Στην Μάλτα έχει απαγορευθεί το e-cig στα αυτοκίνητα

Στην Μάλτα έχει απαγορευθεί το e-cig στα αυτοκίνητα

Στην Μάλτα έχει απαγορευθεί το e-cig στα αυτοκίνητα. Στο μικρό μεσογειακό νησί ένας νέος κανονισμός έχει ανακοινωθεί και θα εφαρμοστεί από τον Ιανουάριο του 2017.

 

 

Η χρήση των προϊόντων καπνού, τα οποία περιλαμβάνουν και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, δεν θα επιτρέπεται εντός του εσωτερικού χώρου στα αμάξια που συνυπάρχουν ανήλικα άτομα. Αυτός ο νέος κανονισμός, ο οποίος απολαμβάνει την υποστήριξη του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Tobacco Industry (TIAC) και ανακοινώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση για τον  προϋπολογισμό  που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, σημαίνει ότι όποιος συλλαμβάνεται να καπνίζει ή να ατμίζει σε ένα αυτοκίνητο που κάθονται δίπλα τους ανήλικοι άνθρωποι, θα τους επιβληθεί πρόστιμο αξίας € 50 .

Σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός υγείας Chris Fearne πρόσθεσε επίσης ότι, αν κάποιος που προβεί στις προαναφερόμενες κινήσεις και είναι συνεπιβάτης σε αυτοκίνητο κάποιου άλλου, τόσο ο ίδιος, όσο και ο οδηγός θα τους επιβληθεί πρόστιμο ξεχωριστά.

Ιδανική περίπτωση χαρακτηρίζεται αυτή, όπου οι ενήλικες δεν θα καπνίζουν σε μέρη που συνυπάρχουν γύρω τους παιδιά και είναι απαραίτητη ανάγκη αυτή η εκστρατεία ευαισθητοποίησης να έχει αίσιο τέλος, είπε ο υπουργός Υγείας. Εν τω μεταξύ Καναδάς είχε εισαγάγει ένα παρόμοιο σύστημα, όμως οι μελέτες δείχνουν ότι ενώ μειώθηκε ο επιπολασμός  του καπνίσματος μέσα στο αυτοκίνητο, δεν κατάφερε να επικρατήσει το ίδιο και στο σπίτι.