Το δριμύ κατηγορώ των πάντων χωρίς κάποια βασικά στοιχεία

Το δριμύ κατηγορώ των πάντων χωρίς κάποια βασικά στοιχεία ενδείξεων, αποτελεί συκοφάντηση, νομίζω όσο επιεικής κι αν είναι κάποιος, όταν συναντά στο διάβα του τέτοιες ανυπόστατες κατηγορίες που δυσφημούν το vape, λογικά θα απορήσει, όμως τι γίνεται αν πιστέψει αυτού του είδους τις κακοήθειες και ασυνείδητα μεταφέρει τις πληροφορίες στο στενό οικογενειακό του κύκλο ή στο φιλικό του περιβάλλον ή ακόμη χειρότερα το διαδώσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που εκεί σίγουρα θα γίνει πρώτο θέμα και θα ασχολούνται όλη μέρα με αυτό το γεγονός.

Ποια είναι η αλήθεια;

Επειδή λόγω της θέσεως που κατέχω, μέσα από την ερευνητική εργασία μου διαπιστώνω καθημερινά πως στον εικονικό κόσμο του διαδικτύου τα πάντα διαστρεβλώνονται, όμως επειδή είμαι καλοπροαίρετος, σε καμία περίπτωση δεν εξισώνω όλες τις υποθέσεις βάζοντάς τες σε ένα τσουβάλι, θα ήμουν άδικος και δεν το θέλω αυτό, αλλά βλέπετε η συνήθεια μερικών να λασπολογούν ενάντια σε οτιδήποτε βρίσκεται στην επικαιρότητα, τότε ξεπερνάει τα όρια της λογικής και περνάμε σε μία αρρωστημένη κατάσταση.

Συνηθίζω πάντα να παρατηρώ τις περιστάσεις με ουδέτερη ματιά, τούτο μου επιτρέπει να είμαι απόλυτα αντικειμενικός ακόμα και στις χειρότερες μορφές κακοήθειας, θεωρώ το ίδιο πράττουν και οι αναγνώστες της ιστοσελίδας μας, γιατί νομίζω πως είναι ιδιαίτερα έξυπνοι και μπορούν να ξεχωρίσουν το καλό απ’ το κακό. Πάντοτε μέσα από τα γραπτά μου τονίζω πως δεν χρειάζεται να γινόμαστε επιθετικοί ακόμη κι αν μας αδικούν, αυτό σημαίνει δημοκρατία και πολιτισμός, άλλωστε οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτά τα δύο χαρακτηριστικά που σας προανέφερα, ανήκουν σε απολίτιστους ανθρώπους που επιδιώκουν την σύγχυση θέλοντας να βλάψουν τον περίγυρό τους ή εκείνους που δεν τους φταίνε σε τίποτα.

Οφείλουμε να δείχνουμε ψυχραιμία.

Όταν η συνείδησή μας είναι καθαρή και ξέρουμε ότι το αντικείμενο που ασχολούμαστε προσφέρει απλόχερα βοήθεια σε καπνιστές που έχουν ταλαιπωρηθεί αφάνταστα στη ζωή τους, με τις επαναλαμβανόμενες προσπάθειες διακοπής του, χωρίς να τα καταφέρουν, και έρχεται η στιγμή που ξεκινάνε το άτμισμα, αλλάζοντας όλα τα δεδομένα που γνώριζαν μέχρι εκείνη τη στιγμή και ανατέλλει στον ορίζοντα μία ηλιαχτίδα φωτός που για τους περισσότερους σημαίνει ελπίδα στον εφιάλτη που ζούσαν και τώρα πλέον είναι ικανοί να ατενίζουν το μέλλον τους με αισιοδοξία.

Η άποψή μου.

Σας συνιστώ να μην μπαίνετε σε αντιπαραθέσεις του τύπου εγώ ξέρω περισσότερα ή εσύ λιγότερα, εγώ πρεσβεύω το καλό και εσύ το κακό, η οποιαδήποτε άλλη μορφή κακεντρέχειας. Ας διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει, δίχως θυμό. εντάσεις και και εκνευρισμούς, αυτή η συμπεριφορά δεν συνάδει με το όμορφο ατμιστικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα.

Σας πληροφορώ αγαπητοί μου φίλοι στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που ανήκουν στη δυτική κοινωνία, πλην μία ή δύο χωρών, επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας και επιβιώνει ο δυνατότερος επιβάλλοντας την γνώμη του με τη βία, δηλαδή, σε μία διένεξη που συνέβη πρόσφατα στη Γαλλία μεταξύ μιας παρέας που είχαν διαφορετικές αντιλήψεις για το vaping κατέληξαν να πιαστούν στα χέρια και μερικοί οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο με αρκετά τραύματα από τα αγροκτήματα που δέχτηκαν, τέτοιες συμπεριφορές μας αρμόζουν; βέβαια όχι.

Το κακό δεν αργεί να γίνει, στον επιστημονικό κύκλο που υποτίθεται πως υπάρχει ένας καθορισμένος κώδικας ευγένειας που σέβεται ο ένας τον άλλον όσο διαφορετικές απόψεις κι αν έχει, το κύριο γνώρισμα τους είναι οι αλληλό τσακωμοί, με απαράδεκτους τρόπους ομιλίας λες και βρίσκονται σε ένα καφενείο ή στο πεζοδρόμιο της γειτονιάς τους.