Μία συγκινητική ιστορία γραμμένη από τα χέρια της ζωής

Μία συγκινητική ιστορία γραμμένη από τα χέρια της ζωής, πριν είκοσι μέρες μία κοπέλα 28 χρόνων επικοινώνησε μαζί μου, με σκοπό να την συμβουλέψω για ένα πρόβλημα που την στεναχωρούσε εδώ και καιρό, επειδή εκείνη τη στιγμή είχα μεγάλο φόρτο εργασίας και ήμουν αρκετά απασχολημένος σκόπευα όλα τα e-mail να τα διαβάσω αργότερα και έτσι έγινε.

Με την πρώτη ευκαιρία το απογευματάκι κάθισα να το διαβάσω όλα τα μηνύματα και έπεσα πάνω στο γράμμα της Ελένης, η οποία μου έδωσε την άδεια να δημοσιοποιήσω την ιστορία της. Στο γράμμα επιμένε ότι ήθελε να μιλήσουμε τηλεφωνικώς και είχε προνοήσει να βάλει τον αριθμό τηλεφώνου της μέσα στο μήνυμα, για να μη μακρηγορώ την κάλεσα αμέσως για να μου εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει και πώς μπορώ εγώ να την βοηθήσω με όποιο τρόπο είναι εφικτό.

Το περιεχόμενο της συνομιλίας μας.

Μου είπε, ότι ο πατέρας μου όποιος είναι 65 χρονών πριν ένα μήνα έκανε εγχείρηση καρδιάς και πως ήταν βαρύς καπνιστής, άλλωστε αυτή ήταν και η κύρια αιτία που τον έφερε σε αυτή την δύσκολη θέση «εύχομαι κανένας άνθρωπος να μη βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση», ακόμη και μετά την επέμβαση συνέχισε να καπνίζει και μου είπε αυτολεξεί προτιμώ να πεθάνω παρά να σταματήσω το κάπνισμα, βέβαια πήγα αμέσως και μίλησα στο γιατρό για να τον κάνει παρατήρηση ή έστω τουλάχιστον να το φοβίσει για να παρατήσει την κακιά συνήθεια και κατά συνέπεια δεν θα συνεχίζει να βάζει τη ζωή του σε κίνδυνο.

Ο γιατρός του μίλησε, αλλά τα λόγια του δεν έπιασαν τόπο, δυστυχώς η μητέρα μου δεν ζει και ο στενός οικογενειακός μας κύκλος είναι πολύ περιορισμένος, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάποιος να τον συνετίσει παρά μόνο εγώ. Θυμάμαι την τέταρτη κιόλας μέρα από τη στιγμή που βγήκε από το χειρουργείο έβαλε το τσιγάρο στο στόμα του και μόλις τον είδα με έπιασαν τα κλάματα, τον παρακάλεσα να μην το ξανακάνει, αλλά μου είπε κατάμουτρα παιδί μου άσε με εμένα και κοίτα τη ζωή σου, εγώ ξόφλησα, ήταν το χειρότερο πράγμα που έχουν ακούσει τα αυτιά μου.

Εδώ ξεκινάει η ουσία.

Μέσα από πολλή αναζήτηση και πάρα πολύ κόπο ,εν τέλει ψάχνοντας στο διαδίκτυο έπεσε στην ιστοσελίδα μου, διαβάζοντας ένα άρθρο που σχετιζόταν με την διακοπή του καπνίσματος, και έτσι απευθύνθηκε σε μένα. Από το σημείο που ξεκινήσαμε να συνομιλούμε τηλεφωνικώς ήθελα να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, επειδή σε τόσο σοβαρά ζητήματα είναι δύσκολο να αναλάβεις το ρόλο του σωτήρα, επειδή αν όλα πάνε στραβά, ίσως να καταλήξεις και στην φυλακή έχοντας σοβαρές ευθύνες, διότι δεν ήμουν ο πλέον αρμόδιος για επίλυσή του τρέχοντος ζητήματος. Ωστόσο με πίεσε πάρα πολύ, λέγοντάς μου πως είμαι η τελευταία της ελπίδα.

Μετά από πάρα πολύ σκέψη, την είπα προκειμένου να διακόψει το smoke, ας αρχίσει δοκιμαστικά το vape με την προοπτική να κάνει το πρώτο βήμα, κι αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, ας τα σταματήσει όλα και ακολουθήσει μία φυσιολογική ζωή. Την επόμενη μέρα πήγε και αγόρασε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να το δώσει στον πατέρα της, ως εκ τούτου της έδωσα κάποιες λεπτομερείς οδηγίες με σκοπό να τις ακολουθήσει πιστά ο γονέας της.

Τελικά ο στόχος επιτευχθεί με απόλυτη επιτυχία, ο πατέρας της εδώ και εβδομάδες δεν έχει βάλει τσιγάρο στο στόμα, προς το παρόν ατμίζει και της είπε πως σύντομα θα το σταματήσω κι αυτό.