Ποιες μπαταρίες είναι οι καλύτερες ή ποιες προκαλούν εκρήξεις

Ποιες μπαταρίες είναι οι καλύτερες ή ποιες προκαλούν εκρήξεις και ουσιαστικά θα μπορούσαμε να τις χαρακτηρίσουμε ως φονικό όπλο στα χέρια ανίδεων χρηστών που δεν ξέρουν να τις χρησιμοποιούν σωστά με τον κατάλληλο τρόπο. Θα θυμίσω σε κάποιους ένα περιστατικό που συνέβη στην Τουλούζη της Γαλλίας, στις 28 Οκτωβρίου, 2016. Ο δύστυχος ομολόγησε ότι κουβαλούσε μια εφεδρική μπαταρία, πλήρως φορτισμένη και απροστάτευτη, στην τσέπη του.

Πρώτα απ ‘όλα, είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν εκρήγνυνται. Tο αντικείμενο που τα προκαλεί είναι οι μπαταρίες και ιδιαίτερα οι επαναφορτιζόμενες που είναι τοποθετημένες στα περισσότερα ηλεκτρονικά mods.

Δεύτερον, είναι πιο σωστό να μιλάμε για την απαέρωση, τι συμβαίνει, τις περισσότερες φορές; είναι μια σταδιακή αύξηση της πίεσης και της θερμοκρασίας στο εσωτερικό του σώματος της μπαταρίας που μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή και κατ’ επέκταση σε μία έκρηξη των αερίων πυρακτώσεως. Τα πρόσωπα που είναι εκτεθειμένα στον πίδακα μπορεί να τραυματιστούν σοβαρά ή να προκληθεί ακόμη και θάνατος.

Τα θέματα που αφορούν την γενική ασφάλεια αυτών των αντικειμένων επίκειται στο γεγονός ότι οι μπαταρίες δεν έχουν τοποθετηθεί στο προστατευτικό κουτάκι τους, αλλά τις βάζουμε στην τσέπη μας χωρίς καμία προστασία, όπου εκεί έρχονται σε επαφή με κέρματα ή κλειδιά. Η επαφή μεταξύ του θετικού και αρνητικού πόλου μιας μπαταρίας είναι, από μόνη της, ευαίσθητη για να δημιουργήσει μια χημική αντίδραση στο εσωτερικό της αυξάνοντας κατακόρυφα την πίεση και τη θερμοκρασία μέχρις ότου συμβεί το αναπάντεχο.

Όσες συσκευές φέρουν επαναφορτιζόμενες μπαταρίες είναι επικίνδυνες.

Οι τύπου ιόντων λιθίου είναι οι δημοφιλέστερες και χρησιμοποιούνται κατά κόρον στις περισσότερες συσκευές, όπως Smartphones, ταμπλέτες, φορητούς υπολογιστές και αλλά πολλά. Το τελευταίο περιστατικό που αφορούσε κινητό τηλέφωνο είναι η Samsung Galaxy Note 7 , τον περασμένο Σεπτέμβριο. Λίγο μετά την κυκλοφορία του και μόλις πριν από τα εγκαίνια του νέου iPhone 7, που θα έκανε την εμφάνισή του στην αγορά. Το θύμα της υπόθεσης ανέφερε τη συνηθέστερη μορφή εκρήξεως, η οποία είναι η αυτανάφλεξη.

Πώς να αποφύγετε τις κακοτοπιές.

Ο πρώτος κανόνας, είναι να μην αφήνετε εκτεθειμένες τις μπαταρίες έξω από το ηλεκτρονικό σας mod, όπως στην τσάντα ή την τσέπη, χωρίς την προστασία των πόλων. Οφείλετε να τις προφυλάσσεται τοποθετώντας τες σε ένα εξειδικευμένο κουτί αφιερωμένο σε τούτη τη χρήση.

Όταν είναι τοποθετημένες μέσα στο μοντάκι, αρχικά βεβαιωνόμαστε πώς λειτουργούν με ορθότητα και δεν αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Παρατηρούμε κατά την χρήση εάν οι αυξομειώσεις της ισχύς είναι ασυνάρτητες και δεν συμβαδίζουν με την πραγματικότητα. Εάν εμφανίσουν οποιαδήποτε δυσλειτουργία αμέσως τις βγάζουμε και τις πετάμε στον ειδικό κάδο συλλογής μπαταριών που υπάρχουν στην περιοχή μας και όχι στα σκουπίδια του σπιτιού μας.

