Ηλεκτρονικό τσιγάρο παρενέργειες, μία καλοστημένη πλάνη

Ηλεκτρονικό τσιγάρο παρενέργειες, μία καλοστημένη πλάνη. Παρατήρησα το τελευταίο διάστημα πώς ορισμένοι δημοσιογραφίσκοι έχουν κάνει καριέρα επάνω στο θέμα και επιτηδευμένα μεγαλοποιούν τα πράγματα για να τραβήξουν τα βλέμματα της δημοσιότητας, αν είναι αυτός ο αυτοσκοπός τους, μάλλον έχουν κάνει υπέροχη δουλειά και κατάφεραν να τρομάξουν τον κόσμο.

Οφείλω με τη σειρά μου να κάνω μερικές επισημάνσεις γιατί πλέον τα αυτονόητα δεν τα θεωρούμε δεδομένα, αρχικά πρέπει να τονίσω πως το άτμισμα σε καμία περίπτωση δεν είναι υγιεινή συνήθεια και απευθύνεται αποκλειστικά στους καπνιστές ή τους vapers, παρακαλώ οι υπόλοιποι μην μπαίνετε καν στη διαδικασία να το δοκιμάσετε, επειδή το υγρό αναπλήρωσης περιέχει νικοτίνη και είναι εξαιρετικά εθιστική, συν η ότι nicotine προκαλεί πρόβλημα στην υγεία.

Η αοριστολογία δουλεύει άψογα.

Όταν εννοούμε αγαπητοί μου φίλοι ότι κάποιο είδος βλάπτει, χρειάζεται να υπάρχει μία συνακολουθία στοιχείων ούτως ώστε να τεκμηριώσουμε σε ποιο σημείο αυτό επιβαρύνει την υγεία και τι ακριβώς κάνει, εάν δεν υφίστανται τούτα τα δύο γεγονότα μπορούμε κάλλιστα να αμφισβητήσουμε τις προθέσεις και να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι το άτομο που απλά μίλησε γενικά και αόριστα έχει μαύρα μεσάνυχτα ή πιθανόν να κρύβονται κάποιες σκοπιμότητες που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και αυτοί που έχουν έννομο συμφέρον είναι οι εταιρίες τσιγάρων.

Θα σας παραθέσω μερικά παραδείγματα για να καταλάβετε πώς η αλήθεια καλό είναι να κρύβεται όταν εξυπηρετεί τα πορτοφόλια και τις τσέπες των κολοσσιαίων εταιρειών που ηγούνται στην παγκόσμια οικονομία και όχι απλά μόνο στον τομέα τους. Το πιο διάσημο ανθρακούχο αναψυκτικό στον πλανήτη μας αυτή τη στιγμή είναι η κόκα κόλα, αν ένα άτομο πίνει ημερησίως και καθημερινά πέντε κουτιά των 330 ml, η ποσότητα καθαυτή θα ξεπεράσει 1.5 λίτρο, αναμφισβήτητα μπαίνει κατευθείαν οργανισμός του σε μεγάλο κίνδυνο, νομίζω δεν χωράει καμία αμφιβολία περί αυτού, αλλά γιατί κανείς δεν ζήτησε να αποσυρθεί από την αγορά το συγκεκριμένο προϊόν; ή γιατί τα υπουργεία υγείας όλων των κρατών με μία συντονισμένη προσπάθεια δεν βάζουν απαγόρευση κυκλοφορίας τους στο εμπόριο;

Στην ελλάδα μπορεί ένα μικρό παιδί να πάει σε ένα σούπερ μάρκετ να αγοράσει μπύρες και έπειτα να τις καταναλώσει; θεωρώ πως δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι μπορεί να γίνει πανεύκολα; ένας έφηβος 15 χρονών μπορεί να πάει να αγοράσει από το περίπτερο τσιγάρα και να πει πως είναι για τον πατέρα του; μία από τα ίδια όπως προηγουμένως. Επειδή όμως δεν θέλω να είμαι προκατειλημμένος και να κάνω τα στραβά μάτια, κάτι παρόμοιο ισχύει και με τον τομέα μας.

