Η γήρανση του πηνίου ενισχύει τις τοξικές ουσίες

Η γήρανση του πηνίου ενισχύει τις τοξικές ουσίες και κατά συνέπεια αυξάνουμε τον κίνδυνο να έχουμε ένα εξάρτημα το οποίο θα μας δημιουργήσει μελλοντικά πρόβλημα στην υγεία μας.

Σαφώς, τα διαθέσιμα δεδομένα για τη γήρανση του πηνίου δεν επαρκούν για να συναχθεί ένα επαρκές συμπέρασμα, απαιτείται περισσότερη έρευνα σε αυτό το πεδίο για να δούμε πώς η η παλαιότητα μιας αντίστασης επηρεάζει τις εκπομπές ανεπιθύμητων ουσιών.

Σε ένα ξεχωριστό πείραμα, χρησιμοποιήθηκε ατμοποιητής με single-coil επανειλημμένα σε 4,8 V συνοδευόμενο από διαδοχικούς κύκλους ρουφηξιών. Και πάλι, η κατάσταση αυτή δεν αποτελεί μια πραγματικότητα, αλλά χρησιμοποιείται για την προσομοίωση της γήρανσης της συσκευής χωρίς καθαρισμό του πηνίου.

Τα αποτελέσματα δείχνουν περίπου 60% αυξημένη παραγωγή αλδεϋδών με μεγαλύτερη συνεισφορά σε φορμαλδεΰδη, ακεταλδεΰδη και ακρολεϊνη σε απουσία του καθαρισμού, πιθανόν να οφείλεται στη συσσώρευση των παραπροϊόντων πολυμερισμού που αποικοδομούνται κατά την θέρμανση.

Ο υποκείμενος μηχανισμός που προτείνεται από τους συγγραφείς είναι η συσσώρευση των υπολειμμάτων πάνω ή κοντά στο πηνίο, όταν θερμαίνεται, αποτελεί δευτερεύουσα πηγή πτητικών οργανικών ενώσεων (αλδεϋδών και πιθανώς τα φουράνια, ακόμη και αν δεν εντοπιστεί από τους ερευνητές).

Οι ερευνητές υποπτεύονται ότι οποιοσδήποτε τύπος υγρού αναπλήρωσης που περιέχει PG ή / και VG εκπέμπει ενδεχομένως αλδεΰδες: επειδή οι εκπομπές προέρχονται από την αντίδραση κοινών συστατικών (διαλυτών) στα e-liquids. Oι επιβλαβείς εκπομπές αναμένεται να είναι πανταχού παρούσα, όταν ο ατμός του e-cigarette είναι παρόν.

Ο χρόνος παίζει καθοριστικό ρόλο.

Οι ειδικοί που συνέταξαν την μελέτη επισημαίνουν πως ο χρόνος παίζει σημαντικό ρόλο και πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη μας, δηλαδή, αν έχουμε μία αντίσταση την οποία την δουλέψουμε για μία ημέρα και έπειτα την αφήσουμε να σταθεί χωρίς να μπει σε λειτουργία για πολύ καιρό, πάλι η συμπεριφορά του θα είναι προβληματική και θα παράγει τις προαναφερόμενες επικίνδυνες χημικές ουσίες. Οπότε μετέπειτα από μία παύση είναι εσφαλμένη συμπεριφορά να την ξαναβάζουμε σε λειτουργία, η μόνη ορθή διέξοδος σε αυτήν την κατάσταση είναι να την αφαιρέσουμε και να την πετάξουμε στα σκουπίδια και να αντικατασταθεί άμεσα με μία καινούργια.

Βαριά χρήση.

Αν για παράδειγμα βάλουμε σε λειτουργία ένα πηνίο δουλεύοντας το στα 80 watt σε κανονική χρήση, με φυσιολογικό ρυθμό εισπνοών που θα έκανε ο κάθε άτμιστης σε ένα τρίωρο, τα αποτελέσματα μας οδηγούν ξανά στο ίδιο συμπέρασμα, η συγκεκριμένη αντίσταση επιβάλλεται να αλλαχθεί την ίδια ημέρα διότι η υψηλή θερμοκρασία και η μεγάλη τάση ισχύος καταστρέφει την ποιότητα του σύρματος, η χειρότερη περίσταση έγκειται στο ζήτημα αν το wire είναι κατώτερης ποιότητας σε συνάρτηση με υποβαθμισμένες τις πρώτες ύλες κατασκευής του, κάνουν την κατάσταση αφόρητη.

Ο σωστός τρόπος λειτουργίας.

Εμείς θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο της ορθότητας, για να επέλθει η σωστή χρήση απαιτείται να έχουμε άριστα εξαρτήματα για να κατασκευάσουμε την αντίσταση, δηλαδή η μάρκα του σύρματος που θα προμηθευτούμε θα φροντίσουμε να είναι από ένα έγκυρο brand name που έχει ιδιαίτερες συστάσεις από όλη την ατμιστική κοινότητα. Σε περίπτωση που ατμοποιητής μας παίρνει μόνο κεφάλι ακολουθούμε την ίδια τακτική με τα στοιχεία που προανέφερα παραπάνω.

Το πηνίο οφείλουμε να το αντικαθιστούμε ανά 2-3 ημέρες, εξαρτάται τι κατάχρηση έχει γίνει και τι ποιότητα υγρού αναπλήρωσης βάζουμε στη δεξαμενή. Αποφεύγουμε κατηγορηματικά να βάζουμε σε λειτουργία τη συσκευή μας άνω των 17 βατ και μάλιστα συνεχόμενα για ολόκληρη την ημέρα, τα εξωπραγματικά νούμερα που προσφέρουν τα mods της τάξεως των 100 – 150 βατ προορίζονται για ασυνείδητους ανθρώπους που δεν υπολογίζουν σοβαρές παραμέτρους, όλη τούτηη η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως ανεύθυνη.

Βέβαια, αρκετοί θα σπεύσετε να πείτε πως εδώ συγκαταλέγεται και ο οικονομικός τομέας και αν συνυπολογίσουμε τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, τότε θα είναι αδύνατον να ανταπεξέλθουμε στις δυνατότητες αυτές. Αγαπητοί μου φίλοι, αν στη ζωή όλα τα μετράμε βάσει χρήματος ίσως πιθανότατα να είμαστε κοντόφθαλμοι, στην υγεία δεν γίνονται εκπτώσεις και πόσο μάλλον όταν ετούτο συμβαίνει από το ξερό μας το κεφάλι.