Άτμισμα: πνευμονικές εισπνοές μια ριψοκίνδυνη συμπεριφορά

Άτμισμα: πνευμονικές εισπνοές μια ριψοκίνδυνη συμπεριφορά που καλό είναι να αποφεύγεται, διότι επιβαρύνουν τον οργανισμό.

Αυτό το στυλ ατμίσματος εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια με τη δημοτικότητα των subohm επισκευάσιμων ατμοποιητών που έχουν σχεδιαστεί για να παράγουν μεγάλα σύννεφα ατμού. Η απευθείας εισπνοή του ατμού στον πνεύμονα χωρίς διαλείμματα με τον τρόπο που οι καπνιστές συνήθως καπνίζουν τσιγάρο τους, είναι η διαδικασία όπου ο καπνός πηγαίνει πρώτα στο λαιμό και στη συνέχεια κατεβαίνει στους πνεύμονες.

Σε αντίθεση με την τσιγαρίσια τζούρα,που πρώτα πηγαίνει στο στόμα και μετά στον πνεύμονα, αυτό το είδος ατμίσματος είναι πιο κοντά στη δράση του καπνίσματος και το πρώτο πρότυπο το υιοθετεί συνήθως ο καπνιστής όταν μεταπηδά στο vaping. Οι πνευμονικές εισπνοές θα μπορούσαν κάλλιστα να συγκριθούν με τον τύπο ρουφηξιάς των χρηστών στο ναργιλέ.

Ο Έλληνας καρδιολόγος Κωνσταντίνος Φαρσαλινός εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με την έκθεση στις αλδεΰδες, διότι η υψηλότερη θερμοκρασία που απαιτείται για την παραγωγή μεγάλου όγκου ατμού μέσω αυτού του νέου στυλ ατμίσματος είναι κατακριτέο και πρέπει να αποφεύγεται. Η υψηλή θερμοκρασία και η αυξημένη κατανάλωση υγρών συντρέχουν στον κίνδυνο αύξησης έκθεσης του ατμιστή στις HPH χημικές ουσίες , μεταξύ των οποίων είναι οι αλδεΰδες.

Επιβεβαιώνεται το ίδιο συμπέρασμα από πολλές πηγές.

Οί ερευνητές από το Berkeley ανακάλυψαν πρόσφατα στο εργαστήριο τους, ότι οι εκπομπές ορισμένων ηλεκτρονικών τσιγάρων που φτάνουν τις αντιστάσεις σε μεγάλες θερμοκρασίες είναι μια σημαντική παράμετρος για την παραγωγή αλδεΰδης και HPH χημικών ουσιών. Επιβεβαιώνουν επίσης ότι η σύνθεση του αερολύματος που δημιουργείται με ένα eCig μπορεί ουσιαστικά να είναι διαφορετική ακόμη και αν χρησιμοποιούν τα ίδια εργαλεία και το ίδιο υγρό αναπλήρωσης.

Μία έρευνα που διεξήχθη από τον Hugo Destaillats μαζί με τους συνεργάτες του, διαπίστωσαν ότι οι συγκεντρώσεις των αλδεϋδών ήταν πιο σημαντικές σε υψηλότερες θερμοκρασία θέρμανσης του αερολύματος απ’ ότι σε ψυχρότερες συνθήκες. Ποσοστά εκπομπών των αλδεϋδών (ακρολεϊνη, ακεταλδεΰδη και φορμαλδεΰδη) ήταν επίσης υψηλότερες σε μονή αντίσταση απ’ ότι σε διπλή, πιθανώς λόγω της της μεγάλης θερμοκρασίας που παράγεται σε μία ενιαία αντίσταση και πως η συσκευή παράγει την ίδια τάση σε ένα μόνο σημείο και δεν τη μοιράζει.

Τα υποπροϊόντα της θερμικής αποικοδόμησης μέσω της προπυλενογλυκόλης και της φυτικής γλυκερίνης.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι ακρολεΐνη παράγεται κυρίως από την θερμική αφυδάτωση της VG ενώ θερμική αφυδάτωση της PG οδηγεί στο σχηματισμό της φορμαλδεΰδης και της ακεταλδεΰδης. Συνολικά υπολογίζεται ότι συνευρίσκονται εως 31 ενώσεις, συμπεριλαμβανομένων νικοτίνη , νικοτυρίνη, φορμαλδεΰδη, ακεταλδεΰδη, γλυκιδόλη , ακρολεΐνη, ακετόλη και διακετύλιο τα οποία ταυτοποιήθηκαν σε αυτή τη μελέτη.

Επίσης, εντοπίστηκαν για πρώτη φορά τα ενδιάμεσα στοιχεία, όπως: οξείδιο της προπυλενογλυκόλης , ακετόλη και methyl glyoxal. Πιστεύουν ότι το οξείδιο του προπυλενίου ήταν μια ακαθαρσία πού προέρχεται από τη σύνθεση του PG και έτσι, υποψιάζονται ότι μπορεί να είναι παρόν στα περισσότερα eLiquids στην αγορά. Η ακετόλη είναι επίσης ένα υποπροϊόν της μετατροπής του VG προς το PG και μπορούν να βρεθούν στο αερόλυμα.

Μακριά από τις πνευμονικές εισπνοές.

Σχεδόν όλοι οι εμπειρογνώμονες που έχουν ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα κάνοντας εξειδικευμένες μελέτες επάνω στο αντικείμενο καταλήγουν συνήθως στο ίδιο συμπέρασμα με πολύ μικρές αποκλίσεις στα στοιχεία των ευρημάτων, οπότε θα ήταν φρόνιμο από όλους τους ατμιστές να αποφεύγουν τις πνευμονικές εισπνοές και να προτιμούν τσιγαρίσιες τζούρες, καταλαβαίνω πως το πρώτο δίνει μεγαλύτερη ικανοποίηση και εξαιρετική ευχαρίστηση αλλά δυστυχώς οφείλετε να εγκαταλείψετε αυτή τη συνήθεια και να εισέλθετε στη δεύτερη, με την προοπτική πως θα εξαφανίσετε οποιοδήποτε ορατό ή αόρατο κίνδυνο που πιθανόν να βάλει την υγεία σας σε περιπέτειες.

Οφείλετε να προστατεύσετε τον εαυτό σας με νύχια και με δόντια, γνωρίζω πολλά άτομα που λατρεύουν τις πνευμονικές εισπνοές και δεν διανοούνται καν να δοκιμάσουν έστω και για λίγο να παραμείνουν στις έμμεσες εισπνοές, επειδή πολύ απλά η ευχαρίστηση ελαχιστοποιείται κατακόρυφα, οπότε έφτασε ο καιρός να ξεκολλήσουμε από τις κακές νοοτροπίες που μας διακατέχουν και να προχωρήσουμε μπροστά κοιτάζοντας κατάματα το μέλλον.