Η ξεπερασμένη και η αβάσιμη επιχειρηματολογία εξακολουθεί

Η ξεπερασμένη και η αβάσιμη επιχειρηματολογία εξακολουθεί να επαναλαμβάνεται, το Διοικητικό Συμβούλιο Υγείας στο Franklin County του Κεντάκι υπέβαλε πρόταση ούτως ώστε να τροποποιηθεί το τρέχων διάταγμα που αφορά τον καπνό, απαιτώντας να συμπεριλάβει και τα vaping προϊόντα, αλλά το δημοσιονομικό δικαστήριο της κομητείας το απέρριψε, βέβαια στο μέλλον που θα έχει γίνει αφόρητη η πίεση από τα κυβερνητικά κλιμάκια πιθανόν οι δικαστές να υποκύψουν στις ορέξεις των επιτήδειων.

Ο διευθυντής του Τμήματος Υγείας του County, Τζούντι Mattingly αναφέρεται περιχαρής στις αξιώσεις του FDA ο οποίος υποστηρίζει τα επιχειρήματά υπέρ της αυστηρής ρύθμισης των ηλεκτρονικών τσιγάρων, επισημαίνοντας ότι ο οργανισμός είναι υποχρεωμένος να ρυθμίζει αυτά προϊόντα με τον ίδιο τρόπο όπως και ο καπνός. Δεν εγκρίνουμε το e-cigaretteως ως βοήθημα διακοπής του καπνίσματος, δήλωσε ο Mattingly, προσθέτοντας, “Ξεκινώντας από το 2017, ο FDA θα απαιτήσει να υπάρχουν σαφείς προειδοποιήσεις επικινδυνότητας προς την υγεία του ατόμου στις συσκευασίες αυτών των ειδών, όπως ακριβώς συμβαίνει και στα παραδοσιακά τσιγάρα”.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Εφημερίδα State Journal, τονίζεται το γεγονός ότι έχουν βρεθεί καρκινογόνα σωματίδια στον ατμό που παράγονται από τα υγρά αναπλήρωσης, συνεχίζει λέγοντας ότι η έκθεση των παιδιών στη νικοτίνη μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις και κατέληξε επαναλαμβάνοντας το κουρασμένο επιχείρημα της πύλης προς το κάπνισμα το οποίο επιδρά άμεσα σε νεαρούς ενήλικες.

Ανόητα επιχειρήματα.

Πολλοί ειδικοί σε θέματα υγείας θα συμφωνούσαν ότι τα επιχειρήματά τους παραπέμπουν σε παιδικές αιτιολογίες, όπως είναι αυτές του FDA, είναι τελείως απλοϊκές και αβάσιμες που θα μπορούσαν να τις επικαλεστούν μόνο ορισμένοι αδαείς άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο. Μολονότι έχουν βρεθεί κάποια καρκινογόνα συστατικά στον εκπνεόμενο ατμό του e-cig, όμως είναι τόσο απειροελάχιστα και σε ασήμαντα επίπεδα που θα ήταν λάθος κάποιος να τα λάβει υπόψη του, ειδικά όταν συγκριθούν με εκείνα που ανακαλύφθηκαν στον καπνό. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι αναγκαίο να ξεκαθαριστεί πως δεν προτείνονται ως ένα νέο χόμπι για να δραστηριοποιηθεί οποιοσδήποτε άνθρωπος, αλλά μόνο ως εναλλακτική λύση για για σκοπούς διακοπής του καπνίσματος.

Ομοίως, η θεωρία της πύλης, (δηλαδή η ιδέα πως το vaping μπορεί να οδηγήσει κάποιον στο κάπνισμα), έχει διαψευσθεί ξανά και ξανά, στην πραγματικότητα οι τελευταίες έρευνες έχουν αποδείξει με απτά στοιχεία πως επρόκειτο για το τελείως αντίθετο και η αληθινή κατάσταση των πραγμάτων έχει διαστρεβλωθεί τόσο πολύ που έχει περάσει πλέον στη συνείδηση του κόσμου ως μία φυσιολογική θεωρία,, όμως κυριολεκτικά το άτμισμα έχει απομακρύνει τους νέους από το smoking και χάρη σε τούτο, το κάπνισμα μεταξύ των εφήβων μειώνεται σταθερά, οπότε είναι λανθασμένο να πιστεύουμε στο αντίστροφο.

Επιλέγοντας την εκπαίδευση αντί της ποινικοποίησης.

Προς μεγάλη ανακούφιση των τοπικών καπνιστών που χρησιμοποιούν τις συσκευές για να σταματήσουν τη συνήθεια, ο Εισαγγελέας του County, ο Rick Sparks έδωσε μία κατατοπιστική απάντηση στο αίτημα του Mattingly, λέγοντας ότι το vape είναι η λύση που ψάχναμε τόσο καιρό για το πρόβλημα και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως θα καθιερωθεί κάποια στιγμή από την ιατρική κοινότητα, οι οποίοι θα το προτείνουν στους ασθενείς ως βοήθημα ενάντια στο κάπνισμα. Ο Sparks πρόσθεσε: ότι η επιβολή του νόμου στην κομητεία μας έχει με πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθεί και οφείλει να επικεντρωθεί στη μάστιγα των ναρκωτικών.