Οδηγούν τα πράγματα προς την κατεύθυνση που τους βολεύει

Οδηγούν τα πράγματα προς την κατεύθυνση που τους βολεύει, θέλοντας να διασφαλίσουν ότι η κατάσταση θα κυλήσει ομαλά όπως τους συμφέρει, ένα επιχείρημα που ήδη έχει χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα από αντί-vaping ακτιβιστές είναι ότι η αυξανόμενη χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων θα κάνει το κάπνισμα κοινωνικά και πάλι αποδεκτό. Οι προοδευτικοί άνθρωποι ανά την υφήλιο υποστηρίζουν ότι δεν θα αποφασίσουν οι ακτιβιστές για το τι είναι κοινωνικά αποδεκτό, πλασάροντας επιτηδευμένα το ζήτημα πάντα στην πρώτη θέση, αλλά έτσι κι αλλιώς αυτός ο ισχυρισμός φαίνεται να έχει απαξιωθεί, αφού κάθε φορά η επιστημονική κοινότητα φέρνει νέα στοιχεία στην επικαιρότητα που καταρρίπτουν άμεσα τις συκοφαντίες και την λασπολογία από τους γνωστούς αγνώστους που κρύβονται πίσω από το προσωπείο τις δήθεν εντιμότητας.

Για το λόγο του αληθές, το ερευνητικό κέντρο χρήσης ουσιών στη Γλασκώβη πραγματοποίησε πρόσφατα μια έρευνα που απευθυνόταν αποκλειστικά σε μη καπνιστές ηλικίας 16-29 ετών, η μελέτη διεξήχθη μέσω συνεντεύξεων των ατόμων για να μάθουν τις αντιδράσεις τους όταν βλέπουν άλλους ανθρώπους να ατμίζουν. Οι απαντήσεις τους φαίνεται να επιβεβαιώνουν τα όσα λένε οι υποστηρικτές του vaping, δηλαδή ότι το κάπνισμα και το eCig δεν είναι φυσιολογικό.

Κανένας από τους συμμετέχοντες στην συνέντευξη δεν ανέφερε ότι θέλει να καπνίσει μετά από το σημείο που είδαν κάποιον χρήστη να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά τσιγάρα σε δημόσια θέα. Στην πραγματικότητα, μερικοί είπαν ότι το vape έκανε το κάπνισμα ακόμη λιγότερο ελκυστικό για αυτούς. Εν τω μεταξύ, το 61% ένιωσε μία περιέργεια για τα είδη ατμού, αλλά μόνο το ένα τρίτο από αυτούς έσπευσε να το δοκιμάσουν και κανένας εξ αυτών δεν έγινε τακτικός χρήστης.

Ο επικεφαλής και συγγραφέας της έρευνας Δρ Neil McKeganey δήλωσε πώς τα στοιχεία που προέκυψαν από τη μελέτη δείχνουν ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία απαγόρευσης του ατμίσματος, βάσει των ανησυχιών σχετικά με το κατά πόσο γίνεται ελκυστικό το κάπνισμα όταν προηγουμένως δει κάποιον άνθρωπο να προβαίνει σε χρήση, γιατί πολύ απλά δεν ισχύει.

Νέα αβεβαιότητα από τον FDA σχετικά με την συνθετική νικοτίνη.

Η συζήτηση για το τι ακριβώς καλύπτει ο κανονισμός του FDA πάλι έχει αναζωπυρωθεί, οι κατασκευαστές συνθετικής νικοτίνης ισχυρίζονται ότι η υγρή βάση δεν πληροί τον ορισμό ενός προϊόντος καπνού. Η Next Generation Labs ανακοίνωσε στις 15 Δεκεμβρίου ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του FDA που καταστούν σαφές πως μόνο η νικοτίνη που προέρχεται από τον καπνό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως προϊόν καπνού, αν αυτό είναι αλήθεια, τότε αυτόματα σημαίνει πως οι κατασκευαστές υγρών αναπλήρωσης μπορούν να αποφύγουν τον κανονισμό απλά με τη μετάβαση τους σε συνθετική νικοτίνη. Αυτό σίγουρα κοστίζει περισσότερο από τη νικοτίνη που έχει ήδη εξαχθεί από τον καπνό, αλλά η διαφορά τιμής είναι ασήμαντη σε σύγκριση με το κόστος για την απόκτηση έγκρισης από τον FDA.

Θα μπορούσε να είναι πολύ νωρίς για να γιορτάσουν τη νίκη τους γύρω από τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές, επειδή ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής επενδύει στην πόλωση και την ασάφεια, χωρίς να ξεκαθαρίζει την κατάσταση, ίσως να μη γίνεται σκόπιμα και να χρονοτριβούν λόγω της γραφειοκρατίας, όμως, όπως και να έχει κάποιοι σοβαροί επιχειρηματίες καταστρέφονται οικονομικά διότι δεν μπορεί να επέλθει μία σωστή λύση που θα ξεδιαλύνει την πολυπλοκότητα του πράγματος.