Ανεπίδεκτοι μαθήσεως ή χάσανε τα αυγά και τα πασχάλια;

Ανεπίδεκτοι μαθήσεως ή χάσανε τα αυγά και τα πασχάλια; συγκλίνω περισσότερο στην άποψη πως μάλλον δεν έχει ξεδιαλύνει το τοπίο στην Washington ούτως ώστε να πάρουν οριστικές αποφάσεις.

Την περασμένη Τετάρτη, το Υπουργείο Οικισμού και Αστικής Ανάπτυξης στις ΗΠΑ, αποφάσισε ότι όλα τα 3.100 τοπικά δημόσια γραφεία πρέπει να θέσουν σε εφαρμογή τον κανονισμό “smoke-free” ακόμη και στις εργατικές κατοικίες στο jurisdition που εκεί το εισόδημα είναι χαμηλό και συνήθως υπάρχει παραπάνω επιείκεια σε τούτη την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, αλλά τι γίνεται με vaping;

Η ιδέα είναι ότι το κάπνισμα πρέπει να απαγορευθεί στο εσωτερικό όλων των 940.000 δημόσιων οικιστικών μονάδων σε εθνικό επίπεδο έως τα τέλη του 2018. Το Υπουργείο Οικισμού και Αστικής Ανάπτυξης (HUD), πιέζει τις τοπικές δημόσιες υπηρεσίες για την εφαρμογή των απαγορεύσεων του καπνίσματος και στην πραγματικότητα περίπου 228.000 οικιστικές μονάδες ακολουθούν την οδηγία.

Αλλαγή πλεύσης.

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης της περασμένης Τετάρτης, οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης μίλησαν για τον αρνητικό αντίκτυπο του παθητικού καπνίσματος που επηρεάζει τα παιδιά, επισημαίνοντας ότι μπορεί να αυξηθεί τον κίνδυνο άσθματος, λοιμώξεων του αυτιού, ακόμη και το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου. “Κάθε παιδί αξίζει να μεγαλώνει σε ένα ασφαλές, υγιεινό σπίτι απαλλαγμένο από επιβλαβείς ουσίες που αναγκάζεται να αναπνέει,” είπε ο αρμόδιος επί των θεμάτων.

Ο εν λόγω κανονισμός απαγορεύει όλα τα είδη καπνού σε όλες τις μονάδες που δραστηριοποιούνται άνθρωποι,όπως εσωτερικοί κοινόχρηστοι χώροι, καθώς και όλοι οι εξωτερικοί χώροι σε απόσταση 25 ποδιών από τις οικιστικές μονάδες και τα γραφεία διοίκησης. Ο δημόσιος οργανισμός στέγασης έχει περιθώριο 18 μηνών για να εφαρμόσει την απαγόρευση.

θα καταφέρουν να κάνουν διάκριση μεταξύ των προϊόντων;

Προς έκπληξη πολλών, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν εμπίπτουν σε αυτή την απαγόρευση, η έρευνα μέχρι σήμερα σχετικά με τα ecigarettes είναι ακόμα υπό ανάπτυξη και δεν έχει σαφή συναίνεση, σε αντίθεση με την έρευνα σχετικά με τις επιπτώσεις του καπνού που περιλαμβάνεται στην ανακοίνωση της HUD.

Αυτό είναι μία καλή είδηση, δεδομένου ότι ακόμη και αν η FDA έχει ρυθμίσει το άτμισμα όπως τα προϊόντα καπνού, η HUD διαφοροποίησε τα δύο είδη. Ωστόσο, αυτός ο κανόνας επιτρέπει επίσης μεμονωμένους οργανισμούς στέγασης να αποφασίζουν για τον εαυτό τους σχετικά με τη χρήση του eCig, ως εκ τούτου, τους δίνουν την εξουσία να επιτρέψουν ή να απαγορεύσουν τα ατμιστικά προϊόντα στα κτίρια υπό τη δικαιοδοσία τους κατά το δοκούν.

Όλα υπέρ των αποφασιστικών διενεργειών.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών αναφέρουν ότι, όταν εφαρμοστεί η απαγόρευση του καπνίσματος θα σώσει τα μεσιτικά γραφεία από έξοδα της τάξεως 153 εκατ $ κάθε χρόνο για τις επισκευές, της πρόληψης πυρκαγιών και τα έξοδα της υγειονομικής περίθαλψης. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει 16 εκατομμύρια $ κόστος που συνδέεται με τις πυρκαγιές σχετιζόμενο με το κάπνισμα. Ως επί το πλείστον, «η προστασία των ανθρώπων από το παθητικό κάπνισμα σώζει ζωές και εξοικονομεί χρήματα», είπε διευθυντής της CDC Tom Frieden, προσθέτοντας, “το επίπεδο παθητικής έκθεσης στον καπνό μόνο ασφαλές δεν είναι και το σπίτι είναι η κύρια πηγή που προσβάλλει τα παιδιά”.

Όπως ήταν αναμενόμενο η εκστρατεία Tobacco Free Kids είναι υπέρ της όλης ιδέας, αποκαλώντας την «τολμηρό βήμα» που θα μειώσει το κάπνισμα μεταξύ των ομάδων που είναι πιο επιρρεπείς να υποφέρουν από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα. Ωστόσο, η οργάνωση επισήμανε ότι σκέφτεται πως η HUD θα έπρεπε να επεκτείνει την απαγόρευση περιλαμβάνοντας και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.