Ο FDA παρατείνει την προθεσμία καταχώρισης για μερικά είδη

Ο FDA παρατείνει την προθεσμία καταχώρισης για μερικά είδη, δηλαδή, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έχει δεχτεί παράταση έξι μηνών ώστε ορισμένοι κατασκευαστές e-cig να εγγράψουν της εταιρίας τους και τα προϊόντα στον λευκό κατάλογο του οργανισμού που θα τους εξασφαλίσει να τα πουλάνε στην αγορά, βέβαια όσοι δεν τα καταφέρουν θα υποστούν ολοσχερή οικονομική καταστροφή.

Αυτή η αναθεωρημένη προθεσμία ισχύει μόνο για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που είχαν ήδη προβεί στην κατασκευή των προϊόντων τους πριν από τις 8 Αυγούστου του τρέχοντος έτους, όταν και ο κανόνας θεώρησης τέθηκε σε ισχύ. Ως εκ τούτου, οι συγκεκριμένοι δημιουργοί τούτων των ειδών τους δίνεται επιπλέον προθεσμία για να καταχωρηθούν στην πολυπόθητη λίστα που θα είναι μέχρι της 30η Ιουνίου 2017, ενώ για όλες τις άλλες εταιρείες όπου η παραγωγή άρχισε στις 8 τον περασμένο Αύγουστο ή μετά, η καταληκτική ημερομηνία παραμένει έως της 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, ωστόσο, οι τελευταίοι θα πρέπει να γράφουν αμέσως, αν δεν το έχουν πράξει ήδη.

Λογικές αλλαγές.

Ο FDA είπε ότι «αυτή τη στιγμή αποδεχόμαστε οποιεσδήποτε παρατηρήσεις για να υπάρξει μία ευνοϊκή αντιμετώπιση προς όλη τη μάζα, ενθαρρύνοντας τις εταιρείες να εγγραφούν και να απαριθμήσουν τα προϊόντα τους πριν από τη νέα ημερομηνία συμμόρφωσης». Ο οργανισμός έχει έχει εκδώσει ενημερωτική καθοδήγηση σχετικά με τη διαδικασία ουσιαστικής ισοδυναμίας (SE). Επιπλέον, τον περασμένο μήνα ο οργανισμός απέσυρε την οδηγία που έβαζε περιορισμούς σε σχέση με τα κριτήρια που απαιτούνται για μια ατμιστική επιχείρηση ούτως ώστε να είναι επιλέξιμη να υποβάλει αίτηση για την απαιτούμενη εφαρμογή των προϊόντων, η οποία ονομάζεται PMTA.

Η ισχύουσα οδηγία αναφέρει ότι οποιαδήποτε αλλαγή επηρεάζει την ετικέτα του προϊόντος δεν θα απαιτεί εκ νέου εφαρμογή ή δεν θα χρειάζεται να επαναληφθεί η διαδικασία καταχώρησης ξανά, καθώς το προϊόν δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα «καινούργιο προϊόν». Αντιθέτως, συμφωνήθηκε ότι η μετατροπή στην ποσότητα του προϊόντος θα καταταχθεί στην κατηγορία «νέου είδους» και κατά συνέπεια θα χρειαστεί ξανά έγκριση. Ειδικά για τις παρούσες συνθήκες, ο FDA προνόησε μια ειδική διαδικασία που είναι γνωστή ως Product Quantity Change SE Application, η οποία θα διευκολύνει περαιτέρω τους ενδιαφερόμενους να επισπευσθεί η ταχύτητα των διεργασιών.

Χαλαρώνει την στάση του.

Η παράταση της προθεσμίας εφαρμογής φέρνει ένα κύμα ανακούφισης στη βιομηχανία ατμίσματος, κάτι το οποίο δεν θεωρείται δεδομένο, διότι όλοι γνωρίζουν πως η στάση που κρατούσε εδώ και πολύ καιρό ο FDA ήταν επιεικώς απαράδεκτη και με τα τερτίπια του κατέστρεφε ένα ολόκληρο κλάδο επειδή υπήρχαν κάποιοι εμμονικοί άνθρωποι σε θέσεις κλειδιά και πιο συγκεκριμένα βρισκόντουσαν στα κέντρα αποφάσεων, με αποτέλεσμα να ορίζουν τις τύχες του vaping.

Για έναν περίεργο λόγο ο οργανισμός ξαφνικά άρχισε να επανεξετάζει τις σκληρές ρυθμίσεις που επέβαλε σε αυτό τον τομέα, πιθανολογείται πως αυτό οφείλεται στην εξωτερική πίεση που τις άσκησαν πολιτικά πρόσωπα χωρίς όμως να γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί. Πλέον έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση θα αποφευχθεί η κερδοσκοπία των μεγάλων brand names εις βάρος των μικρών που δεν έχουν την ικανότητα να τους αντιμετωπίσουν βάσει οικονομικού προϋπολογισμού.

Οι καταναλωτές πλέον θα μπορούν να αγοράζουν ένα ατμοποιητή ή κάποιο mod σε χαμηλότερη τιμή από τις προϋπάρχουσες, όμως επειδή το πολιτικό κλίμα στο συγκεκριμένο σημείο που βρισκόμαστε είναι αρκετά ρευστό, λόγω της αλλαγής προεδρίας στο λευκό οίκο, δεν ξέρει κανένας εάν ο Ντόναλντ Τραμπ τήρηση σιγή ιχθύος ή θα καταφερθεί εναντίον του ατμίσματος, ίδωμεν.