Βρίσκεται στα σκαριά μία Καναδική μελέτη και ετοιμάζεται

Βρίσκεται στα σκαριά μία Καναδική μελέτη και ετοιμάζεται να ξεκινήσει οσονούπω, οι διοργανωτές αυτής της ιδέας κάνουν έκκληση στους καπνιστές που θέλουν να σταματήσουν τη συνήθεια, να συμμετάσχουν στην έρευνα με στόχο να δοκιμάσουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των ηλεκτρονικών τσιγάρων ως εργαλεία διακοπή του καπνίσματος.

Η μελέτη αυτή γίνεται με επικεφαλή τον Δρ Μαρκ Eisenberg , καρδιολόγος και επιδημιολόγος στο Ινστιτούτο Lady Davis στο Jewish General Hospital, (JGH).”Ο προαναφερθέν εμπειρογνώμονας είπε «η πιο αναστρέψιμη αιτία θνησιμότητας στον Καναδά είναι το κάπνισμα», προσθέτοντας, “Ο στόχος της μελέτης μας είναι να προσδιοριστεί εάν τα eCigs μπορουν να χρησιμοποιηθούν ως ένα μεταβατικό εργαλείο από το κάπνισμα προς το vape”.

Υπολογίζεται ότι το κάπνισμα συμβάλλει στο θάνατο περίπου 37.000 Καναδοί πολίτες ετησίως. Επιπλέον, μόνο το 10 με 20 τοις εκατό των καπνιστών καταφέρνουν να σταματήσουν το κάπνισμα με επιτυχία με τη βοήθεια του σήμερα αποδεκτή βοηθήματα διακοπής, όπως η νικοτίνη έμπλαστρα, των ούλων και την παροχή συμβουλών. Εξ ου και η ανάγκη για νέες και πιο αποτελεσματικά εργαλεία είναι το κίνητρο πίσω από αυτή την έρευνα.

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια.

Υπολογίζεται ότι το κάπνισμα συμβάλλει στο θάνατο περίπου 37.000 Καναδών πολιτών ετησίως. Επιπλέον, μόνο το 10 με 20 τοις εκατό των καπνιστών καταφέρνουν να σταματήσουν το κάπνισμα με επιτυχία με τη βοήθεια του ατμίσματος που αναμφισβήτητα σήμερα είναι ένα αποδεκτό βοήθημα διακοπής και είναι λάθος να το συγκρίνουμε με υποδεέστερα είδη όπως τα έμπλαστρα νικοτίνης , τις τσίχλες ή τις υπηρεσίες παροχής συμβουλών από ιατρικά κέντρα που είναι εξειδικευμένα σε τούτο τον τομέα. Εξ ου και η ανάγκη για νέα και πιο αποτελεσματικά εργαλεία και τυπικά θεωρούμε πως είναι το κίνητρο πίσω από αυτή την έρευνα.

Διάφορες μελέτες έχουν διαπιστώσει πως το vaping είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο για να αποφύγουν οι άνθρωποι τη θανατηφόρα συνήθεια μέχρι σήμερα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μιμούνται τη δράση του καπνίσματος, παρέχοντας μια πιο εύκολη μετάβαση για τους smokers που προσπαθούν να σταματήσουν το κάπνισμα. Επιπλέον, μια διάσημη έκθεση που δημοσιεύθηκε από την Δημόσια Υγεία της Αγγλίας, είναι γνωστό πώς βρήκε ότι το vaping να είναι τουλάχιστον 95% πιο ασφαλές από το κάπνισμα . Αυτό οδήγησε σε μία τελείως διαφορετική νοοτροπία εγκρίνοντας αυτά τα εργαλεία ως πολύτιμους βοηθούς επίτευξης του ανέφικτου.

Τα ερευνητικά στοιχεία.

Ο Dr. Eisenberg και η ομάδα του ψάχνει για σχεδόν 500 συμμετέχοντες, ηλικίας άνω των 18 ετών που καπνίζουν δέκα τσιγάρα ή περισσότερο ανά ημέρα για πάνω από ένα χρόνο. Η ομάδα στη συνέχεια θα χωριστεί τυχαία σε τρία σκέλη, ως εξής: η πρώτη κατηγορία θα χρησιμοποιεί ecigarette σε συνδυασμό με ατομική συμβουλευτική υποστήριξη, η δεύτερη πάλι με ecigarette όμως χωρίς νικοτίνη στα υγρά αναπλήρωσης, αλλα θα έχουν ατομική συμβουλευτική ομάδα να τους συμπαραστέκεται και η τρίτη κατηγορία θα λειτουργήσει μόνο με ψυχολογική υποστήριξη και τίποτε άλλο.

Η θεραπεία θα πραγματοποιηθεί σε χρονικό διάστημα δώδεκα εβδομάδων, με συχνή παρακολούθηση για ένα χρόνο ούτως ώστε να αξιολογηθεί κατά πόσο οι συμμετέχοντες διατηρήσουν την αποχή, ως εκ τούτου θα υπάρξει τεκμηρίωση κάθε συμπτώματος στέρησης και παρενεργειών. “Σε τελική ανάλυση, οι πολλαπλές δοκιμές σε πολλαπλούς πληθυσμούς θεωρείται αναγκαίο για να καθοριστεί η δραστικότητατου του eCig, κατέληξε ο Δρ Eisenberg, “ελπίζουμε και εμείς με τη σειρά μας να συνεισφέρουμε το μέγιστο δυνατό για να ξεκαθαρίσει επιτέλους το τοπίο.