Είμαστε αποδιοργανωμένοι, συμφωνείτε ή διαφωνείτε;

Είμαστε αποδιοργανωμένοι, συμφωνείτε ή διαφωνείτε; δεν ξέρω από ποιες πεποιθήσεις διακατέχεστε, αλλά πιθανόν θα παρατηρήσατε πως η Eλληνική ατμιστική κοινότητα είναι ανύπαρκτη και κατά την προσωπική μου άποψη θεωρώ πως είμαστε σκορποχώρι.

Μπορεί βέβαια να αναρωτηθείτε για ποιο λόγο να υπάρξει μία οργανωμένη ένωση ή ομάδα ή όπως θέλετε να την ονομάσετε εσείς, ποιον σκοπό θα υπηρετήσει και τι μπορεί να προσφέρει στο παρόν, είτε μελλοντικά στα εκάστοτε συμφέροντα των Ελλήνων vapers, επειδή δεν έχω μάθει να μασάω τα λόγια μου και να κρύβομαι πίσω από το μικρό μου δαχτυλάκι, θα σας μιλήσω ωμά γιατί άλλωστε αυτή είναι η πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης.

Σε ενδεχόμενη επίθεση κατά των ατμιστών στη χώρα μας, δεν υπάρχει κάποιο επίσημο όργανο ούτως ώστε να αντιπαρατεθεί και να υπερασπιστεί τα δέοντα, εκτός κι αν είμαστε τόσο ονειροπόλοι και πιστεύουμε ότι δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα σε μας, παρά μόνο στον υπόλοιπο κόσμο. Το γεγονός πως λειτουργεί ο καθένας ατομικά υποδηλώνει ότι ο καθένας εκφράζει την προσωπική του γνώμη και η εικόνα αυτή παραπέμπει σε ένα ευάλωτο κοινωνικά πληθυσμό ή κοινωνική ομάδα που επικρατεί το χάος, όχι γιατί είμαστε ανεγκέφαλοι, απλά με λίγα λόγια λείπει η οργάνωση που θα μας επιτρέψει να συντονιστούμε σε οποιαδήποτε ανέντιμη προσπάθεια που θα στοχεύει να εξαφανίσει το vaping.

Μέσα από την εργασία μου ως αρθρογράφος στο ηλεκτρονικό τσιγάρο διαπιστώνω καθημερινά πως οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες έχουν δεχθεί καίρια πλήγματα που τις περισσότερες φορές είναι μη αναστρέψιμα, σας διαβεβαιώνω εκ πείρας ότι οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν αστειεύονται, όταν διαμορφώνουν έναν νόμο, φτιάχνεται επί της ουσίας για να παραμείνει, ετούτο σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να δεχθεί μία μικρή τροποποίηση χωρίς όμως να αλλοιώνει την αρχική του μορφή.

Δηλαδή εάν σήμερα αποφασίσουν αυτοί οι αξιότιμοι κύριοι ότι πρέπει να απαγορευτεί ένα είδος, εννοούν ότι έχει τελειώσει και όχι ότι μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε άλλο. Βάσει αυτών των δεδομένων, αν αύριο ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας απευθυνθεί στην European Union θέλοντας να επιπλήξει το ecigarette, θα συμβολίζει αυτόματα το κύκνειο άσμα του τομέα μας. Νομίζετε ότι τα κράτη μέλη που απαρτίζουν το συμβούλιο θα αντισταθούν ή θα φέρουν έστω κάποια αμυδρή αντίσταση; σας απαντώ καταφατικά όχι.

Θρέφουμε φρούδες ελπίδες.

Κανείς δεν αγαπάει τον εαυτό μας περισσότερο από εμάς τους ίδιους, κάτι παρόμοιο ισχύει και με τα ενδιαφέροντα που ασχολείται ο καθένας, γιατί όμως το vape να ενοχλεί τόσο πολύ κόσμο και να κόπτονται όλοι να προστατέψουν τον δήθεν ανυπεράσπιστο λαό από αυτή τη μάστιγα; θα σας παραθέσω μερικά παραδείγματα για να καταλάβετε πόσο υποκρισία υπάρχει σε τούτο τον μάταιο πλανήτη.

Λοιπόν, αφού τόσο αγαπάνε τον απλό πολίτη, σας ερωτώ γιατί να επιτρέπουν να κυκλοφορεί ελεύθερο στην αγορά το αλκοόλ; οπωσδήποτε αρκετοί θα σκαρφιστείτε την ιδέα ότι θα επιφέρει αρκετά χρήματα στον κρατικό κορβανά, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας, όμως και πάλι σας ερωτώ τα λεφτά μπορούν να μπουν πάνω από μία ανθρώπινη ζωή; μην απαντάτε, απλά κρατήστε την τροφή για σκέψη.
Όμως οφείλω να επισημάνω το γεγονός, αν ένα άτομο ξεκινήσει να πίνει αλκοολούχα ποτά καθημερινά καταναλώνοντας συνεχόμενα μεγάλες ποσότητες για δύο χρόνια τα σωθικά του θα καταστραφούν και πιθανόν να εξοντώσει το ήπαρ του, εάν δεν πεθάνει ή δεν πάθει καρκίνο, θα παραμείνει σαν ζωντανός νεκρός, οπότε αφού μας αγαπάει τόσο πολύ η Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί να κάνει τα στραβά μάτια μπροστά σε αυτό το πασιφανές στοιχείο; θα έλεγαν μερικοί, άγνωσται αι βουλαί του κυρίου, δεν είναι έτσι, γιατί τη δόξα πολλοί εμίσησαν το χρήμα ουδείς.