Θετικές προμηνύονται οι εξελίξεις, αφού ο γερουσιαστής

Θετικές προμηνύονται οι εξελίξεις, αφού ο γερουσιαστής Tom Price είναι υποψήφιος για τη θέση του Υπουργού Υγείας των ΗΠΑ.

Ο Ρεπουμπλικανικός είναι μέλος του Κογκρέσσου στην πολιτεία της Τζόρτζιας, έχει επιλεγεί από τον Trump να εκπληρώσει το ρόλο του γραμματέα υγείας ως μέρος της νέας κυβέρνησης. Αυτό σημαίνει ότι το μέλλον των κανονισμών για το vaping είναι πλέον στα χέρια του.

Ο Price , ο οποίος εργαζόταν ως ορθοπεδικός χειρουργός για σχεδόν 20 χρόνια πριν από την ένταξή του στο Κογκρέσο, έχει εκπροσωπήσει τα βόρεια προάστια της Ατλάντα στη Βουλή των Αντιπροσώπων από το 2005. Είναι γνωστός για τη συντηρητική του στάση, αλλά είναι αναμφισβήτητα υπέρ του κλάδου μας και το έδειξε έμπρακτα στο παρελθόν με τις κινήσεις του.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος διαφωνεί με το δικαίωμα στην έκτρωση και ψήφισε εναντίον της νομοθεσίας με στόχο την απαγόρευση των διακρίσεων εργασίας με βάση τον γενετήσιο προσανατολισμό, καθώς επίσης και για μια συνταγματική τροποποίηση για τον ορισμό του γάμου μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

Τι μπορούν να περιμένουν οι vapers;

Ο προαναφερόμενος έγινε περιβόητος όταν καταψήφισε το νομοσχέδιο Waxman-Platts , το οποίο σήμερα είναι κοινώς γνωστό ως η οικογενειακή πρόληψη του καπνίσματος και η πράξη ελέγχου του καπνού, επιτρέποντας τώρα στον FDA να ρυθμίσει τα είδη καπνιστού ως φάρμακο, ίσως να σας ακούγεται λιγάκι περίεργο, αλλά αν αναλογιστούμε πως πλέον είναι πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ τότε ίσως να αναθεωρήσουμε τα όσα ξέραμε μέχρι τώρα.

Ο Tom Price είναι πασίγνωστο πως έχει ευθυγραμμιστεί με τις θέσεις του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και λίγο πολύ οι περισσότεροι ξέρουν ότι έχει ταυτιστεί με τούτες τις ιδέες σε όλη την διάρκεια της καριέρας του. Ωστόσο, μπορεί να αναμένεται ότι θα αντιταχθεί σε οποιοδήποτε σκληρό κανονισμό σε σχέση με τον καπνό που προβάλλει ο FDA. Καθώς το μέλος του υπουργικού συμβουλίου για την εποπτεία του οργανισμού, θα έχει πλέον το δικαίωμα να εκφράσει τη δική του γνώμη και να ασκήσει την επιρροή του, για όποιο θέμα κρίνει αυτός απαραίτητο, διαφωνώντας ανοιχτά και κατ’ επέκταση καθορίζοντας το μέλλον του.

Όλα είναι πιθανά.

Είναι προφανές πως αυτήν τη στιγμή επικρατεί ένταση στους κόλπους της πολιτικής σκηνής των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ο έλεγχος πλέον έχει ξεφύγει από τα όρια της λογικής και οδεύει προς μία κατεύθυνση η οποία είναι άγνωστη για τα δεδομένα που ίσχυαν έως σήμερα. Φημολογείται ο ανερχόμενος πρόεδρος ότι θα κάνει ριζικές αλλαγές, δίχως να φοβάται το οποιοδήποτε πολιτικό κόστος, έχοντας την πρόθεση να φτάσει το μαχαίρι ως το κόκκαλο, πιστεύετε ότι δεν είναι ικανός να πράξει κάτι τέτοιο;

Προσωπικά έχω την πεποίθηση πώς η συμπεριφορά του θα έχει άμεσο αντίκτυπο στα δρώμενα της παγκόσμιας ειρήνης, δεν υπονοώ ότι θα προκληθεί παγκόσμιος πόλεμος, σίγουρα όμως με τέτοιο ασταθή χαρακτήρα κανείς δεν είναι βέβαιος για το τι μπορεί να ξημερώσει την επόμενη μέρα. Ευελπιστούμε πως όλα θα κυλήσουν ομαλά τουλάχιστον για την Ελλάδα, ωστόσο δεν ευχόμαστε σε καμία περίπτωση το κακό σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Με προβληματίζει το γεγονός πως ο Donald Trump περιστοιχίζεται από μία ομάδα με σκληροπυρηνικές ιδέες και κάποιοι τον παρομοιάζουν με τον αυταρχικό ηγέτη της Βόρειας Κορέας και οι καταστάσεις φαίνεται να μυρίζουν μπαρούτι.