Ο νέος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δεν πιστεύει ότι το κάπνισμα σκοτώνει

Ο νέος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δεν πιστεύει ότι το κάπνισμα σκοτώνει, ο λόγος γίνεται για τον Mike Pence, ο οποίος είναι εκλεγμένος αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, είχε συγκλονίσει το έθνος το 2000, δηλώνοντας ότι ο ίδιος δεν πιστεύει σε καμία περίπτωση ότι το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει θάνατο, ακόμα κι αν δεν υπήρχαν τότε διαθέσιμα αδιάσειστα στοιχεία που να αποδείκνυαν το αντίθετο. Αλλά θα απορείτε γιατί ακόμη συζητιέται το παρόν ζήτημα, διότι πολύ απλά ο ίδιος δεν έχει αλλάξει τη στάση του από τότε.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία, τα τσιγάρα ευθύνονται για το 30 τοις εκατό όλων των θανάτων από καρκίνο και σκοτώνουν περισσότερους Αμερικανούς από το αλκοόλ, τροχαία ατυχήματα, HIV, τα όπλα και τα παράνομα ναρκωτικά. Αλλά εκτός από την πρόκληση καρκίνου, το κάπνισμα προκαλεί βλάβες σχεδόν σε κάθε όργανο του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των πνευμόνων, της καρδιάς, των αιμοφόρων αγγείων, αναπαραγωγικά όργανα, το στόμα, το δέρμα, τα μάτια και τα οστά.

Μια πρόσφατη έρευνα έχει αποδείξει ότι το smoke αλλάζει τον γενετικό μας κώδικα, καθιστώντας μας επιρρεπή σε ορισμένες ασθένειες, όπως λέμφωμα, για έως και τριάντα χρόνια μετά την πλήρης διακοπή του.

Είναι θέμα της άγνοιας, ή ανεστραμμένης λογικής;

Κατά τη διάρκεια μίας συζήτησης στο Κογκρέσο την χρονολογία 2000, ο Πένες υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία απτή απόδειξη ότι το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο. Ενώ με άρθρο του, που είχε δημοσιευθεί το 2000 έγραψε, «Ώρα για ένα γρήγορο έλεγχο της πραγματικότητας,» προσθέτοντας “Παρά την υστερία από το πολιτική τάξη και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το κάπνισμα δεν σκοτώνει. Στην πραγματικότητα, 2 στους τρεις καπνιστές δεν πεθαίνουν από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα και 9 στους δέκα καπνιστές δεν πρόκειται να υποστούν καρκίνο του πνεύμονα. ”

Οι ιδεολογίες του σχετικά με το αντικείμενο είναι σουρεαλιστικές και δεν συμβαδίζουν με τα σημερινά τεκταινόμενα της εποχής, όταν τόσες πολλές έρευνες επισημαίνουν το πόσο επιζήμιο είναι για την υγεία κάποιου. Ωστόσο, ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στην Huffington Post τον περασμένο Οκτώβριο, δείχνει ότι, δυστυχώς, αυτή δεν ήταν η μόνη περίπτωση όπου ο εκλεγμένος αντιπρόεδρος είχε εντοπιστεί να πέφτει σε σε πασιφανές ολίσθημα με μία τόση περίτρανη ανευθυνότητα.

Το 2015, ο Πένες καθυστέρησε επιτηδευμένα τη θέσπιση αντικατάστασης με νέες καθαρές σύριγγες στο Scott County της Indiana, για το εξεταστικό κέντρο του ιού HIV. Τούτο αποδείχθηκε ότι ήταν μια τραγική κίνηση, δεδομένου ότι είχε συμβάλει σε μια απαράμιλλη άνοδο της ασθένειας και εν τούτοις προκάλεσε ένα ραγδαίο ξέσπασμα του aids, φτάνοντας τα 200 νέα κρούσματα στην περιοχή του.

Σκληροπυρηνικές απόψεις.

Εύλογα καταλαβαίνετε πως όταν τέτοιοι άνθρωποι αναλαμβάνουν τόσο σοβαρά και υπεύθυνά αξιώματα, με τέτοιου είδους ιδέες, αν μη τι άλλο είναι επιεικώς επικίνδυνοι, η θέση που καταλαμβάνει στη νέα κυβέρνηση είναι δεύτερη στην τάξη, πισώ από τον Ντόναλντ Τραμπ, δηλαδή, λίγοι ακόμοι με παρόμοιες πεποιθήσεις αυτού του βεληνεκούς στα ανώτατα κλιμάκια μιας κυβέρνησης, ίσως να έχουμε επιπτώσεις στο γενικό συμφέρον του πλανήτη μας, διακυβεύοντας την ειρήνη σε παγκόσμιο επίπεδο, επειδή οι συγκεκριμένοι κύριοι διαχειρίζονται τις πυρηνικές βόμβες της USA και αν ένα πρωί ξυπνήσουν με θολωμένο το μυαλό φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί.

Ας ελπίσουμε, πως δεν θα είναι υπαίτιοι για κάποιο τραγικό συμβάν και πιο συγκεκριμένα για έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και άλλοι τρελοί που διαχειρίζονται τις τύχες ενός έθνους με τόσο επικίνδυνα όπλα.