Οφείλουμε να ξέρουμε γιατί το χρησιμοποιούμε.

Όταν γίνεται σωστή χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, μειώνουμε τις πιθανότητες βλαπτικότητας στην υγεία και αυξάνουμε ταυτόχρονα την αποδοτικότητα που θα μας βοηθήσει κατά συνέπεια να απομακρυνθούμε από το κάπνισμα. Βέβαια συνετό είναι κάποια στιγμή να ελαττώσουμε παντελώς την νικοτίνη στα υγρά αναπλήρωσης, με την προοπτική να φτάσουμε την nicotine στα 0mg/ml, αν επιτευχθεί και διατηρηθεί ο στόχος μας, αυτόματα θα σημάνει και την απεξάρτηση μας.

Από το 2009 ατμίζω ασύστολα, εδώ και αρκετά χρόνια κατασκευάζω τα δικά μου eliquids και συνήθως η δύναμη της νικοτίνης βρίσκεται στο 1mg/ml, αλλά ποτέ δεν έκρυψα ότι ενδιαφέρομαι να διακόψω το vaping, είναι καθαρά μία προσωπική επιλογή και προς θεού δεν προτρέπω κανέναν να μιμηθεί τις πράξεις μου, η καλύτερη επιλογή είναι να το σταματήσετε τελείως.

Λένε τη μισή αλήθεια.

Ερωτώ τους κακεντρεχείς, πείτε μου σας παρακαλώ ποια μέθοδος έχει μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας σαν εργαλείο διακοπής του καπνίσματος από το ηλεκτρονικό τσιγάρο με τις ίδιες ή έστω τις λιγότερες εφικτές παρενέργειες; νομίζω προς το παρόν κανένα, αλλά μελλοντικά επιφυλάσσομαι και να βρεθεί επιτέλους αυτή η πολύτιμη λύση. Μέσα από αυτόν τον ιστότοπο έχω δημοσιεύσει άπειρες επιστημονικές μελέτες που έχουν διεξαχθεί από τα μεγαλύτερα επιστημονικά ιδρύματα στον κόσμο, όλα συνηγορούν ότι ο συγκεκριμένος τομέας πρέπει να χρησιμοποιηθεί από την ιατρική κοινότητα και οι ιατροί να συνταγογραφούν στους ασθενείς που επιθυμούν να σταματήσουν το κάπνισμα την κατάλληλη θεραπεία μέσω του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Αφού όμως επιμένουν να λοιδορούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο, ας μας πουν επιτέλους μία διαφορετική εναλλακτική μέθοδο με επιχειρήματα και όχι με αρλούμπες, ας μας υποδείξουν τις αληθινές παρενέργειες και να μην κρύβονται πίσω από το μικρό του δαχτυλάκι, λέγοντας ασυναρτησίες, οι επιτήδειοι κόπτονται να βοηθήσουν τον λαό; ας μας δώσουν λοιπόν τα φώτα τους για να μάθουμε και εμείς ποια είναι αυτά.

Βέβαια θα αναφέρω και τις επιστημονικές έρευνες που χρηματοδοτούνται υπογείως από τα κέντρα αποφάσεων που νοσταλγούν τη στιγμή της επανόδου τους, εννοώ τις καπνοβιομηχανίες, η κορυφαία εταιρεία που εμπορεύεται από τα μεγαλύτερα brand names στα τσιγάρα έχει ετήσιο τζίρο εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια, πιστεύετε ότι αυτή η οικονομική κυριαρχία που διαθέτουν, είναι ικανή να να σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της; σας μιλάω με το χέρι στην καρδιά πώς αυτοί που κυβερνούν στον πλανήτη Γη στο μόνο θεό που πιστεύουν είναι το χρήμα.