Στην πόλη Νότιγχαμ της Αγγλίας το διοικητικό συμβούλιο

Στην πόλη Νότιγχαμ της Αγγλίας το διοικητικό συμβούλιο υπέβαλε μία σφοδρότατη ένσταση ζητώντας από όλους τους εργοδότες να γίνει σαφής διάκριση μεταξύ του καπνίσματος και του ατμίσματος, επιτρέποντας σε κάθε vaper υπάλληλο να μην εξαναγκάζεται να βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τους καπνιστές κατά την χρήση των συσκευών του, στην ώρα του διαλείμματος.

Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι οι οργανισμοί χρειάζονται χρόνο για να εξετάσουν αυτές τις διαφορές και πώς αυτές συνδέονται με την υγεία των εργαζομένων τους», δήλωσε ο ειδικός σε ζητήματα διορατικότητας John Wilcox κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στην Πόλη του Νόττιγχαμ στην ημερίδα Υγεία και Ευεξία την Τετάρτη, προσθέτοντας ότι οι οργανώσεις-μέλη θα πρέπει επίσης να ελέγξουν τις δικές τους πολιτικές που σχετίζονται με αυτά τα σοβαρά θέματα.

Νωρίτερα αυτό το έτος η Public Health England (Δημόσια Υγεία της Αγγλίας), εξέδωσε μια δήλωση προτρέποντας όλους τους εργοδότες να υποστηρίξουν τυχόν vaping εργαζόμενους που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά τσιγάρα για να σταματήσουν το κάπνισμα. Η οργάνωση επεσήμανε ότι αναγκάζοντας τους ατμιστές να χρησιμοποιούν τις συσκευές σε χώρους καπνίσματος, όχι μόνο θα τους εκθέσουν στο επιβλαβείς παθητικό κάπνισμα, αλλά θα υπονομεύσει τις προσπάθειές τους για παραίτηση από την θανατηφόρο συνήθεια πιέζοντας τους, με την παρουσία τους, να υποστούν ψυχολογική πίεση.

Η πλειοψηφία των συμβουλίων εξακολουθούν να μη συμμορφώνονται.

Ωστόσο, παρά τα ανωτέρω, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα από την ένωση Freedom of association διαπίστωσε ότι το 87% των συμβουλίων επιτάσσουν πανομοιότυπες πολιτικές για το vape και το smoke και ότι το 29% εξ αυτών απαιτούν από τους χρήστες ecigarette να παρευρίσκονται σε καθορισμένες περιοχές καπνίσματος. Ο συντάκτης της έκθεσης Andrew Allison είπε ότι είναι ανησυχητικό να παρακολουθούμε αυτή την εχθρότητα προς τα προϊόντα, διότι έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι είναι τα πλέον αποτελεσματικά εργαλεία διακοπής του καπνίσματος , ακόμη και σε μια χώρα που συμμερίζεται πλήρως τούτες τις ιδέες.

Ως εκ τούτου, πρωτοβουλίες όπως αυτή που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο του Nottingham θεωρείται ως μια πολύ θετική. Ο John Wilcox είπε, «οι πολιτικές προτάσεις που μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση πρέπει να εναρμονίζονται με το κλίμα μιας ευνοϊκής συγκυρίας που θα επιτρέψει το ξεσκαρτάρισμα, αν όλα ακολουθήσουν το σωστό δρόμο δεν υπάρχει καμία περίπτωση να θέτουμε στον καπνό ανθρώπους που δεν το επιθυμούν με κανένα τρόπο. Προσθέτοντας, Όλες οι οργανώσεις είναι απαραίτητο να συγκλίνουν προς την ίδια απορία για να επιτευχθεί ο επιθυμητός σκοπός, αλλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί ορισμένοι ωθούν τις περιστάσεις στα άκρα.

Και είχε απόλυτο δίκιο… έρευνα που διεξήχθη από το Nottingham Post διαπίστωσε ότι διάφοροι ιδιοκτήτες τοπικών επιχειρήσεων, πως αν και πολλοί από αυτούς υποστηρίζουν τους καπνιστές που επιθυμούν να σταματήσουν το κάπνισμα, μερικοί εξακολουθούν να θεωρούν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα επιβλαβή, θέτοντας το vaping κάτω από την ίδια ομπρέλα με το κάπνισμα.

Αταίριαστες απόψεις.

Το γεγονός πως υπάρχει ασυμφωνία χαρακτήρων στις αρμόδιες αρχές που επιμελούνται το φλέγον θέμα, υποδηλώνει έμπρακτα πως δύσκολα θα καταλήξουν σε ένα τελικό συμπέρασμα, γιατί πολύ απλά συγκρούονται συμφέροντα που δεν είναι εύκολα παρατηρήσιμα απ’ τον καθένα. Όσοι υπηρετούν τόσο βαρυσήμαντες θέσεις οφείλουν να εργάζονται αποκλειστικά και μόνο για το κοινό συμφέρον, όσο πιο σύντομα το κατανοήσουν κάποιοι, τόσο ευκολότερα θα ομαλοποιηθούν οι καταστάσεις.