Τρίτη διεθνής έκθεση για την vape βιομηχανία στην Πολωνία

Τρίτη διεθνής έκθεση για την vape βιομηχανία η οποία θα διεξαχθεί στην Πολωνία και πιθανολογείται πώς θα τραβήξει τα βλέμματα των απανταχού ατμιστών παγκοσμίως. Φήμες λένε ότι αυτή την φορά η διοργάνωση θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία, έχοντας την εμπειρία του προηγούμενου έτους, το οποίο θα βοηθήσει να αποφευχθούν μερικά μικρά λαθάκια.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Πολωνίας ψήφισε ιδιαίτερα σκληρούς κανονισμούς αναφορικά με το vaping, η αγορά του ηλεκτρονικού τσιγάρου συνεχίζει να αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς. Σε ένα προηγούμενο μου άρθρο είχα εξηγήσει τους λόγους στους οποίους επιμένει το υπουργείο υγείας να τιμωρεί τόσο αυστηρά το άτμισμα, επειδή προφανώς το κατατάσσει στην ίδια κατηγορία με τα καπνικά είδη και δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να μελετήσει το αντικείμενο, απλά ακολουθεί μία τυφλή ρητορική στάση που εν τέλει τιμωρείται ο αθώος κοσμάκης που επιθυμεί να διακόψει το κάπνισμα.

Πότε θα διεξαχθεί.

Αυτό το αστραφτερό γεγονός φέρει την ονομασία Vape Expo Poland 2017 και θα λάβει χώρα στην πρωτεύουσα του κράτους, την Βαρσοβια 4 έως 5 Μαρτίου. Η παρούσα έκδοση θα έχει παρόμοιο ύφος με τις προηγούμενες και πιθανόν να προστεθούν ορισμένα πάρτυ που θα έχουν ψυχαγωγικό χαρακτήρα για να διασκεδάσει ο κόσμος, λέγεται ότι οι διοργανωτές κρατούν κρυφές κάποιες εκπλήξεις οι οποίες θα έχουν εορταστική μορφή για να καταπλήξουν το κοινό, τώρα, το κατά πόσο επιτυχημένη θα είναι, προφανώς δεν μπορούμε να ξέρουμε, αλλά το μόνο που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε είναι πως θα μαζευτούν εκεί διάφοροι διάσημοι από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Τούτη η διοργάνωση ουσιαστικά δημιουργήθηκε για να καλύψει τα κενά που προϋπήρχαν στο κλάδο μας και η ιδέα ήταν να γίνει η κύρια επαγγελματική – εμπορική έκθεση ατμίσματος. Το απογοητευτικό σημείο που με ενόχλησε αφάνταστα και δεν το διόρθωσαν οι ιθύνοντες είναι πως η εκδήλωση θα κρατήσει μόνο 2 ημέρες και όχι περισσότερες όπως είθισται να γίνεται σε παρεμφερείς τομείς. Ο τρόπος που θα λειτουργήσει έκθεση θα είναι business-to-business με σκοπό τα συμμετέχοντα και ενδιαφερόμενα μέρη να ανταλλάξουν πληροφορίες, τεχνογνωσία και να συναφθούν ενδεχόμενες εμπορικές συμφωνίες.

Το περιεχόμενο του Vape Expo Poland 2017 θα επικεντρωθεί μεταξύ άλλων και σε επιστημονικές διαλέξεις από εμπειρογνώμονες, με στόχο να αποκτήσει ένα έξτρα κύρος, την περασμένη φορά οι περισσότεροι συμμετέχοντες παρέμειναν ικανοποιημένοι και υπογράμμισαν πως πρέπει να επαναληφθεί στην επόμενη εκδήλωση.

Γιατί είναι τόσο σημαντική;

Όταν ένας τομέας διακατέχεται από εσωστρέφεια δεν έχει απολύτως κανένα μέλλον και πρακτικά θα οδηγηθεί στα αζήτητα της ιστορίας, το κλειδί σε αυτήν την υπόθεση είναι η εξωστρέφεια με την προϋπόθεση πως θα παρουσιαστούν καινοτομίες πώς θα ωθήσουν το vaping ακόμη ψηλότερα από την ήδη μίζερη κατάσταση και για να είμαστε ειλικρινείς δεν φταίνε σε καμία περίπτωση τα μέλη της παγκόσμιας ατμιστικής βιομηχανίας, αλλά ο πόλεμος που υφίσταται εδώ και αρκετά χρόνια από τις καπνοβιομηχανίες.

Πιστεύω πως από αυτό το event δεν πρέπει να λείψουν οι Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο, όσοι δώσουν το παρόν θα ωφεληθούν στο μέγιστο, όταν είσαι απών αναπόφευκτα θα αποφασίζουν οι άλλοι για σένα χωρίς εσένα, οπότε θεωρώ επιτακτική ανάγκη τα Ελληνικά καταστήματα να μισθώσουν ένα μέρος μέσα στην έκθεση και να εντρυφήσουν στο πνεύμα της κατάστασης με τον καλύτερο τρόπο. Ας ελπίσουμε η Τρίτη διεθνής έκθεση για την vape βιομηχανία στην Πολωνία να επιτύχει.