Επιλέγουν πρωτίστως τα φορολογικά έσοδα πάνω από τη δημόσια υγεία

Επιλέγουν πρωτίστως τα φορολογικά έσοδα πάνω από τη δημόσια υγεία, φυσικά μιλάμε για τις ΗΠΑ η οποία επιτρέπει στις πολιτείες της να κάνει ο καθένας ότι θέλει και να παραμερίζουν τα αυτονόητα χάριν του χρήματος. Σύμφωνα με όσα έχουν πει πολλοί ειδικοί σε θέματα υγείας, μια νέα έκθεση που εκδόθηκε από το ινστιτούτο Manhattan Institute λέει ότι η αύξηση των φόρων επί των προϊόντων vaping είναι παράλογο και θα αποδειχθεί επιζήμιο για την προστασία των ανθρώπων από τον κακό μπελά που ονομάζεται κάπνισμα, ακόμη κι αν βοηθάει στο μέγιστο τα οικονομικά του κράτους.

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος The Reason Foundation, ο συγγραφέας της έκθεσης Jared Meyer, ένας συνεργάτης του website σε θέματα για την Έρευνα Πολιτικής, είπε, «Κάνοντας ακριβότερο αυτό το είδος (ηλεκτρονικό συστήματα διανομής της νικοτίνης) θα σημάνει αυτόματα περισσότερη δαπάνη για τον μέσο καταναλωτή που ουσιαστικά δεν θα έχει την ευχέρεια να το προμηθευτεί, πρακτικά αυτή η τακτική είναι λανθασμένη, διότι αποδεδειγμένα η μετάβαση από το κάπνισμα στο άτμισμα οδηγεί σε βελτιωμένα αποτελέσματα για την υγεία των χρηστών, τώρα, όσοι δεν έχουν καθαρό μυαλό να παρατηρήσουν τούτο το φαινόμενο, μάλλον μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο που δεν χωρά λογική εξήγηση».

Ο Meyer παρουσίασε μια μελέτη για τη φορολογική κατάσταση του καπνού στην πολιτεία της Ιντιάνα, αυτή η περίπτωση φορολογίας που μοιάζει ολιστικά απαράδεκτη και είναι στη χειρότερη μορφή από οποιαδήποτε άλλη, ο ρυθμός με τον οποίο μειώνεται το κάπνισμα είναι επίσης σχετικά αργός, οπότε τα συμπεράσματα που βγαίνουν από ετούτο το δείγμα είναι χρήσιμα για να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι, με πρωταρχικό σκοπό να αποφευχθούν μελλοντικές εσφαλμένες κινήσεις.

Οφείλουν οι αρμόδιοι να έχουν πιο συγκροτημένη σκέψη για το κοινό καλό.

Η έκθεση αναφέρει ότι όσο τα ποσοστά καπνίσματος συνεχίζουν να μειώνονται, οι νομοθέτες ταυτόχρονα θα αποκτούν λιγότερα έσοδα από τη φορολογία των τσιγάρων. Φυσικά οι φόροι καπνού που κερδίζονται από την παρούσα τακτική πηγαίνουν κατευθείαν προς τις δαπάνες για την υγεία, επιπλέον οι πολίτες καταβάλλουν περισσότερα ασφαλιστικά ιατρικά έξοδα, επειδή οι άρρωστοι πληθαίνουν χρόνο με το χρόνο από το κάπνισμα προκαλώντας αμέτρητες ασθένειες που σχετίζονται έμμεσα ή άμεσα με αυτό, ωστόσο, μόνο ένα μικρό ποσοστό των εσόδων χρησιμοποιείται για ευεργετικές ιδιότητες και τα υπόλοιπα απλά πηγαίνουν προς τα γενικά έξοδα τις εκάστοτε πολιτείας.

Η προσαρμοσμένη φορολογία επί του καπνού βάσει του πληθωρισμού του κράτους έχει επεκταθεί σε ένα επιβλητικό 254% τα τελευταία 17 χρόνια, τυπικά επέφερε μια αύξηση των φόρων, όχι όμως αύξηση του καπνίσματος. Πλέον έμπρακτα καταλαβαίνουμε πως αν ισχύσει το ίδιο και στο άτμισμα ο χρήστης πιθανόν να μην έχει ενδοιασμούς να επιστρέψει πάλι στο smoke, αφού οι τιμές θα είναι αναλογικά εξίσου το ίδιο. Στην παρούσα φάση δυστυχώς οι πολιτικοί βλέπουν τα vaping προϊόντα ως μια πολλά υποσχόμενη λεωφόρος εισοδήματος.

Είναι προφανής η πολιτική αστοχία.

Εδώ ταιριάζει η ρήση που λέει: κοιτάζουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος, δυστυχώς εδώ δεν μπορούμε να κάνουμε υποθετικά σενάρια, από την στιγμή που η κρατική μηχανή επιθυμεί να κερδίσει χρήματα μέσω κακών χειρισμών, ταυτόχρονα ευνοεί την επιδημία ασθενειών από το κάπνισμα και εδώ δεν υπάρχει αντιστάθμισμα, απλά μετράμε παθητικά την απώλεια ανθρώπινων ψυχών