Vaping οργάνωση στη Νέα Ζηλανδία έχει καταχωρηθεί ως φιλανθρωπική

Vaping οργάνωση στη Νέα Ζηλανδία έχει καταχωρηθεί ως φιλανθρωπική, αν μη τι άλλο είναι ευχάριστο το κλίμα για τους τοπικούς παράγοντες που υποστηρίζουν με νύχια και με δόντια αυτόν τον υπέροχο σκόπο και αναμφισβήτητα είναι ένα από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα που κατάφεραν κάποιοι απλοί άνθρωποι για τη χώρα τους.

Η οργάνωση φέρει την ονομασία AVCA (Aotearoa Vapers Community Advocacy) και πλέον επίσημα έχει αναγνωριστεί και καταχωρηθεί ως φιλανθρωπική με την εξής κωδική ονομασία (CC53899).

Γιατί όμως μια ατμιστική οργάνωση να θεωρηθεί ως φιλανθρωπική μπορεί εύλογα να ρωτήσουν μερικοί. Στο δελτίο Τύπου που ανακοινώθηκε αυτό το γεγονός, η AVCA δήλωσε: «Η εξέλιξη αυτή θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε τη δουλειά που κάνουμε μέχρι σήμερα και να την επεκτείνουμε ούτως ώστε να καταστεί μία αποστολή η οποία θα εκπαιδεύσει άτομα που θέλουν να ενεργοποιηθούν στο χώρο, το κοινό, τις αρμόδιες αρχές και τον εισαγγελέα και κατ’ επέκταση όλη τη Νέα Ζηλανδία.

Πιο συγκεκριμένα η AVCA θα εκπαιδεύσει το κοινό και κάθε ενδιαφερόμενο σχετικά με το e-cigarettes, κυρίως οι αρχάριοι χρήστες θα έχουν μία πιο σαφή εικόνα, για το ποιος τρόπος είναι ο καταλληλότερος ώστε να χρησιμοποιηθούν αυτά τα εργαλεία, αν αξιοποιηθεί σωστά αυτή η διαδικασία η μετάβαση από το κάπνισμα προς το άτμισμα θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και η πλειοψηφία θα μείνει απόλυτα ικανοποιημένη.

Εργαζόμαστε για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους.

Η οργάνωση πρόσφατα επεσήμανε ότι έχουν ως επίκεντρο την εκπαίδευση και την καθοδήγηση των καπνιστών που επιθυμούν να εγκαταλείψουν την τόσο κακιά συνήθεια για την υγεία τους, παράλληλα με την βοήθεια που θα δίνεται αφιλοκερδώς θα έχουν και έναν άνθρωπο δίπλα τους που θα τους συμπαραστέκεται ψυχολογικά με ότι αυτό συνεπάγεται. Επίσης η AVCA έχει εμπλακεί ενεργά στην ανταλλαγή ιδεών με άλλα σωματεία και είναι πρόθυμοι να συνεισφέρουν σε επιστημονικές έρευνες, με την προοπτική ότι οι πληροφορίες θα είναι έγκυρες και προσβάσιμες για όλη την μάζα, την κυβέρνηση και όλους τους εμπειρογνώμονες που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με θέματα υγείας.

Πρωτοτυπία.

Τα μέλη της φιλανθρωπικής οργάνωσης πρωτοταξινομούμενων είναι αισιόδοξοι ότι αυτό το νέο καθεστώς θα καταστήσει δυνατό να επιτευχθεί ένα ευρύτερο όφελος για όλες τις κοινωνικές ομάδες, οποίοι θα μοιράζονται τις διαθέσιμες γνώσεις. Το σημαντικότερο στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι θα τους παρέχει μια λεωφόρο για να συλλέγουν δωρεές για να χρηματοδοτήσουν νέα έργα, προσφέροντας online εκπαίδευση μέσα από σεμινάρια και ενημερωτικές συναντήσεις.

Στόχος τους είναι να δημιουργηθούν δίκτυα υποστήριξης για να βεβαιωθούν ότι οι άνθρωποι που ψάχνουν και χρειάζονται ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τη διακοπή του καπνίσματος θα έχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται για αυτά τα προϊόντα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το διαδίκτυο μερικές φορές είναι δίκοπο μαχαίρι και δυστυχώς πολλές φορές είναι πηγή ψευδών ειδήσεων που εύκολα μπορεί να διαστρεβλώσει την αλήθεια και να κάνει πλύση εγκεφάλου ακόμη και στον πιο δύσπιστο άτομο.

Θα παλεύουμε για την αλήθεια.

Μόλις τον περασμένο Απρίλιο, μια ομάδα επιστημόνων, από τη Νέα Ζηλανδία, κυκλοφόρησε μια μελέτη σχετικά με την αποτελεσματικότητα των ηλεκτρονικών τσιγάρων ως εργαλεία διακοπής του καπνίσματος, προσθέτοντας ότι «είναι λυπηρό που μερικοί άνθρωποι χαρακτηρίζουν αυτά τα βοηθήματα ως υπαίτια για αρνητικές συνέπειες του οργανισμού, υπονομεύοντας τις τύχες ενός ολόκληρου κλάδου».