Δυσάρεστο περιστατικό στο Grand Central Station

Ένα δυσάρεστο περιστατικό συνέβη στο Grand Central Station της Νέας Υόρκης, έγινε έκρηξη συσκευής mod στην τσέπη ενός εργαζόμενου υπαλλήλου. Την περασμένη Πέμπτη, ένας νεαρός ενώ συνομιλούσε με τους συναδέλφους του σε ένα κατάστημα κρασιού στον σιδηροδρομικό σταθμό, όλα πήγαν στραβά για Otis Gooding, ο άντρας ηλικίας 31 ετών δούλευε ταμίας στο μαγαζί και εκεί που καθόταν ξαφνικά άρχισε να βγάζει σπίθες μέσα από την τσέπη του, δείτε ολόκληρη τη σκηνή στο βίντεο, έτσι όπως την κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα του καταστήματος.

Στάθηκα αρκετά τυχερός.

Ήταν το πιο τρομακτικό πράγμα που συνέβη ποτέ στη ζωή μου, σχολίασε ο Gooding, ενώ τώρα βρίσκεται στο κρεβάτι του νοσοκομείου, «Είμαι ευτυχής που είμαι ζωντανός. Όταν είδα τις σπίθες να βγαίνουν από την τσέπη μου τρομοκρατήθηκα και προσπάθησα να απομακρύνω τη συσκευή, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε και άρχισαν να γίνονται οι εκρήξεις»

Ο ατμιστής νοσηλεύεται πλέον ελαφρά σε μια μονάδα εγκαυμάτων, στο New York Presbyterian Weill Cornell Medical Center, όπου πέρασε τρεις ώρες στο χειρουργείο, κάνοντας χειρουργική επέμβαση για αποκατάσταση της βλάβης στο δέρμα, λίγο κάτω από το ισχίο.

Ο Sanford Rubenstein, δικηγόρος του Gooding , μίλησε στον παρουσιαστή ειδήσεων Al Jones του CBS λέγοντας: «Υπάρχει ο κίνδυνος ο FDA να εξετάσει σοβαρά την απαγόρευση της πώλησης των εν λόγω e-cigarette, έως ότου οι κατασκευαστές καθορίσουν τι προκαλεί αυτές τις εκρήξεις». Ο Rubenstein επισήμανε το γεγονός πως υπάρχουν άλλες 92 καταγεγραμμένες περιπτώσεις με τεκμηριωμένα στοιχεία στον FDA από έκρηξη μπαταριών, εν τω μεταξύ το θύμα σκοπεύει να κάνει οικονομικό διακανονισμό με την εταιρεία για να μην προσφύγει στα δικαστήρια.

Ο Josh, ο αδελφός του, ανέφερε: «ο πόνος που πέρασε ο αδερφός μου ήταν τόσο μεγάλος που δεν έχει ξανασυναντήσει ποτέ κανένας άνθρωπος”. Ο πόνος προέκυψε από τις προσπάθειές των γιατρών να αφαιρέσουν το Wismec Reuleaux RX200 από την τσέπη του. Ο Gooding, δήλωσε: “Προσπαθούσα να βγάλω έξω τη συσκευή, αλλά ήταν πάρα πολύ καυτή, όποτε είδα πως δεν μπορούσα να χειριστώ την κατάσταση και αναπόφευκτα έπεσα στο έδαφος επειδή δεν ήξερα τι να κάνω. Κατάλαβα πως μου είχε συμβεί κάτι πολύ κακό, αλλά δεν ήξερα πόσο άσχημα, όταν έπιασα το σημείο με το χέρι μου διαπίστωσα πως υπήρχαν βαθιές ουλές τραύματος, ο πόνος ήταν αφόρητος.

Από τι μπορεί να προέκυψε.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν πρώτοι στο χώρο για να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στον Gooding έριξαν αμέσως κρύο νερό στις πληγείσες περιοχές. Η πυροσβεστική υπηρεσία εκτίμησε ότι το ατύχημα προκλήθηκε εξαιτίας δυσλειτουργίας των μπαταριών ιόντων λιθίου που πιθανόν να ήταν κακής ποιότητας ή εξαιτίας του mod από βραχυκύκλωμα.

Οι έμπειροι Vapers οι οποίοι είναι εξοικειωμένοι με τη συγκεκριμένη μάρκα θεωρούν την πιθανότητα να φταίει συσκευή εξαιρετικά σπάνια, χωρίς όμως να το επιβεβαιώνει κάποιος ειδικός. Αρκετοί υποπτεύονται πως ο Gooding μετέφερε εφεδρικές μπαταρίες απροστάτευτες στην τσέπη του και κατά συνέπεια καταστράφηκαν με τραγικό αποτέλεσμα να δημιουργηθεί όλος αυτός ο πανικός.

Τι πιστεύω.

Σύμφωνα με τις γνώσεις μου και την πολυετή εμπειρία στο άτμισμα, η πλειοψηφία τέτοιων περιστατικών συμβαίνει συνήθως από μπαταρίες οι οποίες έχουν πάθει ζημιά από κακομεταχείριση του χρήστη ή πιθανόν να έχουν αναγομωθεί και να είναι ακατάλληλες για χρήσεις, και άλλα πολλά σενάρια. Όταν λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και αγοράζουμε αξιόπιστες μάρκες μπαταριών, τότε ελαχιστοποιούμε τις πιθανότητες να βρεθούμε σε ένα παρόμοιο συμβάν.