Η χθεσινή αήθεις ενέργεια καταδικάστηκε από το πολυπληθής

Η χθεσινή αήθεις ενέργεια καταδικάστηκε από το πολυπληθής vaper κοινό, ο γενικός χειρουργός των ΗΠΑ μετά την προκλητική έκθεση που εξέδωσε πριν 24 ώρες, έλαβε δριμεία κριτική από το μαινόμενο ατμιστικό πλήθος που τον κατηγορεί ανοιχτά πως μεροληπτεί και οι προθέσεις του δεν μπορούν να χαρακτηριστούν σε καμία περίπτωση αγνές.

Οι Αμερικανοί vapers τρομοκρατήθηκαν χθες από την νέα έκθεση που εκδόθηκε από το Surgeon General, η οποία αν είναι δυνατόν, τήρησε πιο εχθρική στάση ακόμη και από των πιο σκληροπυρηνικών επικριτών του ατμίσματος, σίγουρα ορισμένοι θα σπεύσετε να πείτε πως η συμπεριφορά του είναι παρόμοια με αυτήν που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε από την Ουάσιγκτον. Όμως εδώ δεν γίνεται συναγωνισμός για να διαπιστώσουμε ποιος είναι ο πιο ακραίος και ποιος εν τέλει θα καταφέρει να επιτύχει τον σκοπό του.

Ασύμμετρη έκθεση.

Με μία κίνηση ρουά ματ, σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά από τα γεγονότα της Πέμπτης, ο επικεφαλής των γενικών χειρουργών στις Ηνωμένες Πολιτείες ξαναχτύπησε πάλι με την τελευταία του ολοκληρωμένη νέα έκθεση σχετικά με τους εικαζόμενους κινδύνους στη δημόσια υγεία από το electronic cigarette. Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, μας εξηγεί ότι η είναι η πρώτη και η πιο εμπεριστατωμένη αναθεώρηση που δημιουργήθηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχετικά με το θέμα και για να επιτευχθεί χρειάστηκαν δύο χρόνια σκληρής δουλειάς.

Δυστυχώς απ’ ότι φαίνεται τα δύο έτη εργασίας δεν επικεντρώθηκαν πλήρως σε μεγάλο βαθμό στους διογκωμένους κινδύνους για τα παιδιά και τους εφήβους, ενώ η πραγματική απόδειξη δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των vapers στην ΗΠΑ είναι ενήλικες και σχεδόν όλοι είναι νυν ή πρώην καπνιστές. Η έκθεση επιμένει ότι πρέπει να ενταχθεί το ecigarette ως ένα προϊόν καπνού «όσοι ασχολούνται με το θέμα γνωρίζουν πως τούτο είναι μια τακτική που χρησιμοποιείται αποκλειστικά από εχθρικούς γραφειοκράτες». Συνεχίζει λέγοντας το vaping επιβαρύνει τη νεολαία και δημιουργεί αυτόματα ένα σημαντικό πρόβλημα για την δημόσια υγεία, «όμως και πάλι τεχνηέντως αποφεύγει να τοποθετηθεί για τα οφέλη και τα άλματα προόδου που έγιναν στον τομέα της τεχνολογίας σε αυτό τον κλάδο».

Παραπλανητική διάθεση.

Είναι λυπηρό πως ετούτη η Αμερικανική έρευνα θεωρείται από την κυβέρνηση ως μία επίσημη και εμπεριστατωμένη μελέτη, η έκθεση περιλαμβάνει, επίσης, πολλές παραπλανητικές φράσεις που φαίνεται να είναι σκόπιμες. Ισχυρίζεται ότι τα υγρά αναπλήρωσης που περιέχουν νικοτίνη, περιέχουν πρόσθετες κρυμμένες ύλες που ορισμένες φορές δεν μπορεί να το καταλάβει και ένας ειδικός. Κατά την προσωπική μου γνώμη αυτό το επιχείρημα καταρρίπτεται άμεσα επειδή δεν υπάρχει κάποιο ενδεικτικό στοιχείο ή κάποια απόδειξη που να αποδεικνύει έμπρακτα το γεγονός.

Ο Murthy συνιστά επίσης μια σειρά από πολιτικές, οι οποίες δένουν απόλυτα όπως ήταν αναμενόμενο σε στενή συνεργασία με τους πρόσφατους ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς αντί-ατμιστικούς νόμους. Μεταξύ αυτών είναι η προσθήκη των προϊόντων ατμού σε νόμους απαγόρευσης του καπνίσματος, που περιορίζουν τη διαφήμιση και στην προώθηση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι αμφιλεγόμενοι κανονισμοί βασικά είναι δημιούργημα του FDA.Το μεγάλο αγκάθι της υπόθεσης είναι πως η ΗΠΑ στηρίζεται πάνω σε αυτά τα ευρήματα και πιθανότατα να κρίνει το μέλλον του vaping βάσει αυτού, εν τούτοις η έκθεση πιθανολογείται ότι θα προκαλέσει τεράστια ζημιά στη δημόσια υγεία και κατά συνέπεια στην ατμιστική βιομηχανία.