Μολονότι είναι μία μεσογειακή χώρα δεν υιοθέτησε ποτέ

Μολονότι είναι μία μεσογειακή χώρα δεν υιοθέτησε ποτέ

Μολονότι είναι μία μεσογειακή χώρα δεν υιοθέτησε ποτέ τον τρόπο συμπεριφοράς του ευρωπαϊκού νότου, κάτι παρόμοιο ισχύει και για την Κύπρο. Βέβαια τα αδέλφια μας οι Κύπριοι είναι ανώτεροι σε όλα και τους αγαπάμε πάντα.

 

Η Μάλτα είναι μια χώρα γνωστή για χαλαρή στάση της, ιδιαίτερα σε θέματα που σχετίζονται με την πρόληψη της υγείας, καθώς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη συμφωνούν ότι τα παιδιά δεν πρέπει να εκτίθενται στον ατμό του e-cigarette και το πιο σημαντικό στον καπνό, διότι δεν πρέπει να αγνοούμε πώς το παθητικό κάπνισμα δεν διαφέρει σχεδόν καθόλου από το ενεργό και οι επιπτώσεις λίγο – πολύ έχουν τις ίδιες συνέπειες. Ωστόσο, είναι εσφαλμένη τακτική να βάζουμε στην ίδια γραμμή το vaping με το smoking, αν κάποιος δεν μπορεί να διαχωρίσει αυτά τα δύο είδη προφανώς είναι προκατειλημμένος και διακατέχεται από εμπάθεια, διαφορετικά δεν μπορεί να βρεθεί άλλη λογική εξήγηση.

Οι vapers στη Μάλτα συμφωνούν ότι το άτμισμα δεν είναι σε καμία περίπτωση όμοιο με το κάπνισμα και ότι πρέπει να γίνει μία σαφής διάκριση για να ξεχωρίσουμε τα αυτονόητα, άσχετα αν κάποιοι επιδιώκουν να το αγνοούν σκόπιμα.

Υπάρχουν αρκετές μελέτες που επιβεβαιώνουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν είναι ο κακός εφιάλτης του ανθρώπινου οργανισμού. Μόλις πριν λίγο καιρό συντάχθηκε μία εντυπωσιακή έρευνα από το Georgetown Lombardi Comprehensive Cancer Center στις ΗΠΑ, διαπιστώνοντας ότι η στροφή προς τις ηλεκτρονικές συσκευές θα μπορούσε να σημαίνει ένα ποσοστό 20% αύξηση σε χρόνια ζωής για τους καπνιστές.