Τι είναι η φυτική γλυκερίνη (VG) vegetable glycerin;

Τι είναι η φυτική γλυκερίνη (VG) vegetable glycerin; ετούτη η ουσία είναι αρκετά διαδεδομένη στο vaping, διότι είναι ένα από τα τέσσερα κύρια χαρακτηριστικά συστατικά που χρησιμοποιείται στα υγρά αναπλήρωσης, μαζί με την προπυλενογλυκόλη, τη νικοτίνη και το άρωμα. Συνήθως αποκαλείται και με το ψευδώνυμο γλυκερόλη ή περιγράφεται στο συντακτικό τύπο: HOCH2-CHOH-CH2OH

Τι είναι η φυτική γλυκερίνη (VG) vegetable glycerin;

Η φυτική γλυκερίνη είναι ένα άχρωμο, άοσμο, άγευστο και παχύρρευστο υγρό που χρησιμοποιείται σε φαρμακευτικά σκευάσματα. Η VG προέρχεται αποκλειστικά από φυτά όπως σόγια ή φοινικέλαιο, όμως αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί να προέλθει από συνθετική προέλευση ή από ζωικό λίπος. Η γλυκερόλη είναι ένα πρόσθετο που φέρει τον αριθμό (Ε422) και χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων ως μέσο πύκνωσης ή απλά ως συντηρητικό.Η γλυκιά του γεύση θεωρείται υποκατάστατο της ζάχαρης και βρίσκεται παρούσα σε πολλά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά.

Η ιστορία της γλυκερίνης.

Τον 7ο αιώνα π.Χ. οι Φοίνικες ανέφεραν την αλχημική γνώση για το πώς να κάνουν το σαπούνι, μερικούς αιώνες αργότερα διαδόθηκε ακόμη περισσότερο μέσω της Μασσαλίας, των Γαλατών και των Γερμανικών λαών. Στο δέκατο τέταρτο αιώνα, κατά τη βασιλεία του Καρόλου Α ‘ , το Αγγλικό στέμμα μονοπώλησε το εμπόριο με την κατασκευή του σαπουνιού. Στον επόμενο αιώνα, αυτή η γνώση λήφθηκε για να εξελιχθεί μέσω της χημείας, ένα ιστορικό τρανό παράδειγμα ο Άγγλος χημικός Claude Joseph Geoffroy (1741), ο οποίος αύξησε τις μελέτες του σχετικά με τη φύση των λιπών, η οποία οδήγησε στην ανακάλυψη της γλυκερίνης. Λιγότερο από 40 χρόνια αργότερα, ο Σουηδός χημικός Carl Wilhelm Scheele ήταν ο πρώτος που απομόνωσε αυτήν την ένωση το 1779, με την θέρμανση ενός μείγματος λιθάργυρου (PbO) με ελαιόλαδο και ουσιαστικά ήταν η απαρχή της σημερινής μορφής, πρακτικά ήταν αυτός που τυποποίησε τα φυσικά λίπη και τα έλαια που περιέχουν γλυκερίνη.

Τι είναι το dripping, τι πρέπει να γνωρίζετε, αλήθειες και ψέματα.

Παραγωγή γλυκερόλης.

Μέχρι το 1949, όλη η παγκόσμια παραγωγή προερχόταν αποκλειστικά από τη βιομηχανία σαπουνιού. Επί του παρόντος, το 70% της συνολικής παραγωγής ανήκει στις Ηνωμένες Πολιτείες, και προέρχεται από γλυκερίδια (φυσικά λίπη και έλαια), και το υπόλοιπο της παραγωγής είναι συνθετική γλυκερίνη ( ένα υποπροϊόν του προπυλενίου ), λιπαρών οξέων και εστέρες λιπαρών οξέων (βιοντίζελ). Παράγεται με σαπωνοποίηση των λιπών, ως υποπροϊόν της παρασκευής σαπουνιού. Μπορεί επίσης να ληφθεί ως παραπροϊόν κατά την παρασκευή του βιοντίζελ από μετεστεροποίηση.

Ενέσιμο ύδωρ για αραίωση των υγρών αναπλήρωσης

Η χρήση της φυτικής γλυκερίνης (VG) vegetable glycerin στο άτμισμα.

Το συγκεκριμένο είδος είναι αναπόσπαστο κομμάτι των υγρών αναπλήρωσης και η περιεκτικότητα σε αναλογία διαφέρει ανάλογα με την κατασκευάστρια εταιρεία που τα δημιουργεί και τα προμηθεύει στην αγορά. Βέβαια, εμείς οι ατμιστές τη συναντάμε συχνά ως ατμιστική βάση, κυρίως όταν επιθυμούμε να παράξουμε το δικό μας μείγμα μέσω της διαδικασίας της ιδιοπαρασκευής, ανάλογα με τις ξεχωριστές μοναδικές απαιτήσεις του καθενός.

Η παρουσία του όταν ανέρχεται στο 100% του e-liquid, έχει την ιδιότητα να προκαλεί τεράστια σύννεφα ατμού και επιλέγεται κυρίως από προχωρημένους χρήστες με δυνατά box mod με ισχύ έως και 200 watt και ατμοποιητές με διπλή αντίσταση για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι τα μεγάλα ντουμάνια. Εδώ όμως πρέπει να σημειώσουμε μία σημαντική λεπτομέρεια, σε τόσο μεγάλη ισχύ η κατανάλωση ξεφεύγει δραματικά από τον έλεγχο του εκάστοτε vaper, οπότε για να προστατευθεί ο κόσμος επιλέγει το ελάχιστο δυνατό ποσοστό σε μιλιγκράμ νικοτίνης, συνήθως κυμαίνονται από 1- 3mg ή ακόμη και χωρίς nicotine ούτως ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Διαβάστε τι είναι η προπυλενογλυκόλη, (PG) Propylene glycol.