Συσσώρευση ακαθαρσίας στην αντίσταση, ορισμένα συστατικά

Συσσώρευση ακαθαρσίας στην αντίσταση, ορισμένα συστατικά διευκολύνουν την δημιουργία γλίτσας στο coil, το οποίο θεωρείται πλέον ακατάλληλο και απαιτείται η άμεση αντικατάστασή του με ένα καινούργιο.

Οι συγγραφείς της μελέτης σημειώνουν ότι η χρήση συσκευών σε χαμηλότερη ισχύ μπορεί να μειώσει την έκθεση σε HPH χημικές ουσίες και ιδιαίτερα στις αλδεΰδες. Αρκετοί χρήστες προκαλούν το ρόλο των ακαθαρσιών, όπως για παράδειγμα οι γλυκαντικές ουσίες που εμπεριέχονται στη γεύση των υγρών αναπλήρωσης ή και άλλα στοιχεία τα οποία εξυπηρετούν την γλίτσα επάνω στις σπείρες, κυρίως όταν η θερμοκρασία είναι αυξημένη. Συχνά συνδέεται το χρώμα και η γεύση του χυμού με την ικανότητά του να σχηματίσει ένα υπόλειμμα επί του πηνίου: το πιο σκούρο ή το πιο γλυκό, το παράγει γρηγορότερα.

Είναι σαφές ότι η προσθήκη συγκεκριμένων συστατικών για να δώσουν μια γλυκιά γεύση έχει γίνει όλο και πιο συχνή, γεγονός που καθιστά την ποσότητα των αρωματικών ουσιών στο eliquids πολύ μεγαλύτερη και τούτο βρίσκεται σε απάντηση στην αυξανόμενη ζήτηση για ακόμη περισσότερη γλυκύτητα. Η συνήθης αναλογία που εντοπίζεται στα μείγματα των υγρών αναπλήρωσης συχνά υπερβαίνει το 15% σε όγκο και μπορεί να φτάσει ακόμη και 20-22%.

Όπως προαναφέραμε παραπάνω, ο πιο σκοτεινός χυμός είναι μια ένδειξη ότι η αντίδραση σχηματισμού υπολείμματος γίνεται πλέον καθιερωμένος παράγοντας σε αυτή τη διαδικασία. Έχει αποδειχθεί επιστημονικώς πολλάκις ότι οι αρωματικές ύλες πρέπει να αποφεύγονται ούτως ώστε να εξασφαλίσουμε ότι η διαδικασία θέρμανσης του coil δεν θα βοηθήσει στη συσσώρευση περιττής γλίτσας, η οποία κατά συνέπεια κάνει όλη την κακή δουλειά. Επειδή τα συστατικά που χρησιμοποιούνται συνήθως στα υγρά αναπλήρωσης τα βάζουν και στις τροφές, η επιστημονική μαγειρική στο συγκεκριμένο τομέα μπορεί να παρέχει απαντήσεις σε ορισμένες ερωτήσεις.

Τι λέει ο ειδικός.

Ο Riccardo Polosa ο οποίος προεδρεύει σε μια ομάδα εργασίας σχετικά με τα πρότυπα για τις εκπομπές ηλεκτρονικών τσιγάρων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τυποποίησης (CEN), εξηγεί ότι πολλές πηγές θα μπορούσαν να συμμετέχουν στην παραγωγή ακαθαρσιών στην επιφάνεια του πηνίου.

Η συσσώρευση υπολείμματος στις σπείρες πιθανόν να ποικίλει ανάλογα με το e-liquid που χρησιμοποιείται. Η αντίδραση Maillard μπορεί να είναι μία από τις πολλές αιτίες, ανάλογα με με τα συστατικά που εμπεριέχονται μέσα. Αυτού του είδους η αντίδραση ενδεχομένως να λαμβάνει χώρα με μια ποικιλία από ομάδες καρβονυλίου (το οποίο μπορεί να είναι οι ενεργές ομάδες σε μια ποικιλία αρωματικών ενώσεων καθώς και τα καρβονύλια τα μετράμε ως θερμική διάσπαση προϊόντων, καθώς και στη μείωση των σακχάρων) και ελεύθερες ομάδες αμίνης, συμπεριλαμβανομένων για παράδειγμα εκείνα που βρίσκονται σε ορισμένες πρωτεΐνες.

Η αντίδραση Maillard ως μια πιθανή εξήγηση για τη συσσώρευση ακαθαρσιών στα πηνία.

Όλα δείχνουν ότι η θερμική αφυδάτωση και η αντίδραση Maillard παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της γλίτσας. Το πρώτο είναι συνώνυμο της ξήρανσης, η τελευταία αντιστοιχεί στον ανασυνδυασμό των σακχάρων και των αμινοξέων που υπάρχουν στο e-liquid και μια πρόσθετη πηγή αλδεΰδων που μένει να διερευνηθεί. Αυτή η μη-ενζυματική αντίδραση αρχίζει συνήθως περίπου από τους 140 ° C έως 165 ° C (285 ° F έως 330 ° F), και οι μορφές καφέ υπολείμματος άνω των 170 ° C (340 ° F).

Μερικοί vapers μπορεί να πουν ότι όλα αυτή η ακαθαρσία οφείλεται σε πάρα πολλές χημικές ουσίες και με τη σειρά τους θα προτείνουν την επιστροφή στα φυσικά και οργανικά αρτύματα. Ένα σημαντικό σημείο στην ιδιοκατασκευή αρτυμάτων που αγνοεί η μεγαλύτερη μάζα ατμιστών είναι πως σύμφωνα πάντα με τον Riccardo Polosa, οι vapers έχουν την τάση να πιστεύουν ότι χρησιμοποιώντας φυσικά ή οργανικά αρτύματα θα μπορούσε να αποτρέψει αυτό το φαινόμενο από το να συμβεί, κάτι το οποίο είναι πέρα ως πέρα λάθος.

Μερικοί κατασκευαστές υγρών αναπλήρωσης μελετούν προς το παρόν το ενδεχόμενο να βρουν μια καλύτερη ανοχή σε θερμο-υποβάθμιση και σωστότερη απόδοση των γεύσεων σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Οι προσπάθειες επικεντρώνονται κυρίως στους υγρούς φορείς (PG και VG) με ανώτερο βαθμό, έτσι ώστε η παρουσία ακαθαρσιών να μειωθεί.

Τέλος, όπως υπερασπίστηκε ο Φαρσαλινός, μερικά από τα αρτύματα μπορούν να επιλεγούν με βάσει μορίων έχοντας ένα χαμηλότερο προφίλ κινδύνου (για παράδειγμα διακετύλιο ή βενζαλδεϋδη ) χωρίς να αλλοιώνει τη γεύση. Ακόμη και για τα γλυκά αρώματα, κάποιες αλκοόλες σακχάρων όπως σορβιτόλη, μαλτιτόλη και ξυλιτόλη δεν συμμετέχουν στην αντίδραση Maillard και πιθανόν να έχουν χαμηλότερο προφίλ κινδύνου σε σύγκριση με την φρουκτόζη και σακχαρόζη.