Ο Ντόναλντ Τραμπ και οι σύμβουλοι του περιφρονούν

Ο Ντόναλντ Τραμπ και οι σύμβουλοι του, είναι γνωστό ότι περιφρονούν τις τακτικές της FDA και γενικότερα την αντιμετώπιση όλων των θεμάτων με τον τρόπο που επιλέγει να ασχοληθεί . Ως εκ τούτου, πολλοί εικάζουν ότι ο οργανισμός θα υποστεί μια σημαντική διαφοροποίηση κάτω από τα ηνία της νέας κυβέρνησης.

Ο Δρ Ρόμπερτ Califf, είχε διοριστεί ως επικεφαλής της FDA πριν από ένα χρόνο περίπου, αλλά ο οργανισμός αναμένεται να υποστεί τεράστιες αλλαγές και πιθανολογείται να αντικατασταθεί με μία νέα διοίκηση το συντομότερο δυνατό από τη στιγμή που θα αναλάβει τα καθήκοντά του ο Trump. Όταν θα ανέλθει ο Τραμπ στην εξουσία, σε συνεργασία μαζί με το κογκρέσο σκοπεύουν τα επόμενα χρόνια να απομακρύνουν σημαίνοντα πρόσωπα τα οποία υποστηρίζουν την προστασία των καταναλωτών», είπε ο συν-ιδρυτής και πρόεδρος του του κέντρου επιστημών για το δημόσιο συμφέρον, Michael Jacobson.

Ο οργανισμός σκοτώνει την καινοτομία.

Ο Trump και οι βοηθοί του, (κυρίως ο Νιουτ Γκίνγκριτς , ο οποίος είναι γνωστός για τις περίφημες ιατρικές έρευνες), έχουν σκοπό να επανεξετάσουν τις αρμοδιότητες της FDA, επειδή την θεωρούν ως μία άκαμπτη οντότητα που καταπνίγει την ιατρική καινοτομία και την πρόοδο. Ο Gingrich φημίζεται για τις δηλώσεις του, που αναφέρουν ότι ο FDA είναι ο δολοφόνος της ανάπτυξης και σύμφωνα πάντα με άρθρο που είχε γράψει το 2013, του έλεγε “ο FDA είναι το τροχοπέδη που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επιφέρει ριζική ανανέωση και ουσιαστικά μπλοκάρει με τις δικλείδες που έχει βάλει στην υγεία να προχωρήσει μπροστά αυτός ο τομέας”.

Ως εκ τούτου, οι ιθύνοντες στον τομέα της δημόσιας υγείας προετοιμάζονται για μια μεγάλη στροφή, κυρίως στους κανονισμούς του οργανισμού για την προώθηση των off-label φαρμάκων, που θα επιτρέπει την εισαγωγή φαρμάκων από χώρες εκτός των ΗΠΑ, βάζοντας τυπικά λιγότερους περιορισμούς στις κλινικές δοκιμές.

Εξολοθρεύει την vaping βιομηχανία.

Αυτή η διοίκηση δεν είναι η μόνη οντότητα που σκέφτεται ότι ο FDA προσπαθεί να ασκήσει αθέμιτο έλεγχο προκαλώντας προβλήματα στις επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση σε ολόκληρο τον κλάδο. Πολλές εξέχουσες προσωπικότητες που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον τομέα της υγείας, μαζί με την vaping Βιομηχανία, εδώ και πολύ καιρό αντιμάχονται τον οργανισμό ο οποίος θεωρείται ότι περισσότερο ενδιαφέρεται να αποκτήσει τον έλεγχο των πραγμάτων, παρά την προώθηση της Δημόσιας Υγείας.

Ο περιβόητος κανόνας της αναθεώρησης που τέθηκε σε εφαρμογή τον περασμένο Αύγουστο αποδεικνύεται ότι είναι επιζήμιος για τις μικρές επιχειρήσεις ατμίσματος που έχουν πραγματικά ωφελήσει ενεργά τη διακοπή του καπνίσματος. Κατά συνέπεια, οι μόνοι που επωφελούνται με εξαιρετική επιτυχία είναι οι καπνοβιομηχανίες που αγόρασαν ατμιστικά εμπορικά σήματα και ουσιαστικά είναι οι μόνες επιχειρήσεις που είναι αρκετά πλούσιες και είναι σε θέση να αντέξουν τα γελοία οικονομικά ακριβά τέλη αδειών καπνού , (PMTAs), που επιβάλλονται από τον οργανισμό.

Σε τελική ανάλυση, αυτό σημαίνει ότι εάν τα πράγματα παραμείνουν αμετάβλητα, με το κλείσιμο των τοπικών Vape καταστημάτων, η Big Tobacco η οποία επίσης έχει επένδυση στα vaping προϊόντα, θα είναι σε θέση να ευδοκιμεί ανενόχλητα στην αγορά για μια ακόμη φορά, όπως είθισται να γίνεται εδώ και δεκαετίες, βέβαια έρχεται το τέλος αυτής της ανόητης κατάστασης και προμηνύονται ριζικές αλλαγές στο θολό τοπίο που έχει δημιουργηθεί τεχνηέντως από κάποια ανθρωπάκια που έχουν έννομο συμφέρον να συνεχίζεται αυτή η πρακτική.