Κοίτα να δεις, από το πουθενά ένας ολόκληρος οργανισμός

Κοίτα να δεις, από το πουθενά ένας ολόκληρος οργανισμός που θεωρείται αναμφισβήτητα πώς κινεί τα νήματα να τα βρίσκει σκούρα από εκεί που δεν το περίμενε. Λοιπόν, ένας γερουσιαστής ζήτησε από το FDA να παγώσει τους απαράδεκτους κανονισμούς που δημιούργησε, θεωρώντας ότι ετούτη η ανέντιμη προσπάθεια μόνο ειλικρινής δεν είναι και πιθανολογείται ότι μάλλον κάποιοι οι οποίοι έχουν όφελος πιέζουν να εξαθλιώσουν τελείως το vape.

Τι συνέβη.

Ο Γερουσιαστής του Wisconsin Ron Johnson, ο οποίος έχει κερδίσει πολλούς φίλους χάρη στην ανοιχτή υποστήριξη προς το άτμισμα, ζήτησε από την FDA για να σταματήσει η εφαρμογή των αμφιλεγόμενων νέων κανονισμών θεωρώντας που απειλούν σχεδόν να εξαλείψουν την Ααμερικανική βιομηχανία προϊόντων ατμού. Τα κέρδη πλέον είναι τόσα πολλά στο συγκεκριμένο τομέα πως δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα από τους μεγαλοκαρχαρίες, αν συνυπολογίσουμε την ταυτόχρονη κάθοδο της καπνοβιομηχανίας, τότε μάλλον καταλαβαίνουμε πως έχει ψωμί η υπόθεση και δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί μία τόσο μεγάλη ευκαιρία από τους επιτήδειους.

Που βασίζεται.

Ο Johnson υποστηρίζει ότι η διοίκηση Trump , η οποία θα αναλάβει στις 20 Ιανουαρίου του επόμενου έτους, είναι πιθανό να «επανεξετάσει και να χαλαρώσει τις επαχθείς ρυθμίσεις και πιστεύει ακράδαντα πως το τέλος θα καταργηθούν γιατί δεν έχουν καμία απολύτως νομική υπόσταση και βασίζονται καθαρά σε υποψίες και ενδείξεις, χωρίς να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία τα οποία είναι οι μελέτες.

Ο Εμπειρογνώμονα σε ζητήματα (Tobacco Control) ελέγχου του καπνού Dr Michael Siegel λέει ότι οι νέοι κανόνες θα “οδηγήσουν στον αποδεκατισμό του κλάδου” και τα χάλια της δημόσιας υγείας θα συνεχιστούν να υφίστανται χωρίς να υπάρξει κάποιο περιθώριο βελτίωσης, όσοι αγνοούν το γεγονός πως το e-cigarettes είναι ικανό να επουλώσει τις πληγές του καπνίσματος τότε μάλλον είναι προκατειλημμένοι ή έχουν σκοπιμότητες επάνω στο αντικείμενο.

Αν για οποιοδήποτε λόγο καταρρεύσει ο τομέας του ηλεκτρονικού τσιγάρου, πιθανόν όλοι οι ατμιστές που υπολογίζονται σε δεκάδες εκατομμύρια παγκοσμίως πιθανόν να επιστρέψουν πίσω στο κάπνισμα και είναι βέβαιο πως θα επιβαρύνουν πάλι την υγεία τους, αφού δεν θα υπάρχει καμία εναλλακτική αξιόπιστη λύση που θα τους βοηθήσει να απαλλαγούν οριστικά απ’ αυτή τη μέγγενη.

Σοβαρές κινήσεις.

Το νέο Κογκρέσο τον περασμένο μήνα επέλεξε και φαίνεται να συγκλίνει περισσότερο υπέρ της αγοράς, με γνώμονα τις λύσεις και λιγότερο πρόθυμοι να επιβάλουν περιττές νομοθεσίες στις επιχειρήσεις, έτσι ώστε πολλοί υποστηρικτές του vaping στις ΗΠΑ να αισθάνονται ξαφνικά κάπως πιο αισιόδοξοι. Οι Ελπίδες προς το παρόν είναι εγκλωβισμένες στην τροπολογία Cole-Bishop , η οποία έχει επιβάλει να κυκλοφορούν στην αγορά και να εγκρίνονται μόνο τα προϊόντα τα οποία έχουν δημιουργηθεί πριν το 2007, κάτι που σημαίνει πως τότε όλα τα είδη ήταν προπολεμικά και δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με τη σημερινή διάσταση.

Ο απώτερος σκοπός αυτή τη στιγμή είναι να μπορέσει να αλλάξει ημερομηνία και να ενταχθούν όλα τα προϊόντα τα οποία έχουν κατασκευαστεί από τον Φεβρουάριο του 2007 έως τον Αύγουστο του 2016, αλλά κάπου στο βάθος αχνοφαίνεται η πιθανότητα τα πράγματα να λάβουν θετική εξέλιξη, αυτό οφείλεται στην προϋπόθεση η οποία είναι και υπαρκτή ότι το σύνολο του νόμου θα μπορούσε να αντικατασταθεί με ένα νέο σύνολο κανονισμών που δεν θα είναι εχθρικό προς το vaping. Σε τούτο τον κλάδο είναι ενεργές αρκετές μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής που δουλεύουν με πάρα πολύ μικρά έσοδα, αφού η αφαίμαξη που γίνεται από τους φόρους είναι ανελέητη.