα να αποφευχθούν παρόμοια μελλοντικά ευτράπελα. Χωρίς να είμαι καθόλου υπερβολικός, έχω γράψει αρκετές φορές για το συγκεκριμένο ζήτημα και δυστυχώς αναγκάζομαι να το επαναλαμβάνω συνεχώς, με αποτέλεσμα μερικές φορές να γίνομαι κουραστικός, αλλά κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε.

Όταν κάποια πράγματα έχουν να κάνουν άμεσα με την ασφάλειά μας, εκεί δεν χωρούν εκπτώσεις και οφείλουμε να είμαστε απόλυτα συνετοί για να απολαύσουμε το άτμισμα στο έπακρο. Θεωρώ αδικαιολόγητα ανόητο να χρησιμοποιούμε συσκευές οι οποίες δεν μας διασφαλίζουν τα αυτονόητα, δηλαδή την προστασία μας, ένα μηχανικό mod τυπικά δεν έχει δικλείδες ασφαλείας από βραχυκυκλώματα για να προστατεύσει τον χρήστη, και τα περισσότερα εξ αυτών είναι απαραίτητο να αποσυρθούν από την αγορά, διότι είναι κίνδυνος-θάνατος κυρίως για τους αρχάριους που δεν έχουν την τεχνογνωσία να το συμπεριφερθούν με την δέουσα προσοχή.

Νομίζω είναι περιττό να αναφέρω πως είμαστε υποχρεωμένοι να αγοράζουμε ποιοτικές και επώνυμες μπαταρίες, βέβαια εδώ μπαίνει το δίλημμα ότι μία φτηνή κινεζική άγνωστη μάρκα τύπου 18650 μπορεί να κοστίζει το ένα κομμάτι γύρω στο ενάμιση ευρώ, σε αντίθεση με μία καλή που μπορεί να στοιχίζει η μία μονάδα 5 ευρώ, ίσως και παραπάνω, ανάλογα το κατάστημα που το προμηθευόμαστε. Θα σας αναφέρω κάποια κίνητρα τα οποία αποδεικνύουν ότι οι φθηνότερες τελικά θα μας κοστίσουν ακριβότερα, τι εννοώ; έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής, είναι επικίνδυνες χωρίς να έχουν τις στοιχειώδες κανόνες ασφαλείας και το βασικότερο, τα νούμερα που αναφέρει ο κατασκευαστής τις περισσότερες φορές είναι πλασματικά και δεν αντιπροσωπεύουν την αλήθεια, επιπλέον είναι ανίκανες να παραδίδουν μία σταθερή ισχύ.