Λιανοπωλητής eCigs κατέθεσε μήνυση εναντίον της πολιτείας

Λιανοπωλητής eCigs κατέθεσε μήνυση εναντίον της πολιτείας Πενσυλβάνια λόγω της κατάφωρης αδικίας προς το αντικείμενο του. Στις 30 Δεκεμβρίου, ο νόμος για τα προϊόντα καπνού θα τεθεί σε ισχύ στην Πενσυλβάνια και ταυτόχρονα θα συμπεριλαμβάνει τα ατμιστικά είδη, ο οποίος θα θέσει σε εφαρμογή ένα φόρο 40% επί των e-cigarette, αλλά το πρόβλημα εντοπίζεται στο σημείο που θα επεκτείνεται και σε όλα τα εξαρτήματα, όπως μπαταρίες και πηνία. Ο επιχειρηματίας με την κίνηση αυτή ουσιαστικά ζητάει ο φόρος να ισχύει μόνο για τις πραγματικές συσκευές ατμίσματος και τα υγρά αναπλήρωσης, δίχως να συμπεριλαμβάνονται τα παρελκόμενα του.

Ο Bob Oesterling ξεκίνησε την επιχείρησή του το 2013, μεταξύ άλλων αναφέρει πως μέχρι τότε συνήθιζε να καπνίζει δύο πακέτα τσιγάρα την ημέρα, μετέπειτα αποφάσισε να δοκιμάσει το vaping και κατάφερε να σταματήσει με επιτυχία το κάπνισμα. Εκείνη την εποχή, λέει, μαζί με εμένα και εκατοντάδες πελάτες μου πέτυχαν τον ίδιο στόχο και είναι κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα.

Ωστόσο, ο ίδιος και πολλοί άλλοι ενεργοί επιχειρηματίες βλέπουν το μέλλον να φαντάζει δυσοίωνο, διότι με την εφαρμογή της επικείμενης πράξης, πολλά καταστήματα θα βρεθούν αντιμέτωπα με τον εφιάλτη της πτώχευσης. Ο φόρος 40% θα περιλαμβάνει όλα τα παρελκόμενα που συνοδεύουν το eCigarette, όπως οι μπαταρίες, το βαμβάκι, οι φορτιστές, τα σύρματα, οι κεφαλές και αρκετά άλλα προϊόντα, τα οποία φυσικά μέχρι πρότινος οι πελάτες τα προμηθεύονταν και τα αγόραζαν αφορολόγητα, πλέον η κατάσταση αλλάζει άρδην και θα χάσουμε σχεδόν τα μισά μας έσοδα, πράγμα που σημαίνει πως ορισμένοι καταστηματάρχες δεν θα αντέξουν αυτή την επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση και θα οδηγηθούν αναπόφευκτα σε οικονομικό μαρασμό.

Ο φόρος δεν πρέπει να επεκταθεί στα εξαρτήματα.

Ως εκ τούτου περασμένη Τρίτη, ο προαναφερόμενος κατέθεσε αγωγή στο Δικαστήριο της Κοινοπολιτείας κατά του Στέιτ Ντιπάρτμεντ του τιμήματος εσόδων, επισημαίνοντας ότι, εφόσον η πράξη καθορίζει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ως συσκευές που χρησιμοποιούνται για το άτμισμα και άρα συνεπάγεται ταυτόχρονη χρήση των υγρών αναπλήρωση ςκαι απαιτείται να παραμείνουμε σε αυτά, οπότε πέρα αυτών των δύο ειδών η πολιτεία δεν πρέπει να χτυπήσει φορολογικά τα υπόλοιπα εξαρτήματα, ακόμη και αν γινόταν μεμονωμένα σε κάποια αντικείμενα, πάλι θα θεωρούνταν άστοχη ετούτη η κίνηση.

Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε χθες στο Pittsburgh Post-Gazette, αναφέρε ότι,προσπαθώντας να φορολογήσουν αυτά τα πρόσθετα στοιχεία δείχνει μία παράνομη προσπάθεια να επεκτείνουν τη νομοθετική τους εξουσία που δεν βρίσκεται στα πλαίσια της δικαιοδοσίας του, πιθανότατα απαιτούν ο κόσμος να κάνει τα στραβά μάτια και να καταπιεί την παρούσα αδικία.

Ολόκληρη η βιομηχανία ατμίσματος βρίσκεται σύσσωμη για να αντιμετωπίσει μία ακόμη αναίτια επίθεση, δήλωσε ο δικηγόρος του, Andrew Salemme, ενώ ο Oesterling επεσήμανε ότι πάνω από 70 vaping καταστήματα έχουν κλείσει, δεδομένου ότι το πρώτο μέρος της πράξης τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο Οκτώβριο, λέγοντας πως οι αρχές δεν έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος της καταστροφής που έχουν επιφέρει στον ατμιστικό κλάδο, μάλλον εθελοτυφλούν και δεν έχουν την δύναμη να κοιτάξουν την πραγματικότητα κατάματα.

Η ίδια συνταγή.

Παρόμοιες τακτικές συμμερίζονται και ορισμένες άλλες πολιτείες για να βάλουν περισσότερα χρήματα στον κρατικό κορβανά, κάποιοι κυβερνήτες για να θολώσουν τα νερά και να απομακρύνουν την ευθύνη από επάνω τους, λένε ευθαρσώς πως είναι προτιμότερο να χτυπήσουμε το ψυχαγωγικό μέρος, όπου και ανήκουν αυτά τα προϊόντα, παρά τα υλικά αγαθά πρώτης ανάγκης όπως είναι το ψωμί και το γάλα.