Βασιλεύουν οι παρωχημένες αντιλήψεις

Βασιλεύουν οι παρωχημένες αντιλήψεις και το λέω με παράπονο, διότι έχει άμεσο αντίκτυπο προς το eCig και όπως είναι γνωστό δεν ζούμε σε ένα κόσμο αγγελικά πλασμένο που κυριαρχούν οι αγνές προθέσεις, τουναντίον, ο σώζων εαυτώ σωθήτω και όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε.

Δεν κρύβω ότι με ανησυχεί το γεγονός ότι περνάει στη συνείδηση του κόσμου πώς το άτμισμα θα φέρει τη συντέλεια του πλανήτη, αν προσθέσουμε τις υπερβολές που ειπώθηκαν από τον ελεύθερο τύπο που λατρεύει την κινδυνολογία, ίσως επειδή κατά βάθος να πιστεύουν σε τούτη την ιδεολογία και να μην είναι απλά η κακιά η στιγμή, όλα αυτά συντελούν στην περιθωριοποίηση του e-cigarette, προσβλέποντας οι επιτήδειοι να επιφέρουν την παρακμή στο αντικείμενο χωρίς κάποιο ουσιώδες κέρδος.

Θα μου πείτε πως θα γεμίσουν οι κίτρινες φυλλάδες, το υλικό που θα γραφτεί πρέπει να είναι σπαρταριστό, με νέα του ψαροντούφεκου από δήθεν έγκυρους δημοσιογράφους που αγαπούν την ακεραιότητα και την έντιμη συμπεριφορά που τονίζεται πολλές φορές για να υποδείξουν στον κοσμάκη πως είναι σημείο αναφοράς και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Τόση ηθικοπλασία δεν πρόσφερε ούτε ο ιούδας που απλά πούλησε τον εαυτό του για 30 αργύρια.

Υπάρχει φως στο τούνελ.

Μία ηλιαχτίδα φωτός υπάρχει για όλους μας αυτές τις άγιες μέρες που διανύουμε και ελπίζω οι κακοπροαίρετοι να διοχετευθούν λίγο παραπάνω από τους υπόλοιπους, επειδή με την τόση κακία και το δηλητήριο που έχουν μέσα τους κάποια στιγμή πιθανόν να δηλητηριαστούν οι ίδιοι από το απύθμενο μίσος που τους διακατέχει. Ας μην προσποιούμαστε πως όλα τριγύρω μας είναι όμορφα φτιαγμένα, άλλωστε αν επικρατήσει τούτη η πεποίθηση πιθανόν θα έχουμε συμβάλει και εμείς σε αυτό, επειδή δεν βλέπουμε την τύφλα μας.

Πρόσφατα μέσα από τα άρθρα μου είχα τονίσει πως ορισμένες δυτικές χώρες του λεγόμενου σύγχρονου πολιτισμού έχουν κακές προθέσεις προς το e-cigarette, διότι αυτές θεωρούνται κατά κόρον ότι πρεσβεύουν το μοντέρνο και ταυτόχρονα το σωστό, οπότε αν κηρύξουν ολική απαγόρευση προς το αντικείμενο, πιθανόν και οι άλλοι να ακολουθήσουν τα χνάρια αυτής της νοοτροπίας, όμως μου προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση πως στην Αγγλία ενώ συγκλίνουν σε μία ηπιότερη στάση και φαίνεται να εξελιχθούν ακόμη καλύτερα οι περιστάσεις στην χώρα τους, ο έτερος καππαδόκης που είναι η Αμερική δείχνει να μη συμμερίζεται την άποψη της και αντ’ αυτού κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να βρίσκεται συνεχώς στην απέραντη όχθη.

Βέβαια εδώ εμείς στην Ελλάδα που λατρεύουμε την ξενομανία και οτιδήποτε κάνουν οι άλλοι σπεύδουμε να το οικειοποιηθούμε λες και είμαστε άβουλα όντα, οπότε μη σας κάνει καθόλου εντύπωση αν κάποιο όμορφο πρωινό ακούσουμε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο επιτέλους θα μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και θα εξαφανιστεί από προσώπου γης, γιατί έτσι προστάζει το κατεστημένο.

Ο ήλιος λάμπει κι ας έχει σύννεφα.

Το σύνδρομο του στρουθοκαμηλισμού είναι προτέρημα εκείνων που αγαπούν να βρίσκονται εν υπνώσει και να βλέπουν πανέμορφα όνειρα, βλέπεις τα όνειρα είναι δωρεάν και μπορείς να τα κάνεις άφοβα, αρκεί να μην κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου, δεν είναι κατακριτέο να παραβλέπεις το λανθασμένο, όμως θα σε πειράξει όταν γίνεται εις βάρος σου, οπότε οφείλεις να μην επιτρέψεις να βασιλεύουν οι παρωχημένες αντιλήψεις