Σε τι αντιστοιχεί το ωφέλιμο φορτίο;

Το Load Capacity είναι μια ένδειξη του πόση ενέργεια μπορεί να δώσει η battery. Είναι αναλογική προς την αυτονομία της σε αμπερώρια (Ah), η μονάδα του ηλεκτρικού φορτίου που ουσιαστικά είναι η ποσότητα της ηλεκτρικής ενέργειας που διασχίζει ένα τμήμα ενός αγωγού που υποβάλλεται σε ένα ρεύμα 1 Amp κατά την διάρκεια της 1 ώρας. Σας λέει πόσο καιρό μια μπαταρία μπορεί να παρέχει ένα συγκεκριμένο ρεύμα.

Μια μπαταρία των 3 000 mAh είναι σε θέση να διατηρήσει ένα συνεχές ρεύμα 3 000 mA κατά τη διάρκεια 1 ώρας. Εάν το ρεύμα είναι μόλις 1 000 mA, η μπαταρία θα διαρκέσει 3 ώρες.

Ποια ένδειξη δίνει μέγιστο ρεύμα εκφόρτισης;

Το (Max Discharge Current) μέγιστο ρεύμα εκφόρτισης ή το μέγιστο συνεχές ρεύμα απαλλαγής είναι μια σημαντική παράμετρος για να εξεταστεί, διότι ορίζει ένα ανώτατο όριο πέραν του οποίου ένα ρεύμα μπορεί να υπερθερμανθεί και να καταστρέψει την μπαταρία . Το M.D.C είναι το μέγιστο ρεύμα εργασίας όπου η μπαταρία μπορεί να παραδώσει χωρίς κίνδυνο.

Η τιμή του μπορεί να εκφραστεί ως συνάρτηση της ικανότητάς του (1C, 2C, 3C, …) ή σε Ampere. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη χημεία της μπαταρίας.

Το 2C δείχνει ότι η μπαταρία μπορεί να παραδώσει ένα ρεύμα που είναι ισοδύναμο με δύο φορές την ικανότητα φορτίου του. Και μια MDC των 20Α για μια μπαταρία των 2 000 mA δείχνει ότι το ρεύμα μπορεί να είναι 10 φορές της ικανότητα της (10C). Μια μπαταρία με χωρητικότητα φορτίου των 700 mAh και MDC των 2C μπορεί να παράγει ένα ρεύμα 1.400 mAh.

Σύνθεση.

Η χημική σύνθεση των μπαταριών που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι μεταβλητή. Αλλά τις περισσότερες φορές, περιέχουν λίθιο. Η παρουσία του λιθίου (Li) καθιστά τις ελαφρύτερες μπαταρίες να καταστούν το ελάχιστο στο περίφημο «φαινόμενο μνήμης» που μειώνει τη διάρκεια ζωής.

Ποιες είναι οι καταλληλότερες για τα box mod.

Για ένα μηχανικό mod: χωρίς κανένα κύκλωμα (χωρίς ρυθμίσεις, χωρίς οθόνη ή καμία προστασία), οι πλέον κατάλληλες μπαταρίες είναι η τύπου IMR ή υβριδικές (NCR-ICR) με υψηλό MDC. Διαφορετικά, προτιμήστε εκείνες με ενσωματωμένο κύκλωμα προστασίας.

Για ένα ηλεκτρονικό mod: Σε σύγκριση με τα προηγούμενα, έχουν πολλά ηλεκτρονικά χαρακτηριστικά σε μια οθόνη και προστατεύονται ηλεκτρονικά από πολλές αποτυχίες. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να να χρησιμοποιηθεί κάποια έξτρα προστασία, εφόσον δεν εντοπίσουμε κάποιο πρόβλημα, επειδή το εσωτερικό chipset σας φροντίζει για την τάση, χαμηλή αντίσταση, βραχυκύκλωμα … Στη συνέχεια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε IMR ή υβριδικά κύτταρα με υψηλή MDC, τουλάχιστον 6 Α

Πώς να αγοράσετε μπαταρίες;

Πρώτα απ ‘όλα, δεν εμπιστευόμαστε την ελκυστική συσκευασία ή τις άγνωστες μάρκες, οι εικόνες δεν αποτελούν εγγύηση αξιοπιστίας.

Να προτιμάτε τις πιο γνωστές μάρκες όπως η LG, Samsung, Sony, Panasonic ή Sanyo , του οποίου η φήμη είναι ισχυρή σε αυτόν τον τομέα. Άλλα εμπορικά σήματα συχνά εμπορεύονται τις ίδιες μπαταρίες με άλλο όνομα. Το δυναμικό θέμα είναι ότι οι rebranded μπαταρίες ενδέχεται να έχουν απορριφθεί από τον κατασκευαστή για λόγους ασφαλείας.