Καπνός Old Holborn ας κάνουμε μία αναδρομή

Καπνός Old Holborn ας κάνουμε μία αναδρομή στο παρελθόν και να αναλύσουμε τι συνέβη μέχρι το παρόν, αυτό το review μου ζήτησαν να το κάνω επίμονα πάρα πολλοί αναγνώστες μου, οι οποίοι προφανώς ήθελαν μία ουδέτερη ματιά να τους εξηγήσει τους παραμέτρους.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, η Old Holborn είναι ένα καπνικό εμπορικό σήμα που παράγεται από την Richard Lloyd & Sons (θυγατρική της Gallaher η οποία από μόνη της είναι θυγατρική της Japan Tobacco.

Ποικιλίες.

Είναι διαθέσιμη σε τέσσερις ποικιλίες, μία σκούρη μπλε καπνού Virginia , μια ελαφρύτερη μορφή, η οποία έρχεται σε κίτρινη συσκευασία, μία ηπιότερη μορφή από την προηγούμενη που έρχεται σε λευκή συσκευασία και ένα αρωματικό καπνό σε πορτοκαλί συσκευασία. Και οι τέσσερις εκ των οποίων είναι διαθέσιμες σε σακουλάκια με καθαρό βάρος 12,5 γραμμαρίων, 25g και 50g, εδώ αξίζει να υπογραμμίσουμε πως το καθαρό βάρος της διαφέρει από χώρα σε χώρα και ενδέχεται μελλοντικά να τροποποιηθεί εκ νέου, οπότε τα νούμερα θεωρήστε τα ενδεικτικά και όχι δεδομένα.

Το Old Holborn έρχεται συσκευασμένο σε κούτα των δέκα τεμαχίων. Στη Γερμανία ο όγκος συσκευασίας που κατέχει η σκούρη καπνό μπλε συσκευασία έχει μειωθεί από 50g σε 40g και αργότερα σε 38g που είναι και το καθιερωμένο.

Προσωπική μου εμπειρία.

Πριν αρκετά χρόνια όταν ήμουν ακόμη καπνιστής, δεν κρύβω ότι αγαπούσα τη συγκεκριμένη μάρκα και την προτιμούσα αγοράζοντας συσκευασία καπνού ανά μια-δυο μέρες. Είναι γνωστό της πάσης πως η τιμή του ανέκαθεν ήταν τσουχτερή και μόλις τα τελευταία χρόνια άρχισε να εξισορροπείται με τις υπόλοιπες μάρκες, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει απαραίτητα πώς ήταν ανώτερο ποιοτικά από τα άλλα.

Τι με ξενέρωσε.

Αυτό που με είχε ενοχλήσει αφάνταστα και το συζητούσα με τους φίλους μου, ήταν ένα γεγονός που με εξόργισε, δηλαδή, ανάμεσα στον καπνό υπήρχαν μαύρα κομματάκια τα οποία υποθέτω πως δεν είχαν καμία σχέση με το προϊόν, ορισμένοι μου είχαν πει ότι ίσως να είναι η πίσσα ή κάποιο άλλο είδος, το οποίο βέβαια δεν έπρεπε να το χρησιμοποιήσεις επουδενί, καθαρά για λόγους προστασίας του εαυτού μας, αφού δεν υπήρχε κάποιος να μας διαβεβαιώσει ότι όλα βαίνουν καλώς και μην ανησυχείτε.

Το μπλε χρώμα.

Όταν για πρώτη φορά αγόρασα το πακέτο του μπλε χρώματος έπαθα ταράκουλο, στην πρώτη ρουφηξιά από το στριφτό τσιγάρο θυμάμαι ότι είχε μουδιάσει το κεφάλι μου, ο λόγος που συνέβη τούτο ήταν επειδή είχε μεγάλη περιεκτικότητα σε πίσσα, νικοτίνη και άλλα πολλά στοιχεία, δεν μπορούσα να τα χρησιμοποιήσω περαιτέρω και αναγκάστηκα να το πετάξω, αφού αντί να με ικανοποιεί μου προκαλούσε άσχημα συναισθήματα.

Το κίτρινο χρώμα.

Νομίζω σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι περισσότεροι και η πλειοψηφία το λατρεύει αφάνταστα, πρακτικά θεωρείται η μέση δύναμη σε nicotine και κατατάσσεται ως ηπιότερη του προαναφερόμενου μπλε χρώματος, όμως μην μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες γιατί δεν ωφελεί σε τίποτα να αναφέρω τα ποσοστά των ουσιών που περιέχει.

Το λευκό χρώμα.

Απευθύνεται κυρίως σε άτομα που αναζητούν μία πιο ήπια δράση στο smoke, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πω ότι είναι η δημοφιλέστερη, σε δημοτικότητα έρχεται δεύτερη μετά από την κίτρινη.

Δεν χρησιμοποιούν ελληνικά καπνά.

Είμαι απόλυτα βέβαιος πως τα ελληνικά καπνά είναι από τα καλύτερα που κυκλοφορούν στο εμπόριο, δυστυχώς όμως όπως συμβαίνει πάντα, η καλή ποιότητα εξάγεται στο εξωτερικό και τα αγοράζουν brand names, είτε για να το αναμείξουν στο χαρμάνι ή σε σπάνιες περιπτώσεις να το χρησιμοποιήσουν εξ ολοκλήρου για τα πακέτα τους.