Το ένα τρίτο των περιπτώσεων άσθματος συνδέονται

Το ένα τρίτο των περιπτώσεων άσθματος συνδέονται με την έκθεση στον καπνό. Ένα άρθρο του συντάκτη Denis Campbell σε θέματα υγείας που δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα The Guardian , δήλωσε ότι τα ευρήματα προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία στους γονείςπου καπνίζουν εντός του σπιτιού όπου τα παιδιά είναι εκτεθειμένα στον καπνό. Ο έλεγχος αυτός εξέτασε 5443 τα παιδιά που αντιμετωπίζονται ως εσωτερικοί ασθενείς άσθματος σε 153 νοσοκομεία κατά το μήνα Νοέμβριο 2015.

Αυτή η μελέτη αναδεικνύει τη σημασία προστασίας των ανηλίκων ατόμων στα σπίτια όπου οι γονείς προβαίνουν στο κάπνισμα ενώ αυτά είναι δίπλα τους, δεδομένου σαν παθητικοί καπνιστές αναπνέουν σχεδόν το ήμισυ της ποσότητας, το οποίο με την σειρά του μπορεί να προκαλέσει κρίσεις άσθματος,” τόνισε ο Deborah Arnott, διευθύνων σύμβουλος της ομάδας δράσης για την καταπολέμηση του καπνίσματος”.

Ανησυχητικά στοιχεία.

Το κάπνισμα μέσα σε ένα αυτοκίνητο όπου συνυπάρχει ένα παιδί πλησίον ενός ενηλίκου χαρακτηρίστηκε παράνομο τον Οκτώβριο του 2015, έτσι και τώρα η εστίαση έχει μετατοπιστεί στην παθητική έκθεσης εντός της οικίας.Το εθνικό ελεγκτικό παιδιατρικό κέντρο άσθματος της Βρετανικής Εταιρείας Θώρακος (British Thoracic Society), δήλωσε ότι, έχοντας κατά νου ότι ο αριθμός των καπνιστών οι οποίοι είναι μητέρες ή πατέρες μειώνεται δραστικά ανά έτος είναι ένα εφησυχαστικό μήνυμα, όμως παρόλα αυτά το γεγονός ότι το ένα τρίτο των παιδιών που εισάγονται στο εν λόγω ελέγχο καταγράφηκε ότι εκτίθενται σε παθητική εισπνοή του καπνού προκαλεί από μόνο του λαχταρά.

Ο Δρ Ράσελ Viner, ο οποίος είναι αξιωματούχος για την προαγωγή της υγείας στο Βασιλικό Κολέγιο Παιδιατρικής και Παιδικής Υγείας, συμφωνεί ότι αυτά είναι ανησυχητικά στοιχεία και ότι οι γονείς πρέπει να εκπαιδευτούν σχετικά με τους κινδύνους για την υγεία από το παθητικό κάπνισμα. Άλλοι παιδίατροι έχουν πει ότι θα ήθελαν η κυβέρνηση να ενισχύσει οικονομικά τις υπηρεσίες Stop Smoking Services, προκειμένου οι γονείς να συνετιστούν λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα ούτως ώστε τα τέκνα τους να μην είναι επιρρεπείς σε τόσες πολλές ασθένειες και κυρίως στον τομέα του άσθματος που αφορά εμάς.

Γιατί οι ενδιαφερόμενοι να στραφούν στο vape;

Ο ατμός είναι επιβεβαιωμένο πως είναι ασφαλέστερος από οποιαδήποτε άλλη μορφή που χρησιμοποιούν οι χρήστες και η έκθεση των παρευρισκομένων αποδεικνύεται ότι έχει λιγότερες βλαβερές χημικές ουσίες, ως εκ τούτου έχει βρεθεί ότι το άτμισμα ανακουφίζει τα συμπτώματα της αναπνευστικής διαταραχής στους ίδιους τους vapers.

Ο Δρ Riccardo Polosa είχει πει πριν λίγο καιρό πως, σε ασθματικούς ασθενείς, παρατηρήσαμε σημαντική και σταθερή βελτίωση στα αναπνευστικά συμπτώματα, τα ποσοστά επιδείνωσης της νόσου στην πνευμονική λειτουργία υποχώρησαν δραματικά και τούτο επιτεύχθηκε ήδη μετά από 6 μήνες τακτικής χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Ώρα για δράση.

Χρειάζεται μία συντονισμένη προσπάθεια από τα αρμόδια κέντρα να ενημερώσουν τον κόσμο με το σωστό τρόπο για να αποφευχθεί η περαιτέρω επιβάρυνση σε αυτήν την αδύνατη κοινωνική ομάδα που κατατάσσονται τα παιδιά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πώς αυτά τα άτομα αρρωσταίνουν χωρίς να είναι δική τους επιλογή, αλλά οφείλεται καθαρά στην απερισκεψία κάποιων ασυνείδητων γονιών που δεν σέβονται την ανθρώπινη υπόσταση, πόσο μάλλον το στενό οικογενειακό τους κύκλο που υποφέρει εξαιτίας αυτών των ανόητων κινήσεων.

Οι αρρώστιες του πνευμονικού συστήματος είναι αρκετά πολύπλοκες και δεν ξεπερνιούνται με μία φαρμακευτική αγωγή σε δυο-τρεις εβδομάδες, τουναντίον χρειάζεται πολύς καιρός και απόλυτη πειθαρχία από τους αρρώστους για να ξεπεράσουν σταδιακά το πρόβλημα.