Οι ΗΠΑ αγκαλιάζει όλες τις μεθόδους που προσφέρουν αποφυγή

Οι ΗΠΑ αγκαλιάζει όλες τις μεθόδους που προσφέρουν αποφυγή μείωσης βλαβών στην υγεία, αλλά στην προκειμένη περίπτωση του καπνίσματος αποφεύγει να παραδεχθεί πως το ecig είναι μονόδρομος.

Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο R Street Institute έχει ως στόχο να αποκρυπτογραφήσει γιατί μια χώρα που συνήθως επικεντρώνεται στην επιλογή πιο ασφαλέστερων και πιο λογικών οδών για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε θέματος, αρνείται να εξετάσει τα αποδεδειγμένα εργαλεία μείωσης βλαβών που είναι το vape.

To R Street Institute είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, μη κομματική, τουναντίον είναι ένα δημόσιος ερευνητικός οργανισμός του οποίου η αποστολή είναι να “συμμετάσχει στην έρευνα της πολιτικής και ευαισθητοποίησης του κοινού για την προώθηση προϊόντων στην ελεύθερη αγορά ή να περιορίσει οποία είδη κρίνει αυτή απαραίτητο. Μεταξύ άλλων πρέπει να αναφέρουμε ότι η αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου οργανισμού έχει βοηθήσει τα μέγιστα στις αποφάσεις της κυβερνήσεως που ως επί το πλείστον τους έχει βγει σε καλό.

Ο οργανισμός έχει την έδρα του στην Ουάσιγκτον και διατηρεί γραφεία σε διάφορες άλλες τοποθεσίες στις ΗΠΑ. Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε χθες στην ιστοσελίδα τους,εξηγεί με διάφορα τρανταχτά παραδείγματα για το πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής πράττουν συνήθως το σωστό όσον αφορά την υγεία με επιτυχημένες επιλογές, αλλά πώς στην περίπτωση των καπνιστών οι φορείς χάραξης πολιτικής της χώρας κάνουν ακριβώς το αντίθετο.

Επιλέγοντας τις ασφαλέστερες επιλογές.

Ο David Bahr, ξεκινά το άρθρο χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της εφηβικής εγκυμοσύνης και πως οι αξιωματούχοι υγείας της χώρας επέλεξαν να βάλουν στην άκρη την ηθικολογία και προτίμησαν την πιο ρεαλιστική μέθοδο. Αντί να επιμένουν στην προώθηση αποχής του σεξ, το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιώνμετατόπισε το επίκεντρο στην υποστήριξη ενός “ασφαλούς σεξ”, εξ ου και η προώθηση της χρήσης των προφυλακτικών. Μια κίνηση που είχε ως αποτέλεσμα να μειώσουν δραστικά την εφηβική εγκυμοσύνη φθάνοντας σε χαμηλότερα επίπεδα που θεωρούνται ως ρεκόρ.

Ο Bahr πήγε ανάφερε ένα άλλο κλασικό παράδειγμα, υιοθετώντας τις καλύτερες και ασφαλέστερες επιλογές στις δεδομένες συνθήκες, τα φημισμένα προγράμματα ανταλλαγής συρίγγων για την πρόληψη της μετάδοσης του ιού HIV. Ωστόσο, ο ίδιος επισημαίνει ορθώς, όπου πρόκειται για το κάπνισμα, οι αξιωματούχοι υγείας αποφάσισαν να υιοθετήσουν μια διαφορετική στάση, η οποία χαρακτηρίζεται ως ηθικοπλαστική και ταυτόχρονα μία ανεξήγητη απαγορευτική θέση, η οποία αποδεικνύεται επιζήμια για τη δημόσια υγεία.

Παρά τις ενδείξεις για το αντίθετο, τα e-cigs επισημαίνονται ως κακά.

Παρ ‘όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τις αρνητικές συνέπειες του καπνίσματος, το 17% του ενήλικου πληθυσμού στις ΗΠΑ καπνίζει. Αναμφισβήτητα είναι ένα ανησυχητικό ποσοστό, αν λάβει κανείς υπόψη ότι μέσω αυτού προκαλούνται κακές συνθήκες διαβίωσης μέσα στην οικογένεια, καθώς επίσης και η οικονομική επιβάρυνση, πέραν της αγοράς πακέτων τσιγάρων, τίθεται και το ζήτημα πρόκλησης ασθενειών, που για να επουλωθούν αυτές οι αρρώστιες χρειάζεται ένα ιδιαίτερα ακριβό κόστος, όμως τις περισσότερες φορές μετατοπίζεται στα ασφαλιστικά ταμεία και εν τέλει επιβαρύνεται το κράτος.

Προτρέποντας τους νομοθέτες να αμφισβήτησουν τα κίνητρά τους.

Το άρθρο ολοκληρώνεται προτρέποντας τους φορείς να χαράξουν μία καινούργια ουσιαστική πολιτική που θα επιφέρει απτά αποτελέσματα, με γνώμονα ότι θα διευρύνουν τους ορίζοντες σε μία νέα στάση που θα εξυπηρετεί το κοινό καλό. Επιμένει πως είναι αναγκαίο να υιοθετήσουν την ίδια άποψη όπως κατά τη θέσπιση άλλων πολιτικών μείωσης της βλάβης, ακόμα κι αν το άτμισμα ίσως να μην είναι η τέλεια λύση, αλλά σίγουρα είναι η ασφαλέστερη και η πιο ρεαλιστική από όσες διατίθενται μέχρι σήμερα. Οι αξιωματούχοι της χώρας πρέπει να αναρωτηθούν αν βάζουν την υγεία των κατοίκων στην πρώτη θέση, ή θα τους θέσει σε κίνδυνο εξαιτίας μιας ηθικολογικής περιφρόνησης για την νικοτίνη.