Τα φρουτώδη eliquids εγείρουν θέμα ανησυχίας;

Τα φρουτώδης eliquids εγείρουν θέμα ανησυχίας;

Τα φρουτώδη eliquids εγείρουν θέμα ανησυχίας; ή τζάμπα γίνεται σαματάς για το τίποτα θέλοντας κάποιοι απλά να δημιουργήσουν θέμα εκεί που δεν υπάρχει;

Όχι ακριβώς. Κατά γενικό κανόνα, πρέπει να αποφεύγονται τα γλυκά έτσι κι αλλιώς, αυτό ισχύει για τα τρόφιμα, τα ποτά, αλλά και τα υγρά αναπλήρωσης. Ωστόσο, σε ένα σχόλιο σχετικά με τα αποτελέσματα του Saliba, ο Riccardo Polosa , πιστεύει ότι οι γλυκαντικές ουσίες δεν περιέχουν κοινά συστατικά στα εμπορικά eliquids, ακόμη και αν υπάρχουν, η συγκέντρωσή τους δεν είναι αρκετά υψηλή ώστε να αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό κίνδυνο για την ασφάλεια των vapers. Τόνισε, επίσης, πως παρατηρεί ότι η καρκινογένεση των φουρανίων δεν έχει αποδειχθεί για τον άνθρωπο.

Η χρήση των σακχάρων θα πρέπει να γίνεται με προσοχή κυρίως επειδή τα σάκχαρα προστίθενται στα υγρά είναι επιρρεπείς να αντιδράσουν με άλλους τύπους μορίων. Δύο από τα γλυκαντικά που δοκιμάστηκαν, σακχαρόζη και γλυκόζη, έχουν υψηλότερες συγκεντρώσεις φουρανίων από unflavored υγρά.

Η γέννηση και η συμπεριφορά των φουρανίων χαρακτηρίζεται ως μια πολύ κοινή ακολουθία των χημικών αντιδράσεων μεταξύ σακχάρων και αμινοξέων. Λαμβάνει χώρα κατά το μαγείρεμα των τροφίμων, την ωρίμανση (γήρανση) του κρασιού, το ξύδι και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, με διαφορετικούς ρυθμούς, με ή χωρίς θέρμανση. Η αντίδραση επισημάνθηκε νωρίτερα ως μια πιθανή πηγή αλδεΰδες, χωρίς να αποκλείονται και άλλοι τύποι μορίων. Εδώ πάλι, η ίδια αντίδραση φαίνεται ότι παράγει φουράνια.

Ωστόσο, όλες οι γλυκαντικές ουσίες δεν παράγουν φουράνια όταν θερμαίνονται. Η σορβιτόλη, επίσης, είναι μια γλυκαντική ουσία που δοκιμάστηκε από τους ερευνητές και διαπίστωσαν ότι δεν αυξάνονται τα επίπεδα των φουρανίων στο αερόλυμα του ατμού. Τέτοιες αλκοόλες σακχάρων όπως σορβιτόλη, μαλτιτόλη και ξυλιτόλη δεν συμμετέχουν στην αντίδραση Maillard, λόγω των χημικών ιδιοτήτων τους. Το γεγονός ότι αυτές οι γλυκαντικές ουσίες δεν παράγουν τα φουράνια συνηγορεί ότι το άτμισμα είναι ασφαλές πέρα για πέρα, αλλά το ιδανικότερο θα ήταν να αποφευχθούν τελειώσει οι γεύσεις και τα αρώματα απλά σαν πρόληψη.