Η Helvetic Vape καλεί σε διάλυση την αντι-ατμιστική Ομοσπονδιακή

Η Helvetic Vape καλεί σε διάλυση την αντί-ατμιστική Ομοσπονδιακή Επιτροπή για την Πρόληψη του Καπνίσματος, επειδή την περασμένη εβδομάδα κοινοποίησε ξανά μετά από πολύ καιρό για δεύτερη φορά στο διαδικτυακό ιατρικό περιοδικό (des Médecins Suisses) ένα αισχρό άρθρο κατά του ατμίσματος αναβιώνοντας τις παλιές κακές εντάσεις, διότι αποκλείει το δικαίωμα χρηστών στην πρόσβαση μείωσης κινδύνου από το κάπνισμα.

Η Helvetic Vape αντέδρασε έντονα στο κάλεσμα καταστολής εναντίον του ατμίσματος από την Federal Commission for Tobacco Prevention (FCTP). Ο Σύλλογος ατμιστών δήλωσε: « Αυτή η συμβουλευτική επιτροπή είναι άμεσα αμφισβητήσιμη για τις πρακτικές που χρησιμοποιεί και ζητάμε ορθά κοφτά να διαλυθεί, ειδάλλως αν συνεχίσει την ίδια πορεία πιθανόν να επιφέρει τεράστια ζημιά στις τάξεις του eCig». Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο γιατί βρισκόμαστε σε μία εποχή που η Ελβετική ομοσπονδιακή κυβέρνηση συγχώνευσε τις αρμοδιότητες για την επίλυση θεμάτων που σχετίζονται με την εξάρτηση και τις μη μεταδοτικές ασθένειες στην FCTP και ουσιαστικά δεν υπάρχει κάνεις ούτως ώστε να του σταθεί εμπόδιο σε τούτο το παραλήρημα.

Ο Ελβετικός σύλλογος vapers εξέδωσε ένα δελτίο τύπου λέγοντας: εκείνοι που δήθεν επιδιώκουν το καλό των χρηστών κάνοντας συστάσεις που δεν ταιριάζουν στα σημερινά δρώμενα της εποχής που διανύουμε και οι αναχρονιστικές αντιλήψεις τους επικεντρώνονται σε ένα δόγμα που μάχεται τη νικοτίνη, άλλωστε όλοι γνωρίζουν ότι χωρίς τη νικοτίνη ως βοήθημα δεν μπορεί να επέλθει έμπρακτα το σταμάτημα του καπνίσματος, οπότε όλη αυτή η ανυπόστατη φιλοσοφία δεν ταιριάζει στα νέα πολιτικά προγράμματα.

Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να προωθήσουν μία διαστρεβλωμένη εικόνα που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα.

Η αντίδραση της Helvetic Vape προς την FCTP καλύφθηκε αμέσως από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία κάνουν λόγο για μια θερμαινόμενη εκ νέου έκδοση της αρχικής δημοσίευσής τους, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Πριν λίγους μήνες όταν ο Σύλλογος έστειλε ανοικτή επιστολή στην Federal Commission for Tobacco Prevention δεν έλαβε καμία απάντηση όπως ήταν αναμενόμενο.

Σε αυτην την συμβουλευτική επιστολή που στάλθηκε διαμορφώνεται ένα δριμύ κατηγορητήριο απορρίπτοντας τις κύριες επιστημονικές εκθέσεις, διότι η επιτροπή συνιστά τα προϊόντα ατμίσματος να έχουν τον ίδιο φορολογικό συντελεστή με εκείνα του καπνού και προτρέπουν την απαγόρευση κάθε είδους προώθησης, ακόμη και για υπηρεσίες υγείας, οι οποίοι δεν έχουν το δικαίωμα να συστήσουν στον καπνιστή το άτμισμα σαν μία εναλλακτική λύση.

Το κοινό συμφέρον της χώρας ενάντια στο smoking είναι το vaping.

Η βοήθεια για την προσέγγιση μείωσης της βλάβης μέσω των ατμιστικών εργαλείων δεν μπορεί να κατακρίνεται ή να βάλλεται ανάλογα με τα γούστα του καθενός, ειδικά εκείνων που είναι στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση του καπνίσματος. Ο Καθηγητής Jean-François Etter , διευθυντής του Stop-tabac.ch, εκφράζει την λύπη του για τις θέσης του FCTP, επισημαίνει πως εμποδίζεται η ελεύθερη επιλογή του ανθρώπου να έχει πρόσβαση σε πιστοποιημένα εργαλεία τα οποία καταπολεμούν το smoke, κατά συνέπεια αν συνεχιστεί το ίδιο τροπάριο και τα σώφρων μυαλά της Ελβετίας δεν φέρουν καμία αντίσταση τότε θα είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι σε τούτον τον κατήφορο.

Έχουμε την υποχρέωση να στηρίξουμε το αντικείμενο γιατί προσφέρει όσα δεν έχουμε δει έως τώρα από κανένα είδος, οι υπόλοιπες λύσεις που κυκλοφορούν στο εμπόριο τυπικά δεν είναι καθόλου αποτελεσματικές και κυμαίνονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας χωρίς να επιτελούν κάποιο πρακτικό έργο.