Θεωρούσα αυτονόητη την κόσμια συμπεριφορά

Θεωρούσα αυτονόητη την κόσμια συμπεριφορά από τους αναγνώστες της ιστοσελίδας μας που σχολιάζουν τα άρθρα, δυστυχώς, μετά λύπης μου παρατήρησα πως τσακωνόμαστε μεταξύ σας, εκτοξεύοντας ο ένας τον άλλον απαράδεκτους χαρακτηρισμούς με το χειρότερο υβρεολόγιο λες και είσαστε εχθροί ή έχετε να λύσετε κληρονομικές διαφορές και σας χωρίζουν περιουσιακά στοιχεία.

Αναγκάστηκα να λάβω τα μέτρα μου.

Το πρώτο πράγμα που έκανα, ήταν να διαγράψω όλα τα σχόλια συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που ήταν απολύτως σώστα, καταλαβαίνω πως ετούτη η κίνηση θα δυσαρεστήσει αρκετό κόσμο, όμως σύμφωνα πάντα με τα δικά μου κριτήρια θα είναι ορόσημο για μία καινούργια αρχή και οι συμμετέχοντες στη συζήτηση θα διακατέχονται από ένα κλίμα ομόνοιας και σύμπνοιας και δεν θα προσβάλλουν το συνάνθρωπό τους για ψύλλου πήδημα.

Η επόμενη κίνηση την οποία τη θεωρώ λίγο πιο πιο σκληρή, είναι να μπλοκάρω τους χρήστες με ban εφόσον δεν συνετίζονται και εξακολουθούν να προκαλούν προβλήματα στην υπέροχη ατμόσφαιρα. Σίγουρα θα ζημιωθούμε βραχυπρόθεσμα, όμως μακροπρόθεσμα θα ωφελήσει στο κοινό συμφέρον. Δεν πρέπει να αγνοούμε πως ανάμεσά μας υπάρχουν σοβαρά άτομα δεν αρέσκονται να εμπλέκονται σε στιχομυθίες ή τσακωμούς που δεν οδηγούν πουθενά.

Η αιτία.

Κατά κύριο λόγο, η αιτία που με εξανάγκασε να προβώ σε αυτή την ασυνήθιστη συμπεριφορά για τα δικά μου δεδομένα, ήταν επειδή δεν έχω κάποιο διαχειριστής οποίος θα επιμελείται είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο τα σχόλια, έπειτα, ο ίδιος μου, λόγω των συσσωρευμένων υποχρεώσεων που έχω με το site, όπως αρθρογραφία, απάντηση στα e-mails, τεχνικά ζητήματα και άλλα πολλά, δεν μπορούσε να καταστεί εφικτό η διαρκής επιτήρηση.

Ας ελπίσουμε, η παροιμία που λέει κάθε εμπόδιο για καλό να ισχύσει και στην δικιά μας περίπτωση. Για να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν μου άρεσε να κάνω συστάσεις στους συνανθρώπους μου κουνώντας το δάχτυλο μου ή να συμπεριφέρομαι αυταρχικά, τέτοιου είδους περιστάσεις τις θεωρώ απαράδεκτες και τις κατακρίνω κατηγορηματικά, πόσο μάλλον όταν αφορά τον εαυτό μου.

Ριζική ανανέωση.

Ελπίζω να δείξετε κατανόηση και να είσαστε επιεικείς μαζί μου, επειδή κάποια στιγμή στη ζωή πρέπει να θυσιαστούν ορισμένα κεκτημένα ούτως ώστε να επανέλθει η παλιά καλή εποχή, όσοι είσαστε ανοιχτόμυαλοι θα διαπιστώσετε πως έφτασε η στιγμή για ριζική ανανέωση, τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ. Αν για οποιοδήποτε λόγο διαφωνείτε ή θέλετε να μου προτείνετε κάτι διαφορετικό που έχετε στο νου σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω της φόρμας επικοινωνίας, εξηγώντας τι σας προβληματίζει με τα όποια επιχειρήματα διαθέτετε, θέλω να ξέρετε πως καλωσορίζω πάντα τέτοιου είδους καταστάσεις.

Φιλικό προς το χρήστη.

Ο απώτερος σκοπός που έχω βάλει είναι να βελτιωθεί στο μέγιστο η εμπειρία του χρήστη που διαβάζει τα κείμενα σε τούτο τον κόμβο. Άλλωστε εμείς οι έλληνες φημιζόμαστε για τα αυτονόητα, η Ελλάδα αγαπητοί μου φίλοι γέννησε τον πολιτισμό και την δημοκρατία, πριν χιλιάδες χρόνια, το βρίσκετε λογικό εμείς οι νεοέλληνες ακόμη να τρωγόμαστε μεταξύ μας; οπότε το λίκνο του πολιτισμού ας λάμψη και ας επικρατήσει η ορθότητα μέσα στο μυαλό μας, δεν ξέρεις ποτέ, κάποτε κάποιος είχε πει, ” Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, αλλά ένα τεράστιο βήμα για την ανθρωπότητα “, ας αγνοήσουμε λοιπόν τις διαφορές μας και ας προχωρήσουμε μπροστά.