Αν θέλεις πολύ ατμό βράσε νερό στην κατσαρόλα

Αν θέλεις πολύ ατμό βράσε νερό στην κατσαρόλα, έπειτα βγάλε το καπάκι και βάλε το πρόσωπό σου από πάνω, ούτως ώστε να ρουφήξεις όλη την απαιτούμενη ποσότητα για να ικανοποιηθεί το ανεξήγητο πείσμα σου. Μεταξύ αστείου και σοβαρού, αρκετές φορές έχω υπογραμμίσει πώς το τρέχον ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και απαιτεί λεπτό χειρισμό, ο κύριος λόγος που στέκομαι σε αυτό το σημείο είναι να διαφυλάξουμε την ασφάλειά μας.

Θα το θεωρούσα λογικό αν κάποιος αρχάριος που δεν έχει τις απαιτούμενες γνώσεις να κατανοήσει το μέγεθος του ζητήματος, να προβαίνει σε τέτοιου είδους κινήσεις, όμως η συγκεκριμένη κατηγορία ατόμων για να προφυλαχθεί από ενδεχόμενες κακοτοπιές, οφείλει να ενημερωθεί σωστά και μάλιστα σύντομα. Τι εννοώ; ίσως να γίνομαι κουραστικός κάποιες φορές που επιμένω οι χρήστες του ατμίσματος να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, αλλά έτσι μόνο μπορεί να αποφευχθεί το κακό.

Οι έμπειροι.

Εδώ η κατάσταση είναι αμφιλεγόμενη, διότι όπως συνήθως ο κλασικός Ελληνάρας τα ξέρει όλα, ακόμη κι αν κάνει κάτι λάθος ασυνείδητα ή από απροσεξία και κάποιος φίλος του, του υποδείξει το σφάλμα, πιθανότατα να καταλήξουν σε μία ομορφότατη διένεξη από ασυμφωνία χαρακτήρων και κατ’ επέκταση λόγω εγωισμού. Βέβαια οφείλουμε να είμαστε ακριβοδίκαιοι και να σημειώσουμε πως ευτυχώς είναι η μειοψηφία και οπωσδήποτε η εξαίρεση, κι όχι ο κανόνας, για να λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη.

Αντικειμενικά, μπορώ να σας διαβεβαίωσω ό,τι η Ελληνική κοινότητα ατμίσματος έχει υψηλό δείκτη νοημοσύνης και θα την χαρακτήριζα αναμφισβήτητα πολύ μελετηρή, που σημαίνει ότι προσέχει και βοηθά τον συνάνθρωπό του που δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο μάθησης. Αντίθετα, στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας, πρόσφατα ένας φίλος μου ο Βέλγος μου είχε διηγηθεί μία ιστορία η οποία συνέβη στην περιοχή του.

Ένας κύριος περίπου 40 χρόνων με πολυετή εμπειρία στο χώρο ήθελε να κάνει κάποια πειράματα και να δουλέψει τη συσκευή του στα 150 βατ, απ’ ότι μου περιέγραψε, ευτυχώς για καλή του τύχη, προκλήθηκε ένα βραχυκύκλωμα και η συσκευή του σταμάτησε να λειτουργεί, το μοντάκι έχει καταστραφεί και δεν λειτουργεί δουλεύει, όμως γλίτωσε τα χειρότερα διότι μπορούσε να προκληθεί κάποια έκρηξη και όταν το mod διαθέτει τρεις μπαταρίες μπορείτε εύκολα να φανταστείτε τι μπορούσε να γίνει. Δεν θέλω να κινδυνολογώ, οπότε ας το προσπεράσουμε και εσείς τουλάχιστον να μαθαίνετε από τα λάθη των άλλων και να μη χρειάζεται από τα δικά σας.

Ας είμαστε συνετοί.

Βαρέθηκα να επαναλαμβάνω την ίδια φράση, μην υπερβαίνετε τα 17 watt, όχι ότι στα 20 παίζετε το κεφάλι σας κορώνα γράμματα, αλλά ο αριθμός που σας υπέδειξα είναι το σημείο με την μικρότερη πιθανότητα να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας ή να σας συμβεί κάτι δυσάρεστο, ακόμη και η επιστημονική κοινότητα είναι διχασμένη πάνω στο τρέχων ζήτημα, μαλώνουν μεταξύ τους και διαψεύδει ο ένας τον άλλον, δηλαδή επικρατεί μία χαώδης κατάσταση, οπότε και εγώ με τη σειρά μου σας ερωτώ, όταν οι ειδήμονες διακατέχονται από αβεβαιότητα γιατί κάποιος άλλος αμφισβητεί τα στοιχεία του, τότε εσείς πώς μπορεί να είσαστε σίγουροι; σας δίνω τροφή για σκέψη.

Λίγη παραπάνω σοβαρότητα δεν βλάπτει, κατά καιρούς ακούω από ανεύθυνους ατμιστές ότι θέλουν να αγοράσουν ένα box mod 200W, αραγε γιατί αναζητάς τόσο πολύ ισχύ; απλά για να κοκορεύεσαι ότι έχεις ένα τόσο δυνατό εργαλείο ή επιθυμείς να το φτάσεις τα όριά του;