Πλέον οι μεγάλες καπνοβιομηχανίες έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου

Πλέον οι μεγάλες καπνοβιομηχανίες έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου

Πλέον οι μεγάλες καπνοβιομηχανίες έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου την vaping βιομηχανία και είναι προφανές πως θα κυριαρχήσουν στο χώρο πολύ σύντομα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της επόμενης γενιάς προϊόντων Next Generation Products (NGP) αναφερόμενος στην British American Tobacco, Kingsley Wheaton δήλωσε: «Η απόκτηση του ομίλου CHIC είναι στρατηγικής σημασίας, αποκτώντας μία διαφορετική εμπορική έννοια. Η BAT διαθέτει όλα τα φόντα να καταστεί κυρίαρχος στην αγορά σε ευρεία κλίμακα, καταφέρνοντας να γίνει το μεγαλύτερο δίκτυο λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών τσιγάρων στην Ευρώπη, καθώς ήδη είναι σημαντικός ηγέτης τον χώρο του καπνού.

Σήμερα υπολογίζεται πως η Πολωνική αγορά είναι από τους κύριους παίκτες που καθορίζουν την παγκόσμια κίνηση στο εμπόριο και αναμένεται  να αυξηθεί κατά περίπου 31% σε 572 εκατομμύρια δολάρια μόνο φέτος. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι οι υψηλοί φόροι για τα κανονικά τσιγάρα αναμένεται να οδηγήσουν σε μείωση του καπνίσματος και κατά συνέπεια, περαιτέρω αύξηση του ατμίσματος, σύμφωνα με την έρευνα αγοράς της Euromonitor.

Για την εταιρική σχέση της Reynolds, η BAT δήλωσε ότι η τεχνολογία καταμερισμού ιδιοτήτων  (technology-sharing) θα παράσχει ένα πλαίσιο σπουδαίων ικανοτήτων με την αμοιβαία συνεργασία των τεχνολογικών προϊόντων ατμού ως μέρος της συμφωνίας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Αυτή η συνένωση των δυνάμεων θα περιλαμβάνει κοινές δραστηριότητες στον τομέα R&D, στην επιστημονική έρευνα και την κατασκευή καινοτόμων αντικειμένων που σχετίζονται με το vaping.

Η BAT και η Winston-Salem, που εδρεύει στην Βόρεια Καρολίνα με βάση την Reynolds αναμένουν να επισημοποιήσουν τη συμφωνία, υπογράφοντας μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Η απόκτηση της Chic από την άλλη πλευρά υπόκειται σε έγκριση από την πολωνική αντιμονοπωλιακή αρχή, η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών (OCCP), δήλωσε η British American Tobacco  Ο Διευθύνων Σύμβουλος Kingsley Wheaton κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «Σήμερα, έχουμε ανακοινώσει δύο σημαντικά ορόσημα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων προϊόντων επόμενης γενιάς σε παγκόσμιο επίπεδο, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε περαιτέρω στις απαιτήσεις του σημερινού καταναλωτή».