Ευτυχώς υπάρχουν φωνές της λογικής

Ευτυχώς υπάρχουν φωνές της λογικής και κατ’ αυτό τον τρόπο μπορούν να αντικρούονται ανυπόστατα επιχειρήματα, ο Δρ Κωνσταντίνος Φαρσαλινός έδωσε πρόσφατα μία συνέντευξη σε ένα συμπόσιο που αφορούσε το e-cig στο La Rochelle της Γαλλίας.

Τα μέγιστα επίπεδα έκθεσης στον ατμό, ακόμα δεν έχει επιλυθεί.

O προαναφερθέν επιστήμονας, ο οποίος είναι ειδικός σε θέματα e-cigarette μας αναλύει την πολυπλοκότητα της δημιουργίας κανόνων σχετικά με τα επίπεδα έκθεσης, επειδή όλη η δουλειά που έχει γίνει μέχρι σήμερα αφορά σχετικά με την ασφάλεια στους χώρους εργασίας όπου ο χρήστης είναι εκτεθειμένος 100% για 8 ώρες την ημέρα στην καπνίλα. Σε αντίθεση, με την έκθεση στον ατμό η οποία είναι διαλείπουσα και ουσιαστικά είναι ανάλογη με την ποσότητα του υγρού αναπλήρωσης που καταναλώνεται από τον χρήστη. Μια τιμή που μπορεί να διαφέρει σημαντικά από τον ένα χρήστη στον άλλο ή ακόμη και για το ίδιο πρόσωπο, από τη μια μέρα στην άλλη και απέχει πολύ από τα πρότυπα επαγγελματικής υγείας.

Ο κύριος Φαρσαλινό και οι συνεργάτες του, έχουν υποδείξει πως τα περισσότερα από τα προβλήματα οφείλονται στη μείωση επαγγελματικών προτύπων σε καθημερινή βάση στα μέρη που εργάζονται, αλλά παραμένουν ορισμένα ζητήματα που σχετίζονται με την αυξομείωση της κατανάλωσης, τα οποία μπορούν να λυθούν μόνο αν οι vapers αντιληφθούν τις επικίνδυνες εκτροπές στην χρήση του eCig. Αλλά όλοι οι επιστήμονες δεν μοιράζονται το ίδιο επαγγελματισμό, όπως αποδεικνύεται από την ανησυχητικό (πάλι) τίτλο της Mirror ότι τα επαγγελματικά επίπεδα ασφαλείας δεν είναι προσαρμοσμένα στο vaping.

Τα ευρήματα των ερευνητών στις ΗΠΑ στην αρχή του άρθρου στην Mirror, εν ολίγοις διαφημίζονται μέσω ενός δελτίου τύπου για την έρευνα που διεξήγαγαν στο ινστιτούτο Reno (NV). Για άλλη μία φορά εκφράζουμε τη λύπη μας αποδοκιμάζοντας αυτή την κίνηση, διότι δεν γίνεται σύγκριση των ίδιων προϊόντων που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο καπνός και ο ατμός, απλά για να προκαλέσουν εντυπώσεις αναφέρουν ότι είναι “250 φορές πιο τοξικό”, οι συγγραφείς αναφέρονται στην Αμερικανική διάσκεψη των κυβερνητικών βιομηχανικών υγιεινολόγων που δίνονται σε σχέση με την επαγγελματική και περιβαλλοντική υγεία και τυπικά είναι τελείως αόριστο το παράδειγμα που δίνουν.

Εκπαιδεύοντας τον ατμιστή να αναζητά την ποιότητα.

Ο ερευνητής μας είπε, ότι η γεύση βουτύρου στα eliquids που περιέχει διακετύλιο έκανε το γύρο του διαδικτύου και ότι η παρουσία του ήταν διαθέσιμη στο υγρά, επειδή το μόριο υποκατάστασης έχει λιγότερο επιβλαβείς προφίλ Ως εκ τούτου, είχε συστήσει «μηδενική ανοχή» στη συγκεκριμένη ένωση.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη δράση που πρέπει να ληφθεί σε σχέση με το διακετύλιο , ο κύριος Φαρσαλινός τονίζει ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία κανόνων, με μία περιεκτική συμπερίληψη στο κουτί ή την ετικέτα του υγρού αναπλήρωσης που θα εξηγεί τις οπτικές προειδοποιήσεις με λίγα λόγια, δίνοντας λεπτομέρειες σχετικά με η ποιότητα της διαδικασίας κατασκευής που θα χρησιμεύσει ως εκπαιδευτικό εργαλείο για τον καταναλωτή. Ο μορφωμένος καταναλωτής θα αναζητήσει την παρουσία αυτής της ένδειξης επάνω στις συσκευασίες όταν αγοράζει το συγκεκριμένο προϊόν, κυρίως όταν πρόκειται για διαφορετική μάρκα που δεν έχει δοκιμάσει ποτέ.

Σύμφωνα με τον ερευνητή, δυστυχώς το μοναδικό κριτήριο το καταναλωτών κατά την αγορά είναι λανθασμένο πέρα ως πέρα και επικεντρώνονται τις περισσότερες φορές στην « τιμή και τη γεύση» , τούτο αντανακλά τις πραγματικές έρευνες αγοράς, ενώ το κύριο χαρακτηριστικό που πρέπει να ακολουθεί ο εκάστοτε αγοραστής είναι να έχει πιο υπεύθυνη συμπεριφορά η οποία θα στρέφεται προς την ποιότητα και την ασφάλεια.