Ο Γερουσιαστής Ron Johnson, πρόεδρος της επιτροπής

Ο Γερουσιαστής Ron Johnson, πρόεδρος της επιτροπής της Γερουσίας σε θέματα Εσωτερικής Ασφάλειας και Κυβερνητικών Υποθέσεων,έγραψε κάποιες ιδιαίτερες συστάσεις τοποθετώντας τες στην πρώτη τριάδα των ρυθμιστικών αρχών στην απερχόμενη κυβέρνηση Ομπάμα νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα, ζητώντας τους να σταματήσουν την εφαρμογή των σκληρών κανονισμών που πιθανότατα θα ανακληθούν με την αλλαγή της ηγεσίας.

Ο γερουσιαστής έγινε γνωστός ως υπέρμαχος της ατμιστικής βιομηχανίας τον Μάιο, 5 ημέρες μετά την ανακοίνωση εφαρμογών του διαβόητου κανόνα θεώρησης που συστάθηκε από το FDA, κατέπληξε όλο τον κόσμο με μία απρόσμενη κίνηση, έστειλε επιστολή στον Οργανισμό απαιτώντας εξηγήσεις ως προς το γιατί τέθηκαν τέτοιοι σκληροί κανόνες που πρακτικά υποδαυλίζουν την οντότητα του vape, όμως όπως ήταν αναμενόμενο δεν έλαβε καμία απάντηση, αλλά αυτό δεν τον πτόησε και συνέχισε την ίδια ρητορική ζητώντας επίμονα να τους δώσουν κάποιες πειστικές απαντήσεις.

Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί έκπληξη ότι όταν επανεξελέγη στο ίδιο αξίωμα νωρίτερα αυτό το μήνα, προέβη σε μία βροντερή ανακοίνωση η οποία έλεγε ελπίζω να εξαπλωθούν τα λεγόμενά μου πέρα ως πέρα σε αυτή τη χώρα και να ξέρουν οι υποστηρικτές του vaping ότι κάποιος στη Γερουσία πιέζει την υπόθεσή προς τα εμπρός για το δικό τους συμφέρον και θέλω να ξέρουν ότι δεν θα τους απογοητεύσω.

Την περασμένη εβδομάδα, ο γερουσιαστής Τζόνσον έγραψε στον Tom Perez ο οποίος είναι Γραμματέας στο Υπουργείο Εργασίας και στην Gina McCarthy η οποία είναι διαχειρίστρια περιβαλλοντικής προστασίας στον οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) τα εξής:

Η νέα κυβέρνηση και το 115ο Κογκρέσο είναι πιθανό να επανεξετάσουν και να χαλαρώσουν τους επαχθείς κανονισμούς που επιβάλλονται από την κυβέρνηση Ομπάμα. Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) θεωρεί τους κανονισμούς του eCig ένα πρωταρχικό παράδειγμα ενός κανόνα που θα μπορούσε να εξαλείψει μια ολόκληρη εκκολαπτόμενη βιομηχανία. Κατά συνέπεια, με δεδομένη την ουσιαστική πιθανότητα ότι αυτοί οι απαράδεκτοι κανόνες θα αναιρεθούν, καλώ το FDA να σταματήσει την εφαρμογή τους και να ρυθμίσει εκ νέου την τροπολογία, κατ’ αυτό τον τρόπο θα εξοικονομηθούν περιττές δαπάνες, αποφεύγοντας να επιβαρύνει περαιτέρω την αναπτυσσόμενη βιομηχανίαe-cigarette που αντιμετωπίζει ήδη αρκετά προβλήματα τα οποία τους τα δημιουργήσατε εσείς, είπε ο Τζόνσον στην επιστολή του.

Οι vapers πρέπει να αισθάνονται καθησυχασμένοι.

Εκτός από τα παραπάνω, ο γερουσιαστής αμφισβήτησε επίσης κι άλλες σκληρές ρυθμίσεις οι οποίες θεωρούνται αντιπαραγωγικές. Ως εκ τούτου, υπάρχει μία θετική διάθεση να τροποποιηθεί η κατάσταση έστω και σιγά-σιγά, δίνοντας ελπίδα στους Αμερικανούς πολίτες ότι έχει αρχίσει μία προσπάθεια που θα προστατεύσει τους ατμιστές και ένα νέο Κογκρέσο που θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να αποτραπούν τα δεινά που έχουν δημιουργηθεί από ανεύθυνους αξιωματούχους.

Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη.

Ωστόσο αρκετός κόσμος είναι επιφυλακτικός, άσχετα αν οι προθέσεις χαρακτηρίζονται αγνές και έντιμες προς αυτούς, όλη η διαδικασία για να αναποδογυρίσει το κλίμα απαιτούνται συντονισμένες προσπάθειες από πολλά σημαίνοντα πρόσωπα που διοικούν την κυβέρνηση αυτής της χώρας, ακόμη κι αν υποθέσουμε πως αυτή η υπόθεση θα φτάσει στα δικαστήρια θα χρειαστεί πολύ καιρός ούτως ώστε να τελεσιδικήσει και να στραφεί προς την πλευρά των ατμιστών.

Ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι που εκφράζουν τη γνώμη τους δημόσια μέσω των κοινωνικών δικτύων αναφέρουν πως δεν αρκούν οι καλές προθέσεις και είναι απαραίτητο να συνωμοτήσει το σύμπαν για να επιτευχθεί ο στόχος.